EXCLUSIV O nouă propunere pentru echipa națională: „Va ajunge cel puțin la nivelul lui Tătărușanu”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.05.2022, 18:05
EXCLUSIV O nouă propunere pentru echipa națională: „Va ajunge cel puțin la nivelul lui Tătărușanu”

Dani Coman, fostul portar al Rapidului, printre altele, a făcut o propunere extrem de interesantă pentru echipa națională. Bineînțeles, pentru postul de portar. Fostul internațional, care a strâns 14 selecții pentru „tricolor”, consideră că Mihai Popa de la FC Voluntari va fi viitorul titular al României.

Dani Coman crede că Mihai Popa de la FC Voluntari are toate calitățile pentru a fi titular la echipa națională în scurt timp

În vârstă de doar 21 de ani, Popa a impresionat în acest sezon la formația ilfoveană și s-a remarcat mai ales prin capacitatea de a apăra loviturile de la 11 metri. Astfel, el a ajuns pe radarul echipelor importante din Liga 1. CFR Cluj și-a manifestat interesul pentru internaționalul U23 al României.

Dani Coman a explicat că îl cunoaște pe Mihai Popa foarte bine, din perioada în care cei doi se aflau la Astra Giurgiu. Coman ca președinte, iar Popa ca jucător. Actualul conducător de la Hermannstadt a avut doar cuvinte de laudă la adresa tânărului portar, despre care a spus că are potențialul de a fi titular la echipa națională și de a-l depăși chiar ca performanțe pe Ciprian Tătărușanu, care s-a retras în toamna anului 2020 de la prima reprezentativă.

În primul rând, Niță merită din plin ce i se întâmplă, să câștige bani, să fie titular la națională, să evolueze într-un campionat bun. Are o poveste de viață complicată și a obținut tot doar prin muncă, sacrificiu, dăruire, răbdare. Mihai Popa de la Voluntari va fi urmașul, după părerea mea. Va ajunge cel puțin la nivelul lui Ciprian Tătărușanu. E un portar cu calități minunate și un băiat de o calitate umană impecabilă. În maximum doi ani, e peste toți ceilalți. Îl cunosc de la 17 ani și știu ce potențial are. Cred cu tărie în el”, a spus Dani Coman, într-un interviu acordat pentru PlaySport.

Secretul lui „Duckadam” de la Voluntari

Recent, după ce a ajuns la trei penalty-uri apărate în acest sezon de Liga 1, Mihai Popa a oferit un interviu pentru PlaySport, în care, printre altele, și-a dezvăluit secretul care îl face să fie atât de bun la aceste momente ale jocului.

„Întâi, plec mereu de la principiul că presiunea e pe executant, nu pe mine. Îmi oferă liniște și încredere. Și de aici încolo încep să îmi construiesc planul. Uite, e prima oară când povestesc așa detaliat despre asta. Îți spun prima oară secretul, cum ar veni! (râde).

Dincolo de calitățile native, de viteza de reacție, care și aceasta se îmbunătățește prin antrenament, am un plan pe care îl pregătesc atent. Înaintea fiecărui meci, împreună cu antrenorul de portari, fac studiu video pe executanții adverși. În ce colț bate fiecare, cum se manifestă când lovitura de pedeapsă vine în moment de presiune al jocului sau nu, ce tip de reacție trebuie să pregătesc eu. E complex, dar îmi place mult!

Am fost dintotdeauna fascinat, e adevărat, dar în ultima vreme am început să aprofundez. Dincolo de analiza video, din ultima vreme am început să verific și statisticile adversarilor. Să citesc studii despre tehnica stângacilor și cea a dreptacilor. Care sunt obișnuințele jucătorilor tehnici față de cei cu o tehnică medie. Și tot așa!”, a spus portarul de la FC Voluntari.