EXCLUSIV. O nouă arenă pe harta sportului românesc: „Am discutat la CNI!” Ce se pregătește chiar lângă viitorul stadion Dinamo

Robert Zanfir 27.01.2023, 09:17
EXCLUSIV. O nouă arenă pe harta sportului românesc: „Am discutat la CNI!” Ce se pregătește chiar lângă viitorul stadion Dinamo

Ionuț Popa a dezvăluit în cadrul emisunii „Dinamo 7/9” că s-a interesat la Compania Națională pentru Investiții despre condițiile în care poate fi construită o nouă sală în parcul Dinamo. Președintele Clubului Sportiv speră ca fanii handbalului să se bucure de o nouă arenă.

Imediat lângă haosul produs de echipa de fotbal a roș-albilor, dinamoviștii văd cu ochii lor cum crește una dintre cele mai puternice echipe de handbal ale Europei. Ionuț Popa a dezvăluit că Xavi Pascual a fost blocat cu o clauză incredibilă din drumul spre PSG. Antrenorul spaniol chiar are planuri mari. Vrea să depășească gigantul din capitala Franței. Pentru aceasta, „dulăii” au nevoie de o nouă sală. Actuala este depășită din cauza numărului mic de locuri și a distanței prea mici dintre tribune și suprafața de joc.

O nouă arenă pe harta sportului românesc. Ce se pregătește chiar lângă viitorul stadion Dinamo

Ionuț Popa anunță că lucrurile se vor rezolva în scurt timp. O nouă sală ar putea fi ridicată lângă noua arenă de fotbal din parcul Dinamo.

„Era cu totul și cu totul altceva dacă am fi jucat în sala din Ștefan cel Mare. Impactul era fabulos. Cu Barcelona și cu Parisul este… S-au schimbat normele EHF. Și mai mult decât atât, nu știu dacă de la Dinamo a plecat… au stabilit că sala noastră are tribunele prea aproape de teren. Cred că unele cluburi au făcut… Că am avut niște avertismente la unele meciuri. Cred, nu știu. Pentru sezonul 2021-2022 s-a schimbat normativul. Sala cu minim 2500, noi avem 2200”, a declarat Ionuț Popa în cadrul emisiunii „Dinamo 7/9” moderată de Cătălin Mureșanu.

„Am discutat cu CNI”

„Acum o săptămână am discutat cu CNI să îmi furnizeze niste informații preliminare referitoare la suprafață necesară pentru o sală de 5000, de 7000, de 10 mii sau 15 mii sau ce au mai construit ei în România.

Am primit aceste date și acum, împreună cu colegii, încercăm să identificăm un loc unde am putea să construim. Da, în parcul sportiv Dinamo. Nu avem cum mai departe. Vedem, în spate, la tir, cu boxul, să intrăm în zona serelor. Foarte multe (secții vor fi incluse în noul stadion – n.r.). Unele săli au multiple destinații”, a mai spus președintele CS Dinamo la „Dinamo 7/9”.

Venirea lui David Popovici a salvat bazinul deschis de la Dinamo

Ionuț Popa a dezvăluit la Dinamo 7/9 că bazinul Dinamo ar fi trebuit să devină patinoar, dar că efectul venirii lui David Popovici în club a salvat baza de pregătire. Mai mult, bazinul exterior va fi modernizat.

„Referitor la bazinul exterior, am avut mai multe idei cu privire la transformarea lui într-o altă bază sportivă. Ne-am gândit prima dată la un patinoar, dar am renunțat la idee.

Acum, odată cu David Popovici, cu superboomul care a fost din punct de vedere al imaginii natației.. orice copil își dorește să fie David Popovici. Am făcut o expertiză prin care să vedem dacă putem să acoperim bazinul, cu un acoperiș retractabil.

Acel parc trebuie cuantificat, să răspundă nevoilor sportive actuale, dar și să producă niște bani, să se finanțeze. Vedeți că apar frustrări și comparații, că de ce investim într-o echipă și nu în spitale. Nu trebuie să comparăm că am construit o echipă și nu o școală”, a mai spus președintele lui CS Dinamo la „Dinamo 7/9”.

Urmăriți Playsport.ro și pe