EXCLUSIV. Răsturnare de situație în conflictul dintre Ilie Năstase și Ciprian Marica: „Poate m-am grăbit eu cu anumite declarații”. Fostul tenismen a făcut pace cu nașul său!

Catalan Alexandru / 17.11.2021, 17:42
EXCLUSIV. Răsturnare de situație în conflictul dintre Ilie Năstase și Ciprian Marica: „Poate m-am grăbit eu cu anumite declarații”. Fostul tenismen a făcut pace cu nașul său!

Ilie Năstase şi Ciprian Marica par să fi trecut peste incidentul de săptămâna trecută legat de Baza sportivă “Voinţa” din Bucureşti. Ilie Năstase, 75 de ani, l-a acuzat atunci pe Ciprian Marica, 36 de ani, naşul său de cununie, că l-ar fi exclus fără voia sa din rândurile fundaţiei ce poartă numele marelui tenismen român şi care administrează respectiva bază sportivă. Una peste alta, pare că “securea războiului” a fost îngropată de ambele părţi.

“Nu am fost supăraţi! Poate m-am grăbit şi eu cu anumite declaraţii, poate nici el nu a fost convingător cu anumite lucruri. Cert este că discutăm şi am făcut lucrul acesta şi în prezenţa unui avocat pentru a pune la punct toate chestiunile pe care le considerăm a fi necesare pentru îmbunătăţirea relaţiei noastre”, a declarat Ilie Năstase pentru impact.ro.

De ce îi dă dreptate lui Marica

El spune că înţelege şi poziţia partenerului său de afaceri în această chestiune: “Are şi Ciprian partea sa de dreptate, fiindcă trebuie să-şi protejeze banii investiţi în baza sportivă!”.

Ilie Năstase a obţinut de la statul român darea în folosinţă a Bazei Sportive de la Voinţa pentru o durată de 50 de ani, începând cu 1999. În realitate, el a putut administra baza abia din 2012, fiindcă vechiul club, Voinţa Bucureşti, nu s-a grăbit timp de 12 ani să elibereze infrastructura sportivă. Fostul număr unu mondial al tenisului masculine mondial spune însă că a plătit 200.000 de euro statului român pentru plata taxelor şi a penalităţilor bazei sportive folosite de cealaltă parte. În baza documentelor de plată, Năstase a obţinut prelungirea dării în folosinţă până în 2059.

Investiție majoră

În ultimul deceniu, Ilie Năstase a creat acolo 13 terenuri de tenis. Ulterior, din 2021, s-a alăturat şi Ciprian Marica, care a construit acolo un teren de fotbal (împărţit de fapt într-un teren standard ca dimensiuni şi alte trei mai mici ) şi alte cinci terenuri de tenis, din zgură. Ilie Năstase spune că în baza deciziei guvernamentale, în acea bază nu se poate practica decât sporturi, administrator fiind în acte Ministerul Tineretului şi Sporturilor.

Plătește anual, 50,000 de euro

“Acel teren nu a fost niciodată scos la vânzare de către statul român. Poate l-aş fi cumpărat, poate nu, nu am de unde să ştiu dacă el nu a fost niciodată scos la vânzare. Şi dintr-odată citesc în presă că eu şi Ciprian Marica ne certăm pe 50 de milioane de euro. Păi ce să creadă cititorul român căruia i se oferă o asemenea ştire. Că avem pe ce ne certa. Nu ştiu de unde aţi scos valoarea asta, de 50 de milioane de euro, dar e un fake-news de zile mari. Suntem un popor de mincinoși. Ilie Năstase, scrieţi asta, plăteşte anual statului român, pentru dreptul de folosire a bazei şi plata taxelor datorate statului, circa 50.000 de euro”, a precizat acelaşi Ilie Năstase.

El a confirmat şi numirea celei de a cincea sale soţii, Ioana Năstase, cu care se află din nou în proces de divorţ, în structura de conducere a fundaţiei ce-i poartă numele. “Am o vârstă, copiii nu sunt încă deprinşi cu poveştile astea, aşa că trebuie să existe cineva care să aibă grijă pe mai departe de aceste lucruri, atunci când eu nu voi mai fi!”, a conchis Ilie Năstase.
Expl. foto: Ilie Năstase şi Ciprian Marica, doi foşti sportivi de renume, acum parteneri de afaceri