EXCLUSIV. Prima mutare făcută de Edi Iordănescu. Dacă vor spune „Da!”, Săpunaru și Tamaș revin la națională

Dumitru Adrian / 29.01.2022, 18:40
EXCLUSIV. Prima mutare făcută de Edi Iordănescu. Dacă vor spune „Da!”, Săpunaru și Tamaș revin la națională

Eduard pornește la drum în noua misiune a dinastiei „Iordănescu” la națională cu gânduri bine definite. Proaspătul selecționer al naționalei speră să dea primele două lovituri de imagine și să îi convingă pe Cristian Săpunaru și Gabriel Tamaș să revină sub tricolor.

Edi Iordănescu vrea să construiască un nucleu solid la prima reprezentativă

Prima decizie majoră a lui Edi Iordănescu față de predecesorul său a fost luată. Dacă Mirel Rădoi a testat în timpul mandatului său zeci de jucători, actualul selecționer are de gând să se bazeze pe un nucleu solid, iar aparițiile a noi jucători să fie sporadice și argumentate cu evoluții bune, de lungă durată.

Pentru a crea nucleul, Edi Iordănescu a făcut prima mutare și a decis să fie prezent la meciul dintre Rapid și UTA, de pe Național Arena. Iar la finalul partidei, dacă nu zilele următoare, selecționerul va purta o discuție privată cu Cristian Săpunaru pentru a vedea dacă liderul giuleștenilor este disponibil pentru o reîntoarcere sub tricolor.

Decizia îi aparține lui Săpunaru

Cei doi au o relație de prietenie de mai mulți ani, Eduard Iordănescu reușind inclusiv la Pandurii Târgu Jiu să creeze o echipă solidă, care la final s-a calificat în cupele europene, în jurul lui Săpunaru. Singurul impediment în perfectarea reîntoarcerii lui Săpunaru sub tricolor e reprezentat doar de disponibilitatea pe care căpitanul Rapidului o are când vine vorba de România.

„Edi Iordănescu va avea o întâlnire cu Săpunaru zilele următoarea și o să îi propună să revină la echipa națională. Însă Cristi Săpunaru e singurul care știe dacă mai dorește, mai poate să mai revină. Iordănescu are încredere că Săpunaru poate să fie acel catalizator pentru vestiar și echipă”, au punctat surse autorizate pentru Playsport. 

Edi Iordănescu îl vrea și pe Tamaș la națională

În aceeași situație se află și Gabriel Tamaș. Edi Iordănescu nu a lucrat cu fundașul Voluntariului în trecut, însă îl consideră pe acesta un posibil factor pozitiv în vestiar. Drept urmare, cei doi se vor întâlni pentru a discuta despre o posibilă revenire la prima reprezentativă.