EXCLUSIV. Porumboiu, fără milă cu Edi Iordănescu: „Are o mare problemă cu plecatul! Acum e statornic când nu trebuie” Ce îi lipsește selecționerului

Robert Zanfir 29.10.2022, 09:56
EXCLUSIV. Porumboiu, fără milă cu Edi Iordănescu: „Are o mare problemă cu plecatul! Acum e statornic când nu trebuie” Ce îi lipsește selecționerului

Adrian Porumboiu (72 de ani) l-a criticat pe Edi Iordănescu, despre care spune că a devenit statornic atunci când nu era cazul. Fostul arbitru recunoaște că l-a apreciat pe actualul selecționer, dar crede că acesta s-a schimbat foarte mult în ultimii ani.

Edi Iordănescu a ratat lamentabil prima parte a mandatului la echipa națională. România s-a clasat ultima în Liga Națiunilor și a retrogradara la nivelul 3 european. Cu toate acestea, fiul lui Anghel Iordănescu a primit sprijin din partea FRF, care i-a reconfirmat mandatul. Prima reprezentativă va trebui să treacă de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, pentru a se califica la Euro 2024.

Porumboiu, fără milă cu Edi Iordănescu. Ce îi lipsește selecționerului

Adrian Porumboiu a fost un mare admirator al lui Edi Iordănescu. Spune că acesta l-a impresionat pe când antrena la Vaslui, ca secund al lui Marius Șumudică. Între timp, Iordănescu Jr s-a schimbat foarte mult, spune fostul arbitru internațional.

„A fost secund și o dată a rămas principal. A rămas de două ori, și în liga a doua, a rămas principal. Și jucător! Când l-am nunit antrenor în liga a doua el a plecat, nu l-am dat afară. Când a plecat Șumudică, l-am numit antrenor principal. Nu a vrut sa stea. Domnule, el are o problema cu plecatul. Pleacă repede.

(La nationala nu pleaca repede – n.r.) Foarte bine, sa fie statornic, dar e statornic unde nu trebuie și unde trebuia să fie statornic, nu a fost. Foarte bună părere mi-a lăsat. Excelentă ca tactician. Șumudică era antrenor, dar eu am văzut în avion că tot are scheme.

Era la meciul cu Inter, spre exemplu. Absolut tot, tot. Mi-a lăsat o impresie extraordinar de bună”, a spus Adrian Porumboiu la Playsport Live.

Adrian Porumboiu: „Edi Iordănescu nu a fost recomandat de experiență la națională”

„Acum, nu îmi place, i-am și spus, am spus și public. Mie mi-e drag. Dar s-a schimbat atât de mult, pentru că atât de tactitizat mi se părea că abordează meciurile la nivelul la care l-am cunoscut în urmă cu 7-8 ani de zile, și la nivelul superficial acum. Au fost niște faze în care nu aveai cum să nu prevezi acele faze.

Și au fost niște faze destul de simple și jocul echipei și selecția jucătorilor… De regulă, în toate aceste lucruri, un singur lucru rămâne valabil. Experiența, care îți dă expertiză, experiența care îți dă posibilitatea să ieși din orice fel de situație neprevăzută care apare.

Experiența nu l-a recomandat. Eu nu vedeam… doar Adi Mutu vedeam să fie înaintea lui. Mutu a fost un monument de jucător. Experiența și expertiza înseamnă și ce fotbalist ai fost. Ce antrenori a avut, prin ce mâini a trecut, ce echipe a avut.

Paână la urmă, dintre toți care meritau să fie acolo, cred că Mutu”, a mai spus Adrin Porumboiu la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe