Replica acidă a lui Edi Iordănescu după ce a fost acuzat că a fost numit politic la Pandurii și că a încercat să falimenteze clubul alături de Narcis Răducan

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.01.2022, 18:00
Replica acidă a lui Edi Iordănescu după ce a fost acuzat că a fost numit politic la Pandurii și că a încercat să falimenteze clubul alături de Narcis Răducan

Marin Condescu, fostul președinte de la Pandurii Târgu Jiu, a acuzat prin intermediul unei scrisori deschise faptul că Edi Iordănescu a fost numit antrenor la echipa gorjeană la presiuni politice.

Edi Iordănescu a fost acuza de lucruri foarte grave de către fostul președinte de la Pandurii

Concret, Gabriel Oprea, Ministru de Interne la acea vreme și prieten al lui Anghel Iordănescu, ar fi intervenit pe lângă primarul de atunci al Municipiului Târgu Jiu, pe lângă Președintele Consiliului Județean Gorj și pe lângă Directorul General al Complexului Energetic Oltenia ca aceștia, în calitatea lor de membri ai Adunării Generale a Acționarilor, să îl numească pe Edi Iordănescu în funcția de antrenor la Pandurii Tg. Jiu.

De asemenea, prin intermediul playsport.ro, Condescu i-a acuzat pe Edi Iordănescu și pe Narcis Răducan, managerul sportiv de la acea vreme, că au încercat să falimenteze clubul. Concret, ei ar fi cerut ca gorjenii să fie obligați să le achite niște datorii modice, în contextul în care, potrivit lui Condescu, ei ar fi încasat sume foarte mari când echipa se confrunta cu mari probleme financiare.

Replica selecționerului României

Acum, Edi Iordănescu a transmis un mesaj prin intermediul paginii sale de Facebook, în care a demontat toate aceste acuzații.

Printr-o coincidenţă bizară, atacul Dlui. Condescu a venit la puţine zile de la numirea mea ca selecţioner, ceeace mă face să mă întreb dacă acesta nu are ca şi cauză nostalgia vremurilor demult apuse în care Dl. Condescu era mult mai vizibil în spaţiul public, iar cuvintele dânsului aveau un anumit impact şi întrebarea este, de ce a tăcut 8 ani de zile în acest caz!?

Tot aşa, intuind că poziţia mea profesională mă va obliga să îi răspund, lucru care altfel nu s-ar fi întâmplat, Dl. Condescu a aruncat în spaţiul public o serie de acuze la adresa mea, nereale şi, ar spune unii, lipsite de firul logic al evenimentelor.

Resping cu fermitate acuzele şi insinuările şi, din acest moment nu voi mai discuta pe subiectul „intervenţia politică” indiferent în cel fel şi cine îl provoacă.

Am avut o poziţie clară la conferinţa de presă, rămâne neschimbată. Atenţia mea se îndreaptă exclusiv către obiectivele echipei naţionale. Pentru a lămuri lucrurile, măcar pe scurt, cea mai mare pondere a remuneraţiei mele la Pandurii a fost constituită din bonusurile pentru performanţele realizate – salvarea de la retrogradare (am preluat echipa în decembrie, de pe loc retrogradabil), calificarea în finala cupei ligii, în primul an de contract, şi intrarea în play-off, clasarea pe podium, calificarea în cupele europene, în anul doi de contract.

Ce salariu a avut de fapt antrenorul în perioada petrecută la clubul gorjean

Salariul lunar fost de 8000 euro şi nu de peste 17.000 cum insinuează Dl. Condescu. Munca mea, împreună cu cea a jucătorilor şi a conducerii de la acea vreme, a produs performanţe istorice, lucru ce a atras fonduri importante pentru club.

Suma cu care m-am înscris la masa credală a fost stabilită prin Hotărâre a CNSL a FRF în anul 2016.
Cereri similare celei depuse de mine în cadrul procedurii de insolvenţă au fost formulate de persoane la fel de apropiate de Pandurii, persoane care , în opinia mea, au făcut cel putin la fel de mult pentru Pandurii ca si mine, Dl. Grigoraş, Narcis Raducan, Herea, Acsinte, Nistor, Unguruşan şi lista poate continua.

Pentru jucătorii, foştii antrenori şi membrii ai staffului, prioritatea în a li se plăti salariile şi celelalte drepturi pentru care au muncit, a fost „îngheţată” pentru 6 ani, timp în care Dl. Condescu nu a transmis nicio scrisoare deschisă, nu ne-a contactat pe niciunul şi nici nu a militat în vreun fel pentru drepturile noastre.

Cu toate acestea, Dl. Condescu a omis şi omite, în mod convenabil, să amintească de sumele pe care dânsul le-a încasat în ultimul timp de la Pandurii. Spre deosebire de susţinerile Dlui. Condescu, afirmaţiile mele pot fi verificate cu uşurinţă, de oricine accesează portalul instanţelor de judecată sau Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Edi Iordănescu e gata să se retragă de la masa credală

Sunt pregătit să îmi cedez în întregime creanţa înscrisă la masa credală către asociaţia suporterilor Pandurii, care din ce înţeleg, afirmă cu tărie că Pandurii – Lignitul Dlui. Condescu nu este Clubul pe care suporterii îl urmează şi îl iubesc, sigla clubului, aparţinându-le lor, prin hotărâre judecătorească.
Îi reamintesc public Dlui. Condescu, că încercările sale de şantaj şi coerciţie la adresa mea, prin telefoane şi mesaje , către mine direct sau transmise cunoscuţilor mei, în care mă ameninţa că îmi distruge imaginea, acţiuni pe care le-a demarat de ceva timp, nu au avut şi nu vor avea rezultatul scontat de dânsul, pentru simplu fapt că nu sunt şantajabil!!

În ceea ce privește rolul lui Narcis în proiectul nostru, afirm cu toată responsabilitatea că a reprezentat o valoare adăugată muncii mele, că toate acțiunile sale manageriale au fost în spiritul eficienței clubului și că permanent a fost în asentimentul membrilor asociați pe care îi informa cu toate deciziile sale.

Respectul pe care i-l port Dlui. Condescu pentru vârsta dânsului (din păcate doar pentru vârstă) mă împiedică să fac alte comentarii sau să demarez alte acţiuni, inclusiv de natură penală, cu care de altfel Dl. Condescu s-a mai întâlnit”, a scris noul selecționer al României.

Continuă războiul dintre foștii colaboratori de la Pandurii. Marin Condescu a făcut publice sumele încasate de Narcis Răducan când clubul se confrunta cu mari probleme financiare