Exclusiv. Oferta-fantomă pentru Gabriel Tamaș nu există. Președintele lui Hapoel Haifa a recunoscut: „Nu există interes pentru el”

Claudia Balan / 02.03.2021, 22:53
Exclusiv. Oferta-fantomă pentru Gabriel Tamaș nu există. Președintele lui Hapoel Haifa a recunoscut: „Nu există interes pentru el”

Gabriel Tamaș este un adevărat globe-trotter, el reușind de-a lungul carierei să schimbe 18 echipe din șase țări diferite. A jucat, în afară de România, în Turcia, Spania, Franța, Anglia și Israel. Dintre toate acestea, fundașul care va împlini 38 de ani spune că cel mai bine s-a simțit la Hapoel Haifa, în Israel. Acolo, el a bifat 56 de meciuri, reușind să înscrie și 3 goluri. De aceea, Tamaș visează la Hapoel! Speră ca la finalul acestui sezon să se întoarcă acolo, chiar dacă a plecat în urma unui uriaș scandal.

Tamaș: ”La Haifa sunt mai respectat ca în România!”

În ciuda faptului că a părăsit Hapoel Haifa pe ușa din dos, după un incident în urma căruia a făcut și închisoare, Gabi Tamaș dorește să se întoarcă acolo. Pentru că, susține fotbalistul, în Israel este mai iubit ca în România! În iarnă, fundașul cu 61 de selecții în echipa națională s-a transferat din Liga 2, de la U Cluj, în Liga 1, la FC Voluntari. Dar, deși în toamnă va împlini 38 de ani, e convins că poate prinde din nou un transfer ”afară”. El a spus că ține legătura cu șefii lui Hapoel, care îl doresc înapoi la echipă.

”La Haifa, să nu se supere nimeni, sunt mult mai respectat ca în România! Ăsta e adevărul! De aceea mi-a plăcut foarte mult și am stat doi ani acolo. Am ținut legătura și cu patronul și cu președintele clubului și din vară, dacă o să iasă bine la Voluntari, sper să mă întorc! Vreau să îmi închei cariera la Hapoel Haifa! Acolo sunt iubit și de fanii echipei și de cei ai echipelor rivale”, a declarat Tamaș, într-un interviu la sport.ro.

Președintele lui Hapoel, în exclusivitate pentru PlaySport.ro: ”Nu avem o ofertă pentru el!”

Plecând de la declarația lui Gabriel Tamaș, PlaySport.ro l-a abordat pe președintele clubului Hapoel Haifa, Yoav Katz, pentru a afla cum stau, de fapt, lucrurile. Oficialul a negat interesul clubului condus de el pentru fotbalistul român:

Momentan nu avem o ofertă pentru Tamaș. Gabriel este un jucător foarte bun și are o personalitate extraordinară, însă știu că acum joacă la o echipă mai mică din România, ceea ce mă face să mă gândesc că nu este în cea mai bună formă. Are o vârstă, dar să nu uităm că sunt fotbaliști care joacă și la 45 de ani. Asta nu este neapărat o problemă. Poate din vară ar fi o posibilitate să vină, însă nu ține de noi, ci de el și forma lui fizică.

Tamaș este un fotbalist iubit în Israel, iar dacă va fi în cea mai bună formă, putem lua în calcul să îl readucem la noi. Îl urmărim până la vară și apoi vom lua o decizie”, a declarat președintele clubului Hapoel Haifa, Yoav Katz, în exclusivitate pentru PlaySport.ro.

Oferta fantoma pentru Gabriel Tamas nu exista
Oferta fantoma pentru Gabriel Tamas nu exista

Șase zile de închisoare, în Israel!

În martie 2019, Gabriel Tamaş a fost reţinut de poliţia israeliană conducând sub influenţa băuturilor alcoolice un automobil, cu viteza de 205 kilometri/oră. Asta deși, pe acel sector de drum viteza legală maximă era de doar 90 de kilometri/oră! Poliţiştii l-au oprit pe Tamaş pentru viteză excesivă, apoi au constatat că internaţionalul român avea o alcoolemie de trei ori mai mare decât cea permisă (0,77 mg/l alcool în aerul exprirat).

Președintele lui Hapoel: Mă gândesc să-l duc la un centru pentru lupta împotriva depedenței de alcool

La acea vreme, președintele clubului Hapoel Haifa, Yoav Katz declara:

„Am reuşit să vorbesc la telefon cu Tamaş. Era foarte diferit, de obicei îmi vorbeşte respectuos, dar acum era foarte necuviincios. Tamaş şi-a cerut apoi scuze şi a acuzat că i-a fost pus ceva în băutură şi că a fost forţat să spună acele lucruri. Are o problemă și mă gândesc să-l duc la un centru pentru lupta împotriva depedenței de alcool”, a spus Katz, conform one.co.il.

Până la urmă, fotbalistul și-a recunoscut vina și s-a ales cu permisul suspendat patru ani, cu o amendă şi cu o pedeapsă de două luni de muncă în folosul comunităţii. Pe 1 aprilie, el a fost eliberat din închisoare, după ce fusese reținut pentru șase zile. Ulterior, a fost plasat apoi în arest la domiciliu.

Gabriel Tamaș, în tricoul lui Hapoel Haifa
Gabriel Tamaș, în tricoul lui Hapoel Haifa

Cu toate acestea, Tamaș nu s-a potolit și a recidivat! Totul s-a întâmplat pe data de 8 mai 2019, când la o petrecere organizată în ajunul Zilei Naţionale a Israelului, el s-a îmbătat din nou. Acum, Gabi Tamaș visează din nou la Hapoel și susține că președintele și patronul clubului din Haifa îl vor înapoi.