EXCLUSIV. România, fără Sorana Cîrstea, Simona Halep, Patricia Țig și Irina Begu la Olimpiadă. Absența celor 4, confirmată de Mihai Covaliu: „Am primit informarea oficială de la federație”

Claudia Balan / 30.06.2021, 18:09
EXCLUSIV. România, fără  Sorana Cîrstea, Simona Halep, Patricia Țig și Irina Begu la Olimpiadă. Absența celor 4, confirmată de Mihai Covaliu: „Am primit informarea oficială de la federație”

Cele mai valoroase jucătoare de tenis ale țării nu vor merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Informația furnizată de Ion Țiriac zilele trecute a fost confirmată de COSR prin președintele Mihai Covaliu. România, fără Sorana Cîrstea, Simona Halep, Patricia Țig și Irina Begu la Olimpiadă.

Absența celor patru jucătoare cu drept de participare la competiția din Japonia a fost confirmată de Mihai Covaliu. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a primit deja o notă oficială din partea federației de resort.

România rămâne fără Sorana Cîrstea, Simona Halep, Patricia Țig și Irina Begu la Olimpiadă

-Domnule președinte, zilele trecute, Ion Țiriac a afirmat că niciuna dintre jucătoarele calificate la Olimpiadă nu va face parte din lotul României de la Tokyo. Este adevărat?

-Dorința lor de a nu participa la Jocurile Olimpice a fost transmisă în scris printr-o informare oficială întocmită de federația de tenis. Deci, răspunsul la întrebarea dumneavoastră este afirmativ. În acest moment, Comitetul Olimpic a fost informat că jucătoarele Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Irina Begu nu pot sau nu doresc să participe la Olimpiadă.

-Cum au motivat cei de la FRT aceste refuzuri?

-Deocamdată am luat act de informarea oficială. Zilele viitoare va apărea și un punct de vedere al COSR pe acest subiect. Spun zilele viitoare pentru că trebuie să aflăm ce se întâmplă. Federația de Tenis a primit finanțare din partea comitetului pentru acțiunea din această vară. De aceea vă spun că trebuie să avem toate datele pentru a avea un punct de vedere complet asupra acestui caz.

-Vorbim totuși de o decizie total surprinzătoare…

-Prefer să nu fac niciun comentariu din motivele pe care vi le-am expus mai devreme. O să am un punct de vedere după ce adun toate datele.

Mihai Covaliu a confirmat absența celor patru sportive din echipa României de la Jocurile Olimpice
Mihai Covaliu a confirmat absența celor patru sportive din echipa României de la Jocurile Olimpice

„La Simona Halep este de înțeles”

-Cum comentați dumneavoastră, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv din România, această decizie…

-Domnule, am spus zilele trecute că am avut o discuție cu Simona Halep. Am vorbit cu ea și mi-a spus că nu poate merge la Tokyo și este de înțeles. Recomandarea medicilor pentru ea este foarte clară. Pentru a se putea recupera după accidentarea suferită, are nevoie de repaus de la competițiile oficiale. Aici vorbim despre un caz special. Simona Halep nu poate participa la Jocurile Olimpice. Nu o va face la niciun turneu până când recuperarea ei nu va fi completă. Nu suntem absurzi. Sunt foarte mulți sportiv care ratează întreceri importante din cauza problemelor medicale. La Olimpiadă nu pleci așa, că stai să vedem ce se va întâmpla. Nu e de joacă și e de înțeles.

-Despre celelalte absențe ce ne puteți spune?

-Nimic pentru că nu le cunosc motivele. Văd că Patricia Țig este în turul 2 la Wimbledon, deci nu se pune problema de accidentări, Doamne ferește! Am văzut în presă o declarație de-ale ei în care spune că știe ce e mai bine pentru ea. Nu o contrazic… Vă repet, zilele viitoare vom avea tabloul complet al acestei situații. Vom ști ce s-a întâmplat.

Monica Niculescu și Raluca Olaru au confirmat prezența la Olimpiadă

-În aceste condiții, lotul României de tenis din cine va fi format?

-Și acest lucru va fi lămurit în curând. Tot ce pot să vă spun acum este că am primit mesaje din partea Monicăi Niculescu și a Ralucăi Olaru. Ambele ne-au confirmat că vor merge la Jocurile Olimpice le Tokyo. În curând vom primi din partea federației internaționale confirmarea că pot participa la JO și atunci totul va deveni oficial.

-Se diminează șansele României la obținerea unei medalii la Olimpiadă?

-E prematur să vorbim despre asta. Nu pot să fac previziuni. Poate că da, poate că nu. Trebuie să așteptăm și să vedem ce se va întâmpla. Până atunci, în zilele următoare vom definitva componența echipei României la Jocurile Olimpice și atunci vom ști pe cine ne bazăm la Tokyo.