Exclusiv Playsport Live. Ce s-a întâmplat între Adrian Mutu și familia Mititelu la FC U Craiova

Bădulescu Silvian 16.10.2021, 10:09
Exclusiv Playsport Live. Ce s-a întâmplat între Adrian Mutu și familia Mititelu la FC U Craiova

Fostul fotbalist Bogdan Pătrașcu a fost invitat în cadrul emisiunii Playsport Live, alături de Cătălin Mureșanu și Sorin Chiriac. Acesta a răspuns cu sinceritate întrebărilor despre perioada FC Universitatea Craiova 1948, când a activat ca secund al lui Adrian Mutu.

„Nu au existat probleme de comunicare”

FC Universitatea Craiova 1948 a promovat la sfârșitul sezonului 2020-2021 în prima ligă, după ce a câștigat întrecerea din liga secundă. După 11 etape în prima divizie, aceștia ocupă doar locul 13, cu 9 puncte acumulate în acest interval. Bogdan Pătrașcu a recunoscut că rezultatele de la început nu au fost cele dorite de conducere.

„A fost amiabilă despărțirea de Craiova. După părerea clubului, nu erau rezultatele pe care ei și le-au dorit la începutul campionatului. Eu zic că ne-au lipsit vreo 5 puncte, gol anulat, în fine, nu vreau să mă mai întorc la ele” a mărturisit acesta.

S-a speculat în presă că relația dintre Adrian Mutu și Mititelu jr este una tensionată. Totuși, se pare că acestea nu erau decât zvonuri. Fostul secund al „Briliantului” dezminte cele apărute în presă.

„Relația dintre Adrian Mutu și Adrian Mititelu a fost una bună. A fost o relație antrenor-patron. Venea Mititelu jr la antrenament, vorbeau. De asemenea, nu este adevărat ce s-a zis legat de cantonament, cum că Adrian Mititelu ne-a zis să rămânem în cantonament. Nu am stat prea mult, a fost un cantonament foarte bun, majoritatea au venit în ultimele zile. S-au dat afară o parte, au venit alții pe parcurs. E nevoie de timp, cum spun majoritatea antrenorilor. Îți trebuie minim 6 luni de zile și mai apoi poți trage linie”.

Diferență mare între FCU și CSU

Adrian Mutu și Bogdan Pătrașcu și-au reziliat contractele cu FC Universitatea Craiova în urma înfrângerii din derby-ul Craiovei. CS Universitatea, echipa condusă de Laurențiu Reghecampf s-a impus cu 2-0, fără prea mari emoții. Acesta a ținut să sublinieze diferența vizibilă între CSU și FCU după meciul direct. De asemenea, el a numit-o pe CSU drept una dintre principalele favorite la titlu, cu un lot foarte puternic și antrenor pe măsură.

„Eu cred că se vor bate la titlu cei de la CSU. Dacă ieșeam la joc, la ce jucători au ei și la ce jucători avem noi, ne spulberau. Am alcătuit echipa în funcție de ce am avut. Au fost meciuri în care am avut în teren jucători care au plecat la drum cu FCU încă din Liga a 4-a: Mogoșanu, Negru, Bălan și Raicea. Am jucat cu ei, și-au făcut datoria și au atins un nivel la care nici noi nu ne așteptam”.

În continuarea emisiunii, el a vorbit și despre transferurile echipei. FCU a adus mai mulți jucători, majoritatea străini, care nu au reușit să se impună.

„Au adus nu știu câți străini, dar până la urmă tot cei de anul trecut au jucat. S-au adus 10-15 jucători, dar trebuia să alegi din ei. Mai știam dintre ei, eu sau Adi, ceream referințe. Totuși, au fost câțiva care au venit și au zis că e nivelul slab. Când au intrat pe teren, nici n-au atins mingea, fotbalul de azi nu mai e așa ușor.”

Pretenții mari, răbdare puțină

Înlocuiți după doar 11 etape, Bogdan Pătrașcu este de părere că decizia a fost puțin pripită. Conducerea echipei a stabilit niște obiective puțin exagerate pentru începutul de campionatul, acestea nefiind atinse.

„Pretențiile erau ca în primele patru etape să luam 12 puncte. Prima etapă am jucat la CFR Cluj, a fost un joc bun, au avut 2-0, am egalat, dar n-am avut noroc. La Botoșani, am stat puțin mai retrași, au jucători de calitate. Noi ne-am făcut jocul nostru tactic, părerea mea unul senzațional, dar nu am avut noroc chior. Sunt sigur că până la urma urmei, venea și norocul la noi” a completat acesta în cadrul emisiunii.