EXCLUSIV. Omul care l-a refuzat de două ori pe Hagi: „Mă deranjează repatrierile astea! Pentru ce te întorci în România?” VIDEO

Autori: Robert Zanfir, Andrei Alexandra / 11.08.2022, 06:00
EXCLUSIV. Omul care l-a refuzat de două ori pe Hagi: „Mă deranjează repatrierile astea! Pentru ce te întorci în România?” VIDEO

Adrian Ropotan (36 de ani) a vorbit la Playsport Live despre transferurile din Superliga. Fostul dinamovist nu vede cu ochi buni „repatrierile” de jucători efectuate de Gică Hagi sau de Rapid. Ex-internaționalul României a jucat timp de 10 sezoane în străinătate.

Adrian Ropotan a trecut prin multe în carieră. Fostul „câine” din linia de mijloc a echipei care aducea ultimul titlu în Ștefan cel Mare are puterea de a recunoaște că regretă finalul pripit de carieră. Spune că ar accepta să revină și acum pe terenul de joc. De ce nu la Dinamo?! Totuși, Ropotan recunoaște că ar fi acceptat o ofertă de la FCSB, chiar dacă este crescut în spiritul „haitei”.

Adrian Ropotan, omul care l-a refuzat de două ori pe Hagi

Ropotan a jucat timp de zece sezoane în străinătate. A plecat de la Dinamo în 2009, pentru a juca la Dinamo Moscova, Tom Tomsk, Volga Novgorod, Gabala sau în Arabia, la Hatta. A revenit în țară la Petrolul, chemat de loialitatea față de un fost mentor.

„Pe mine mă deranjează repatrierele acestea, din punct de vedere fotbalistic. Atunci când eu plecam în străinătate, făceam tot ce depinde de mine să nu mă întorc în România.

Mi-am dorit așa de mult să plec în străinătate încât am zis că fac orice să nu mă întorc în România. Atunci când la 22 de ani pleci în străinătate și nu reușești nici după un an… și te întorci în România, ar trebui să îi dea puțin de gândit lui (Alex Mățan – n.r.). Totuși, a trecut un an de zile și foarte mulți se întorc în România. Pentru ce te întorci în Romania?

Vrei să pleci în străinătate, să câștigi bani și să ajungi la echipe puternice sau vrei joci în Romania, să fii un jucător mediocru și să câștigi atât cât se căștigă în România și apoi să zici că ai terminat fotbalul și nu ai realizat nimic”, a reacționat Adrian Ropotan la Playsport Live.

Alex Mățan a revenit la Rapid

Alex Mățan a revenit în România, după doar un an. A semnat cu Rapid, după cum Playsport a anunțat în exclusivitate. Adrian Ropotan nu vede cu ochi buni transferurile jucătorilor care au eșuat în fotbalul de afară.

„Pentru România este un transfer important. Tot ce a ieșit din curtea lui Hagi, de la Viitorul, e clar că sunt jucători de perspectivă. Dar… și FCSB, și Rapid îi repatriază cu gândul de a-i vinde din nou, fără a-i ține foarte mult.

Pe vremea când se repatria la Dinamo, Dinamo căștiga campionate. Nu e greu să revii în România. Eu, când am revenit, am revenit cu un scop. Voiam să îmi demonstrez mie că aș putea să ajung la echipa națională. Am revenit pentru cineva care pe mine m-a ajutat foarte mult. De asta am revenit în Romania, la Petrolul”, a mai spus Ropotan la Playsport Live.

Adrian Ropotan: „Am avut discuții de două ori cu Viitorul”

„Am revenit pentru un preparator fizic, care m-a crescut pe mine, care nu mai este printre noi, era un om apropiat familie mele. Mi-am dorit foarte mult să lucrez cu el, am fost foarte apropiat de el. Am revenit la Petrolul, desi au fost mai multe variante.

Au fost discuții și cu Viitorul, de doua ori au fost discuții, dar am fost întotdeauna un om de cuvânt. Mi s-au oferit mai mulți bani, dar am zis că sunt un om de cuvânt și nu peste trece peste. L-am refuzat pe Hagi, da. Asta se poate verifica.

A mai fost încă o dată, tot așa cu Viitorul. După cele șase luni de la Petrolul, în care au fost probleme foarte mari, când în cele șase luni nu am câștigat niciun leu, am fost sunat de Edi Iordănescu și apoi m-a sunat iarăși cineva de la Viitorul. Dar am fost om de cuvânt și primul care m-a sunat, acolo am mers”, a încheiat Adrian Ropotan.