EXCLUSIV. Rică Răducanu, internat de urgență. Problemă medicală gravă pentru legenda Rapidului. „Da, sunt la spital!”

Andrei Alexandra 01.10.2022, 16:08
EXCLUSIV. Rică Răducanu, internat de urgență. Problemă medicală gravă pentru legenda Rapidului. „Da, sunt la spital!”

Rică Răducanu a ajuns de urgență la spital. Fostul mare portar al Rapidului și al echipei naționale a fost internat în urma unor probleme grave de respirație. Acestea se manifestă inclusiv în timpul somnului. EXCLUSIV

Rică Răducanu, de urgență la spital!

Necula „Rică” Răducanu, fostul mare portar, a ajuns de urgență la spital. Fostul fotbalist a început să acuze, azi-noapte, probleme de respirație în timpul somnului.

În cursul zilei de sâmbătă, 1 octombrie, Rică Răducanu a ajuns, de urgență, la o clinică din București. Cel poreclit Tamango are o criză de apnee și a fost pus de medici la aparatul de oxigen, conform surselor Playsport.ro.

Apneea este un sindrom cauzat de mai multe afecțiuni simultane și poate provoca un infarct în timpul somnului. Persoanele la care crizele de apnee se acutizează ajung să doarmă noapte de noapte cu masca de oxigen.

Contactat telefonic, Rica Răducanu ne-a confirmat că a ajuns pe mâna medicilor. „Da, sunt la spital, nu pot vorbi acum!”, a declarat acesta, in exclusivitate, pentru Playsport.ro.

Ce este apneea

Apneea în somn este caracterizată prin pauza respiratorii în timpului somnului care se repetă frecvent. Pauzele pot fi cu oprirea respirației (apnee) sau doar cu micșorarea fluxului de aer (hipopnee).

La adult, apneea este definită ca oprirea respirației cu durata de cel puțin zece secunde. Cu fiecare apnee sau hipopnee, nivelul de oxigen din sânge scade brusc.

În consecință, creierul primește un semnal care trezește persoana din somn și respirația se reia, de cele mai multe ori cu zgomot. Deoarece aceste evenimente se pot produce de sute de ori pe noapte, somnul este foarte fragmentat și de proastă calitate.

În general, aceste persoane nu sunt conștiente de aceste treziri pe durata somnului, ci se plâng că sunt foarte somnolente în timpul zilei.

Rică Răducanu se pregătește de o nouă operație. „Mi-e frică, dar nu am ce să fac”

Fosta glorie rapidistă a primit vestea teribilă, după ce tratatamentele încercate nu au dat roade. Astfel, Rică va trebui să ajungă iar pe masa de operație.

Răducanu s-a deplasat la cele mai importante centre de fizioterapie din Neptun și Mangalia, dar toate aceste proceduri nu au avut efect până la urmă.

Tot cu picioarele am probleme, cu genunchii, doctorul mi-a zis clar ce am și că fără proteze la ambii genunchi nu are ce să-mi facă. Nu vreau să mă operez căci trebuie, mai apoi, timp de șase luni, să învăț să merg din nou. S-au dus dracu cartilagiile, trebuie proteze, dar mi-e tare frică de operație!”, a declarat Rică Răducanu, în exclusiviate pentru Ego.ro.

Rică Răducanu se confruntă însă și cu altă problemă de sănătate, tot la nivelul membrelor inferioare, fiind diagnosticat și cu gută:

Boala asta e păcătoasă, nu mai trece, gata! Bine mi-a zis mie medicul Oprescu: „Doar la morga mai trece!”. A zis adevărat, până la urmă.”, ne-a mai declarat Rică Răducanu.

Urmăriți Playsport.ro și pe