EXCLUSIV. Rapid vrea un fundaș francez cu șase sezoane în prima ligă belgiană! Ideea Alibec îi surâde lui Mutu!

Sorin Chiriac 06.07.2022, 18:46
EXCLUSIV. Rapid vrea un fundaș francez cu șase sezoane în prima ligă belgiană! Ideea Alibec îi surâde lui Mutu!

Rapidul lui Mutu s-a făcut de râs în amicalul de aseară, cu Slavia Praga. Giuleștenii au fost spulberați de o echipă care joacă constant în Liga Campionilor. Chiar dacă a avut în față un adversar redutabil, Slavia Praga, Mutu aștepta mai mult de la echipa sa. Deși a folosit aproape cea mai bună formulă de care dispune, ”Briliantul” a asistat la un rezultat umilitor. Slavia s-a impus cu 7 la 1, după ce la pauză era 1 la 0.

Rapid se gândește și la Alibec!

În ciuda eșecului usturător, Adi Mutu poate găsi și un aspect pozitiv în această înfrângere. Le poate forța și mai mult mâna șefilor să îi aducă jucătorii pe care îi cere insistent de mai bine de o lună. Un atacant, un fundaș central polivalent și chiar și un mijlocaș central, pentru a avea cât mai multe soluții. În tot acest timp, conducerea se chinuie să rezolve cât mai repede problemele legate de datoriile istorice, situație ce a dus la interdicția la transferuri.

”Mai avem nevoie de un număr 9, un vârf împins, pentru a-i crea concurență lui Vojtus”, spunea Mutu acum câteva zile. Iar absența unei dubluri de valoare în centrul ofensivei s-a văzut aseară. Refuzați de George Pușcaș și Florin Andone, giuleștenii se uită cu un ochi spre piața spaniolă și cu un altul spre cea din România. PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate numele de pe lista scurtă: Sergio Enrich și Adrian Dalmau, cel de-al doilea fiind mult mai accesibil, pentru că este liber de contract. O informație de ultimă oră spune că și Denis Alibec ar fi intrat pe radarul lui Mutu, care l-ar vrea în Giulești! ”Brilianul” le-a comunicat asta șefilor, care urmează să se intereseze de situația jucătorului. Totuși, atacantul echipei naționale nu a fost contactat încă de nimeni din conducerea Rapidului și așteaptă încă oferte din străinătate.

Greu cu Boboc, un francez pe lista scurtă

Pe lângă atacant, Adi Mutu își dorește mult și un fundaș central, de preferat polivalent, care poate juca și în banda dreaptă. Numele ales a fost cel al lui Radu Boboc, de la Farul Constanța, pe care antrenorul și-l dorește foarte mult. Știu asta și șefii său, la care face pressing permanent. O știe și Gică Hagi, care nu este însă dispus să îi dea drumul fundașului de 23 de ani fără o sumă de transfer consistentă.

Tocmai din acest motiv, Daniel Niculae caută variante de rezervă. Și a și găsit cel puțin una! PlaySport.ro a aflat, în exclusivitate, că ar fi vorba despre fundașul central francez Lucas Rougeaux, în vârstă de 28 de ani. Crescut la academia lui Nice, pentru care a jucat un singur meci la seniori, fiind împrumutat la Frejus și Boulogne, Rougeaux a devenit un jucător apreciat în prima ligă din Belgia.

Liber de contact, vrea un salariu consistent

Transferat în 2016 de FC Kortrijk, apărătorul ce poate evolua la nevoie și în banda dreaptă a defensivei a devenit un om de bază la belgieni. În șase sezoane la FC Kortrijk, a ”bifat” 71 de meciuri, cele mai multe, 20, chiar în sezonul recent încheiat, când a reușit și un gol, 3 assist-uri și a luat 7 cartonașe galbene.

Pe 1 iulie, Lucas Rougeaux a devenit jucător liber de contract, după expirarea angajamentului cu FC Kortrijk. Acesta ar putea fi un avantaj pentru negocieri, dezavantajul ar fi salariul pe care îl cere fotbalistul. La FC Kortrijk el era remunerat cu 30.000 de euro pe lună, ceea ce înseamnă 360.000 de euro pe an, și este greu de crezut că va accepta să vină în România pe mult mai puțin. Rămâne de văzut cât sunt dispuși să îi ofere șefii Rapidului, mai ales după eșecul usturător de aseară și ținând cont de începutul infernal al sezonului ce debutează peste doar 10 zile!

Sursa foto: PKFoot.com.