EXCLUSIV. Playsport a discutat cu danezii care au marcat 4 din 10 goluri FCSB-ului. Singurul remarcat din tabăra lui Dică. „Îți poți da seama că este un jucător cu calități excepționale!”

Bădulescu Silvian 14.10.2022, 14:01
EXCLUSIV. Playsport a discutat cu danezii care au marcat 4 din 10 goluri FCSB-ului. Singurul remarcat din tabăra lui Dică. „Îți poți da seama că este un jucător cu calități excepționale!”
  • FCSB a bifat un eșec în oglindă în returul de la București cu Silkeborg. La finalul partidei, în zona mixtă, reporterul Playsport.ro a purtat un scurt dialog cu Sebastian Jorgensen (22 de ani) și Kasper Kusk (30 de ani);
  • Cei doi danezi sunt cei mai bine cotați fotbaliști din lotul lui Silkeborg. Împreună, au marcat 4 goluri din 10 în poarta vicecampioanei. Ambii, fotbaliști de ultimă pasă, au lăsat de înțeles că diferența de scor dintre cele două meciuri i-a uimit până și pe ei. Spiritul de echipă și munca asiduă a făcut, într-un final, ca Silkeborg să plece cu 6 puncte și +10 la goluri în două partide;
  • Deși este greu de crezut, un jucător le-a atras atenția danezilor. „Cel cu numărul 10, căpitanul, se vede că are calități extraordinare!”.

Sebastian Jorgensen: „Suntem un club mic, dar acum, după aceste două victorii, sigur a auzit lumea de noi!”

Sebastian Jorgensen este jucătorul-vedetă din lotul lui Silkeborg. Transfemarkt i-a acordat tânărului de 22 de ani o cotă de 2 milioane de euro. De altfel, este cel mai valoros fotbalist al danezilor din întreg lotul de 11,35 milioane.

Mijlocașul cu numărul 27 a marcat o „dublă” la București și a oferit două pase decisive în Danemarca. La finalul partidei, a vorbit cu reporterul Playsport.ro de la fața locului.

Nu știu nici eu care este secretul. Este surprinzător și pentru noi. Cred că astăzi am marcat aproape la fiecare ocazie pe care am avut-o. S-a simțit bine pe teren și mă bucur pentru acest rezultat. Cred că au jucat foarte bine azi cei de la FCSB, rezultatul este puțin cam dur și-mi pare rău pentru ei. Suntem un club mic. Acum lumea sigur a auzit de noi. 5-0 în două meciuri consecutive sunt două rezultate surpinzătoare. Nu știam prea multe de FCSB înainte, dar auzisem că este un club mare din România. Noi ne-am făcut treaba astăzi, poate ne-au subestimat înainte.”

În același timp, extrema daneză se aștepta la o atmosferă cu 40.000 de oameni în tribunele Arenei Naționale.

În ceea ce privește atmosfera, când am aflat că jucam cu ei în grupe, ne așteptam la 40.000 de oameni în tribune. Ne așteptam la mai mult, dar sunt conștient că suporterii sunt foarte nervoși pe echipa lor. Suporterii noștri sunt foarte mulțumiți acum, i-am făcut mândri.”

Kasper Kusk: „E greu de zis care este secretul. A fost surprinzător și pentru noi!”

Kasper Kusk este un fotbalist venit de curând la Silkeborg. Cariera jucătorului de 30 de ani se leagă de Aalborg, cu două popasuri la FC Copenhaga (trei sezoane) și Twente (un sezon).

Selecționat de opt ori în naționala Danemarcei, Kusk a marcat două goluri și a oferit un assist împotriva FCSB-ului tur-retur. Ca și restul echipei, a rămas surprins de proporțiile celor două rezultate.

(n.r. – râde) Secretul? Sunt nou-venit. Suntem o echipă mică în comparație cu FCSB, dar am jucat împreună. E greu de zis care este „secretul”. Nu mă așteptam să marcăm zece goluri în aceste două meciuri. Totuși, ne așteptam la meciurile de acasă, pe teren sintetic, ca adversarii noștri să aibă ceva dificultăți. Da, în aceste meciuri de acasă, m-aș fi așteptat la meciuri bune din partea noastră. A fost suprinzător și pentru noi faptul că am câștigat la o diferență așa mare. Au jucat bine în prima repriză, dar la 3-0, meciul s-a încheiat. Au, individual vorbind, jucători foarte buni, dar nu joacă ca și o echipă.”

Debutanți în grupele unei competiții europene majore, cei de la Silkeborg au șansa să avanseze din această grupă.

Ne așteptam și nu ne așteptam să avem șanse la calificare. Nu multe echipe știu de noi sau de felul în care jucăm. În ultimii ani, jucând în Danemarca, am văzut cât de bine joacă împreună, ca echipă. Mulți oameni au fost surprinși. Chiar și cei de la Anderlecht cred că vor fi suprinși.”

Singurul remarcat de la vicecampioana României? Tavi Popescu. „Numărul 10, căpitanul. El mi-a atras atenția. Poți să-ți dai seama că este un jucător bun, cu calități excepționale.”, a mărturisit Kusk.

La fel se poziționează și Sebastian Jorgensen:

Mi-a plăcut de căpitan, Tavi Popescu, numărul 10. Un control foarte bun al mingii.”

  • Silkeborg a acumulat șase puncte și urcă, momentan, pe locul secund. Grupa este deja câștigată de West Ham, cu un parcurs impecabil și 12 puncte;
  • FCSB este cea mai slabă echipă a ediției 2022/2023 din UEFA Conference League. Vicecampioana României are un singur punct acumulat, după 0-0 cu Anderlecht, la București;
  • Mai mult, a marcat o singură dată, cu West Ham, și a primit 13 goluri. Golaverajul este -12.
Urmăriți Playsport.ro și pe