EXCLUSIV | Șah mat la „Rege”! Lupu îl avertizează: „CS Dinamo va avea cea mai tare academie din România! În șase luni vom fi ca Hagi!“

Mihai Cheles 14.03.2021, 18:53
EXCLUSIV | Șah mat la „Rege”! Lupu îl avertizează: „CS Dinamo va avea cea mai tare academie din România! În șase luni vom fi ca Hagi!“

Șah mat la „Rege”! Clubul Sportiv Dinamo București și-a deschis recent porțile către sectorul juvenil, iar interesul este unul care a întrecut așteptările tuturor. Curând, dinamoviștii vor să se lupte de la egal la egal cu Academia „Gheorghe Hagi”.

Șah mat la „Rege”! Lupu îl amenință: „CS Dinamo va avea cea mai tare academie din România! În șase luni vom fi ca Hagi!“

În luna decembrie, Academia Clubului Sportiv Dinamo București și-a deschis oficial listele de înscrieri pentru grupele de juniori U6, U7, U8, U9, U10, U11 și U12. Chiar dacă n-au trecut nici trei luni din acel punct, sute de copiii s-au înscris deja, reușind să-i surprindă și pe cei mai încrezători dinamoviști. Această performanță îi face pe toți cei incluși în proiect să viseze frumos, cu realism, dar îi și responsabilizează.

În scurt timp, prin multă muncă și sacrificii, conducătorii din „Ștefan cel Mare” speră să se poată bată de la egal la egal cu Academia „Gheorghe Hagi”. Academie care a adunat cele mai multe trofee în sectorul juvenil din România, în ultimii 10 ani.

Avem deja 150 de fotbaliști înscriși, iar lucrurile merg mai bine decât am preconizat. Nici nu concep ca în șase luni să nu ne batem de la egal la egal cu Academia lui Gică Hagi. Centrul de tineret CS Dinamo este dotat la fel ca în afară. Avem terenuri proprii, bazin de înot, avem și sală de forță. Vrem să dăm fotbalului românesc adevărate talente și să devenim cea mai bună academie din țară. Dănciulescu face o treabă excelentă, a declarat managerul proiectului Academia CS Dinamo, Dănuț Lupu, în EXCLUSIVITATE pentru PlaySport.ro

CS Dinamo, în strânsă colaborare cu FC Dinamo

Noua Academie ridicată în „Ștefan cel Mare” nu este menită să pună piedici echipei FC Dinamo 1948, formația din prima ligă. Din contră! Cele două cluburi au un contract de colaborare încheiat, prin care cei mai talentați și promițători jucători de la CS Dinamo vor fi cedați către FC Dinamo.

De asemenea, CS Dinamo va fi într-o strânsă legătură și cu suporterii dinamoviști. Micuții fotbaliști vor evolua cu însemnele DDB (Doar Dinamo București) pe tricouri. În plus, managerul tehnic al proiectului este fosta legendă din „Ștefan cel Mare”, Ionel Dănciulescu, cel care supervizează tot ce se întâmplă în cadrul clubului.

EXCLUSIV | Șah mat la
EXCLUSIV | Șah mat la „Rege”! Lupu îl amenință: „CSA Dinamo va avea cea mai tare academie din România! În șase luni vom fi ca Hagi!“

„Danciu” a declarat în mai mult rânduri faptul că filozofia Academiei CS Dinamo va fi una atipică. Diferită față de celelalte academii din România. Nu se va pune foarte mare preț pe rezultatele obținute, ci pe modul în care fotbaliștii învață și progresează în cadrul clubului. Vor avea la dispoziție toate condițiile pentru a se dezvolta, iar acest lucru solicită multă seriozitate și determinare. Atât din partea jucătorilor, cât și din partea antrenorilor.

În același timp, nu va neglijată nici latura educațională. Micii fotbaliști vor fi obligați să aibă și note bune la învățătură, dacă vor dori cu adevărat să mai facă parte din acest proiect.

Academia „Gheorghe Hagi”, 25 de titluri în 12 ani, la copii și juniori

Academia „Gheorghe Hagi” se dorește a fi și este cel mai grandios proiect al fotbalului românesc. Gheorghe Hagi a construit o academie de fotbal la standarde europene, care să ofere an de an tineri jucători, de perspectivă, către echipele de seniori. Viitorul ll Constanța activează în Liga a 3-a, în timp ce Viitorul Constanța în Liga 1.

În cei 12 ani de la înființare, Academia Gheorghe Hagi a cucerit 25 titluri naționale, a pierdut nouă finale și a obținut alte 14 medalii de bronz. Practic, an de an, grupele de juniori ale clubului s-au luptat pentru supremație cu cele mai puternice academii din România: FCSB, Dinamo, Universitatea Craiova ș.a.

Trei trofee a cucerit Viitorul Constanța la senori: titlul în 2017, Cupa României și Supercupa în 2019.