Prima reacție a lui Flavius Stoican, după ce a semnat cu FCU Craiova: „Nu m-a interesat câți bani îmi dă Mititelu”

Robert Zanfir / 06.10.2021, 19:36
Prima reacție a lui Flavius Stoican, după ce a semnat cu FCU Craiova: „Nu m-a interesat câți bani îmi dă Mititelu”

Flavius Stoican este noul antrenor al lui FCU Craiova. Fostul fundaș al oltenilor revine în Bănie, acolo unde a jucat timp de șapte ani. Îi va lua locul lui Adrian Mutu și trebuie să scoată echipa din criză.

Adrian Mititelu a avut mai multe variante de înlocuitori pentru Adi Mutu. A ratat însă negocierile cu Marius Șumudică și Eugen Neagoe. Între timp, oltenii au bătut palma cu Flavius Stoican, care a fost deja prezentat pe site-ul clubului.

Prima reacție a lui Flavius Stoican, după ce a semnat cu FCU Craiova: „Nu m-a interesat câți bani îmi dă Mititelu”

Stoican a semnat cu FCU Craiova pentru un singur sezon, dar nu se teme pentru ceea ce va urma. Este convins că poate îndeplini obiectivele trasate de patroni, chiar dacă nu va avea mult timp la dispoziție. Tehnicianul a declarat că nu s-a gândit nicio clipă la partea financiară a contractului.

Au fost discuţii cu câteva zile în urmă, dar din punctul meu de vedere nu era nimic de obiectat pentru că sunt un om căruia îi place să muncească. Îmi place fotbalul, e pasiunea mea. Vreau să îmi aduc aportul la această echipă.

Nu m-a interesat câţi bani îmi dă familia Mititelu, nu m-a interesat dacă este lotul atât de slab cum se spune. Este un lot care poate creşte, ăsta este gândul meu şi ceea ce am văzut la această echipă
Flaviu Stoican, noul antrenor al FCU Craiova

Flavius Stoican a jucat la Craiova între 1995 și 2002. Apelează la latura sentimentală și când vine vorba de actualii jucători. „Obiectivul este să jucăm fotbal, să o batem pe UTA, să încercăm să facem un rezultat pozitiv la Arad. Vedem ce voi reuşi. La momentul acesta e uşor să spun că vreau lucruri măreţe, important e să vin şi să-mi pun amprenta asupra jocului echipei.

În general îmi pun obiective măreţe (n.r. dacă îşi doreşte salvarea de la retrogradare sau prezenţa în play-off), dar este uşor de spus că vreau şi fac. Eu ştiu ce pot, încerc să le transmit jucătorilor lucrul acesta. Sper ca şi ei să conştientizeze că suntem la un club care vrea performanţă.

Jucătorii sunt datori, pentru că sunt condiţii foarte bune aici, sunt oameni care iubesc această echipă, şi atunci nu ne rămâne decât să jucăm fotbal”, a mai spus antrenorul.

Replica lui Adrian Mititelu Jr. la adresa lui Adrian Mutu: „Mai rău decât acum nu putem fi”

Imediat după ce a bătut palma cu Flavius Stoican, Adrian Mititelu Jr a lansat o săgeată la adresa fostului antrenor, Adi Mutu. Patronul echipei spune că echipa nu mai poate coborî și că Stoican are toate atuurile pentru urca în clasament.

A fost prima opțiune pentru mine încă din iarna anului trecut, dar nu ne-am înțeles atunci. Eu zic că e pe stilul Craiovei. Probabil în iarnă vor mai veni jucători. Cred că vom fi mai puternici după ce vor reveni și accidentații și odată cu acest impact al noului antrenor.

Nu vreau să fac o comparație între antrenori. Eram pe locul 14 după 11 etape, Adi a avut un timp rezonabil. Acum, am mare încredere în Flavius. Nu este la început. A performat la Dinamo, la Poli Iași. Unde a fost a arătat că e capabil. E un fost fundaș al naționalei, a crescut la echipa noastră, în acest oraș, are experiență. Obiectivul rămâne clasarea cât mai sus în clasament.
Adrian Mititelu Jr, la Digi Sport.