EXCLUSIV. Pleacă Olăroiu după eșecul din finala Cupei Chinei?Antrenorul român, declarații de ultimă oră despre viitorul său!

Mihai Rosoiu 19.12.2020, 12:26
EXCLUSIV. Pleacă Olăroiu după eșecul din finala Cupei Chinei?Antrenorul român, declarații de ultimă oră despre viitorul său!

Pleacă Olăroiu după eșecul din finala Cupei Chinei? Este întrebarea dimineții după ce echipa românului a pierdut meciul cu Shandong Luneng.

Antrenorul român se confruntă de o lungă perioadă de timp cu probleme la echipa de club, însă, în ciuda tuturor piedicilor, a reușit o performanță istorică, câștigarea campionatului în China. Pe final de an, însă, Cosmin Olăroiu a pierdut finala Cupei, într-un meci pe viață și pe moarte cu Shandong Luneng, scor 0-2. După un lung șir de speculații apărute în mass media, în luna noiembrie, antrenorul român a rupt tăcerea și a recunosc faptul că nu este mulțumit de ceea ce se întâmplă la Jiangsu Suning, ba chiar a lăsat să se înțeleagă faptul că nu exclude posibilitatea de a pleca de pe banca tehnică a campioanei Chinei:

Sunt de trei ani la acest club şi când am venit mi-au promis că mă vor susţine în orice fel pentru a duce echipa în Liga Campionilor. Din nefericire, această susţinere nu a venit niciodată, deloc. Opt jucători care au jucat finala CSL au evoluat şi în primul meci cu Guanghzou când am venit aici. Guangzhou mai are doar doi sau trei jucători în lot care au evoluat atunci. Vreau să câştig şi voi merge mereu acolo unde există dorinţă de victorie, la cluburi care au această dorinţă. De obicei, când nu văd acest lucru, nu îmi place să mai rămân., a declarat antrenorul, pentru The Asian Game.

Pleaca Olaroiu dupa esecul din finala Cupei Chinei?
Pleaca Olaroiu dupa esecul din finala Cupei Chinei?

Pleacă Olăroiu după înfrângerea din finala Cupei Chinei?

Zvonurile au luat amploare atunci când a devenit o certitudine faptul că la Jiangsu Suning există probleme financiare, iar Olăroiu nu a încasat, până acum, nici măcar un leu, desi are un contract de 6 milioane de euro pe an. Mai mult, acesta ar avea, deja, oferte de la echipe de top din Europa. Antrenorul a dezvăluit, în exclusivitate, pentru playsport.ro, care sunt planurile sale de viitor:

Voi avea o discuție serioasă cu conducerea, în care vom trage linie, vom vedea plusurile și minusurile. Însă, eu mai am un an de contract la echipă, asta este ceea ce contează. Nu am oferte, dar chiar dacă le-aș avea, nu aș discuta despre ele pentru că am principii pe care le respect indiferent de circumstanțe. Momentan voi pleca acasă, în Dubai, apoi acasă, în România. După aceea vom vedea ce va urma.

Riguros, cu principii de la care nu se abate în nicio circumstanță, Cosmin Olăroiu se numără printre puținii antrenori pe care jucătorii, indiferent de echipa unde a antrenat, l-au urmat necondiționat, cu încredere și loialitate, în ciuda tuturor problemele cu care au fost nevoiți să se confrunte. Secretul chimiei dintre el și elevii  săi ni-l dezvăluie chiar Olăroiu, unul dintre cei mai buni antrenori români:

Nu există nicio cheie a succesului. Jucătorii te ascultă și te respectă atunci când văd că au ce să învețe de la antrenor. Dacă simt că îi pui pe ei mai presus de propriile interese, atunci te urmează cu toată încrederea.

120 de zile de cantonament: “Nu am stat închis în viața mea atâta timp”

Pleacă Olăroiu după eșecul din finala Cupei Chinei? Anul 2020 a fost unul extrem de dificil pentru antrenorul român. Pandemia de coronavirus i-a dat planurile peste cap și a fost nevoit să lucreze cu echipa sa de la mii de kilometrii depărtare, din România, prin sesiuni online de antrenamente. Mai apoi, pentru Oli a urmat cel mai lung cantonament din viața sa:

Noi suntem închiși de 120 de zile într-un complex cu șapte hoteluri, în care sunt cazate toate echipele. Nu avem voie să ieșim. Deloc. Psihic este destul de dificil de asimilat, jucătorii au și ei familii, copii. Plus că se mai plictisesc, este greu să vezi și să faci zi de zi același lucru, pe o suprafață delimitată. Cu toate acestea, ei au reușit să rămână motivați și să facă performanță. Una la care nu se aștepta nimeni, ne-a dezvăluit fostul antrenor al FCSB.

Va invităm să citiți, integral, interviul-eveniment oferit de Cosmin Olăroiu, în exclusivitate, pentru playsport.ro

Urmăriți Playsport.ro și pe