Mirel Rădoi, în pole position să-l înlocuiască pe Laurențiu Reghecampf, la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru și-ar fi pierdut răbdarea cu actualul antrenor al oltenilor

Mariana Podeanu / 21.12.2021, 09:11
Mirel Rădoi, în pole position să-l înlocuiască pe Laurențiu Reghecampf, la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru și-ar fi pierdut răbdarea cu actualul antrenor al oltenilor

Un antrenor este sigur de postul său doar atunci când este în grafic. Nu-i ține de cald nici prietenia cu patronul, nu-l betonează nici cartea de vizită și uneori nu-i sunt de folos nici măcar planurile pentru o eventuală redresare. Și se pare că este și cazul lui Laurențiu Reghecampf, care s-a bucurat de încrederea totală a lui Mihai Rotaru și de prietenia care-i leagă. Până acum, spun gurile rele.

Mirel Rădoi, în pole position să-l înlocuiască pe Laurențiu Reghecampf

Și nu sunt zvonuri răutăcioase răspândite de soția cu care este în divorț și care-l atrage în diverse conflicte prin presă, ci sunt vorbe care circulă printre oamenii din anturajul Universității. Ce e cert e că Rotaru nu poate fi mulțumit de locul pe care echipa lui îl ocupă în prezent în clasament și nici nu poate risca o eventuală clasare în afara play-off-ului.

De altfel, cumva Rotaru și-a exprimat părerea în ceea ce privește dorințele sale. Și chiar dacă a punctat că nu rezultatele vor demite antrenorul, ci lipsa unei filosofii, omul cu bani de la Craiova a precizat clar ce l-ar nemulțumi.

”Orice eșec trebuie să fie baza unei construcții sănătoase, dar prefer să construiesc din play-off, nu din play-out”, a declarat Mihai Rotaru la Digisport, recent.

Patronul se consultă des cu fostul selecționer

Deocamdată, Universitatea Craiova s-a depărtat de titlu și a încheiat anul pe poziția a cincea. Mai sunt destule meciuri din sezonul regulat, însă îngrijorarea ar fi pus stăpânire pe conducere văzând că lucrurile nu evoluează într-un sens pozitiv, ci mai degrabă negativ.

În plus, lumea nu digeră prea bine faptul că Laurențiu Reghecampf a devenit un personaj monden în ultimul timp și că nu se concentrează exclusiv la muncă. Și da, se ia în calcul și varianta play-out-ului. Dar surpriză, nu cu Reghecampf pe bancă.

Și deși Reghe a făcut deja programul de pregătire, și-a chemat jucătorii la reunire pe 2 ianuarie, pentru ca o zi mai târziu să plece în cantonament, situația s-ar putea schimba dintr-o mișcare: Rotaru ar urma să încheie colaborarea cu actualul antrenor și să-l aducă la cârma echipei pe Mirel Rădoi.

Fostul selecționer are oferte „externe”

La acest moment, Mirel Rădoi este liber de contract și nu duce lipsa de oferte. Presa din Golf a scris la sfârșitul lui noiembrie de o tatonare cu Al Nasr, iar coincidența face ca Rădoi să se afle în această perioadă în vacanță la Dubai.

De asemenea, nu mai este un secret faptul că Mihai Rotaru i-a mai propus nu o dată, ci de două ori lui Rădoi să vină la Craiova. În plus, relația dintre cei doi este cât se poate de bună, Rotaru îl respectă pe Mirel pe care îl apelează des, susțin apropiați ai acestuia, pentru a se consulta cu el în special la transferuri de jucători.

De ce ar fi tentat Rădoi să accepte: mutarea ar avea și o conotație sentimentală, fratele lui Mirel Rădoi a fost fan Craiova. În plus, este oltean get-beget și are și o relație specială cu Sorin Cârțu, actualul președinte, cel care l-ar fi adus la Extensiv în vremea când era antrenor plătindu-i atunci transferul din buzunarul lui.