EXCLUSIV. Mișcări spectaculoase la FC Botoșani: și-a rezolvat problema antrenorului până în 2024, iar Ongenda e aproape de un transfer neașteptat

Justin Gafiuc / 25.11.2021, 11:17
EXCLUSIV. Mișcări spectaculoase la FC Botoșani: și-a rezolvat problema antrenorului până în 2024, iar Ongenda e aproape de un transfer neașteptat

După ce a reușit să facă din FC Botoșani o echipă de play-off și să meargă în premieră cu trupa moldavă în cupele europene, Marius Croitoru a primit din partea clubului și recompensa: o extindere a contractului pe doi ani. E o temă care forfotea în spațiul public la nivel de negocieri, dar principalul finanțator Valeriu Iftime anunță acum că e o informație oficială, cu documente semnate și parafate.

”Marius e antrenorul Botoșaniului până în 2024. Obiectivele de performanță le vom fixa an de an în funcție de diferiți parametrii, de buget, de situația generală a fotbalului românesc, dar vrem să devenim o echipă abonată la play-off. Am fost acolo în ultimele două sezoane, vrem să continuăm tradiția”, spune Iftime.

Salariu de 70.000 de euro pe sezon

Și adaugă: ”Nu a cerut absolut nimic în plus financiar, va fi la nivelul din actualul sezon. E un salariu OK, cu sistem de bonusare, nu ajunge la nivelul CFR Cluj sau FCSB, dar cred că e printre cele mai bune din Liga 1. Oricum, chiar Marius a spus că acceptă orice contract cu mine, îi trec ce sumă vreau și mergem mai departe. Avem încredere unul în altul”.

Croitoru câștigă la Botoșani 70.000 de euro pe sezon. El este cel mai longeviv antrenor principal din Liga 1, fiind în funcție din vara lui 2019. Dacă-și va duce la capăt angajamentul cel nou, ar ajunge la cinci sezoane petrecute la același club, o raritate în fotbalul intern.

”Avem propunere concretă pentru Hervin din zona arabă”

În plus, Iftime a anunțat că e pe punctul de a-l vinde pe Ongenda în zona arabă:

”Am deja o propunere concretă printr-un impresar, cu sume, cu date clare, am propus și eu o anumită pretenție financiară. Vom vedea unde ajungem în săptămânile următoare, că nu e încă grabă. Mai e până la mercato din iarnă”.

Jucătorul francez își încheie în vară contractul cu FC Botoșani, devine liber la finalul campionatului, așa că gruparea din Moldova speră să obțină acum în jur de 400.000 de euro, ultima șansă de a mai scoate ceva bani de pe urma lui Ongenda.

Sunt puține șanse ca mijlocașul să mai rămână, totuși, în România. El a declinat în mod repetat oferte de la FCSB, iar CFR Cluj, sub bagheta lui Dan Petrescu, nu mai pare interesată de achiziționarea lui Hervin. A existat o discuție chiar în această vară, când putea ajunge în vestiarul condus atunci de Marius Șumudică, dar oferta ardelenilor, 150.000 de euro, a fost considerată inacceptabilă de Valeriu Iftime.