Viteza alarmantă a comandantului CS Dinamo

Alin Buzărin 19.12.2020, 12:56
Viteza alarmantă a comandantului CS Dinamo

Sau cum devenim epocali fără voia noastră. Tânărul subcomisar Ionuț Popa a reușit deja!

E un motiv de reală bucurie că Dinamo va avea stadion nou! Se mișcă lucrurile, se măsoară, se negociază cu vecinii, semn că eternele promisiuni s-au despotmolit și că, la un moment dat, anacronica, depășita, vetusta și, parcă, eterna Groapă, va deveni amintire. Un stadion din anii stalinismului biruitor la orașe și sate, cea mai urâtă arenă din Europa, fără nici cea mai vagă legătură cu cerințele mileniului trei.

Vânt în Vela

Sfeștania proiectului a fost făcută în prezența mai multor nume mari cu sânge alb-roșu și patronată de veritabilii Întâistătători ai CS-ului, partea nefotbalistică din clubul Dinamo. Greu încercatul ministru Marcel Vela lângă tânărul (32 de ani) și promițătorul comandant al clubului, subcomisarul Ionuț Popa. Prin preajmă era abundență de desene, machete, schițe, semn că treaba s-a urnit.

Însă inclusiv în asemenea împrejurări ”de bine”, primprejur plutește invizibil și omniprezent pericolul de a gafa. Dacă ministrul intrase deja în istorie prin aceea că de Paște sugerase ca Sfânta Lumină a Învierii să fie împărțită dreptcredincioșilor de către polițiștii locali (idee din fericire abandonată, pentru că sărea peste ștacheta ridicolului fără s-o atingă), acum a fost rândul tânărului comandant să apară în luminile rampei.

Alarmăăăă!

Ionuț Popa a spus, nici mai mult, nici mai puțin, că în privința noului stadion lucrurile se desfășoară CU O VITEZĂ ALARMANTĂ. Alarmantă pentru cine? Suntem atât de sătui de procedurile lente, încât să ne alarmeze ceva care se mișcă repejor? Ce e alarmant în normalitate?

Militar fiind, pentru că în percepția generală și Poliția tot un fel de armată e, Ionuț Popa știe fără îndoială ce înseamnă o alarmă. Sună goarna, pui pătura în geam, iei iute arma din rastel, alergi pe scări și te aliniezi în formație, gata de luptă! Asta o fi vrut să spună? Dacă da, atunci i-a ieșit metafora. Dacă nu, a cam zbârcit-o.

Nou stadion Dinamo
Noul stadion Dinamo ar putea apărea în doi ani

Certificat de Cornel Dinu

Exclus din start ca un subcomisar de Poliție, plătit destul de consistent din banii publici, numit la CS Dinamo probabil și pentru alte calități în aceea de a fi conjudețean cu ministrul Marcel Vela, să nu aibă proprietatea termenilor limbii române. Nu demult, după ce l-a vizitat în biroul de comandant, Cornel Dinu mi l-a descris pe Ionuț Popa în culori pastelate, trandafirii, iar cum Mister nu laudă pe oricine, merg cu el până-n pânzele albe! Și-atunci?

Borcea, varianta bugetară

Atunci, probabil că subcomisarul Ionuț Popa a vrut să spună ””viteză accelerată”, dar i-a ieșit ”viteză alarmantă”. Înregistrările confirmă, nu-i loc de întors. Sigur că nu e un capăt de țară, nu s-a pierdut Ardealul, dar o mică gafă tot e. Din cauza vitezei de exprimare, Ionuț Popa a comis o frază care va deveni istorică, aducătoare de zâmbete peste ani și ani. La fel cum am zâmbit și atunci când Cristi Borcea ne-a vorbit despre celebra ”injecție letală”, vrând să spună cu totul altceva. Deosebirea e însă că Borccea ne-a făcut să râdem pe banii lui, în vreme ce comandantul lui Dinamo ne-a stârnit zâmbete pe bani publici. Noi să fim sănătoși, că nu sărăcește țara din asta!

Urmăriți Playsport.ro și pe