EXCLUSIV. Salariul lui Sorescu, moștenire de la Cortacero, crește, anual, și-i îngrozește pe șefii lui Dinamo. Bani mai mulți, formă mai slabă. 8 goluri, 1 assist,  9500 euro lunar, peste 15.000 din prime, locul 15 în clasament

Autor: Cătălin Mureșanu / 10.01.2022, 14:10
EXCLUSIV. Salariul lui Sorescu, moștenire de la Cortacero, crește, anual, și-i îngrozește pe șefii lui Dinamo. Bani mai mulți, formă mai slabă. 8 goluri, 1 assist,  9500 euro lunar, peste 15.000 din prime, locul 15 în clasament

Dinamoviștii speră să-l poată ceda pe Deian Sorescu (24 ani), fotbalistul cu cea mai bună cotă din lotul lui Flavius Stoican. Conform site-ului transfermarkt.de, jucătorul din „Ștefan cel Mare” este cotat, fantezist am putea spune, la 1,9 milioane euro.

Practic, sumă de pe transfermarkt a fost și cauza pentru care mijlocașul nu a fost lăsat să plece în vară, legile insolvenței încurcându-le planurile „câinilor”.

Între timp, administratorul judiciar a reușit să treacă „Planul de reorganizare” a SC Dinamo 1948 SA, judecătorul sindic l-a validat și, în acest context, Sorescu poate fi cedat fără eventuale complicații juridice.

Comitetul Creditorilor SC Dinamo 1948 SA hotărăște transferul  

Iuliu Mureșan, administratorul special de la Dinamo, a dezvăluit că există câteva discuții pentru a-l vinde pe Sorescu în această iarnă, iar pentru ca transferul său să fie posibil, eventuala ofertă trebuie votată în Comitetul Creditorilor SC Dinamo 1948 SA, acolo unde este nevoie de majoritatea simplă, trei din cinci.

Practic este vorba de o formalitate. Din Comitetul Creditorilor fac parte: Asociația Peluza Cătălin Hîldan – președinte; Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București; Parc Hotels SA; Centrul Medical Unirea; Iuhasz Marian Ignațiu.

Dacă rămâne la Dinamo, în vară, Sorescu ajunge la 10.000 euro lunar!

Așa cum spuneam, vânzarea lui Sorescu pare a fi dorită de toată lumea, de la jucător, acționari, creditori și, în primul rând, administratorul judiciar, care conduce clubul. Prin tranzacționarea fotbalistului în vârstă de 24 de ani, dinamoviștii ar încasa o atât de necesară sumă de bani în procesul de insolvență și, mai mult, ar scăpa de unul dintre cele mai mari salarii de la echipă.

Din informațiile culese de la sursele PlaySport.ro, Deian Sorescu încasează, în acest moment, un salariu de 9500 de euro lunar, acesta fiind legat contractual de echipa din „Ștefan cel Mare” până la finalul lunii iunie 2023.

În august 2020, în momentul în care Pablo Cortacero a preluat firma Lotus și, implicit, pachetul majoritar de acțiuni de la SC Dinamo 1948 SA, Sorescu a fost chemat la negocieri de către Bogdan Bălănescu, managerul clubului la acea dată, i s-a propus prelungirea contractului și o înțelegere foarte bună din punct de vedere financiar.

Salariul lui Sorescu crește anual

Astfel, Sorescu urma să primească 9000 euro lunar în primul an al înțelegerii, salariul său urmând să crească, de la un an la altul, cu 500 de euro.

În acest caz, la începutul lunii iulie 2021, mijlocașul a primit mărirea stipulată, iar dacă o să rămână în „Ștefan cel Mare” – club care, între timp, și din cauza managementului falimentar al lui Cortacero, a intrat în insolvență-, bănățeanul o să aibă parte de o nouă majorare, începând cu 1 iulie 2022.

Mai precis, elevul lui Flavius Stoican o să încaseze, de la data menționată, 10.000 euro lunar!

Pentru administratorul judiciar și pentru un club ca Dinamo, mai ales că forma jucătorului este în declin, acest salariu pare a fi o adevărată piatră de moară. Dacă mai punem și problemele cu suporterii, după ce aceștia l-au umilit la finalul meciului cu CS Mioveni, transferul pare a fi soluția ideală.

E bine la Dinamo. Nu sunt rezultate, sunt super bonusuri. 300 euro prezența ca titular, 1000 de euro gol sau pasă de gol

Iar câștigurile lui Sorescu pot crește, contractul său având mai multe bonusuri. Astfel, dacă fotbalistul evoluează ca titular în partidele oficiale, iar Dinamo câștigă meciul, Sorescu primește un bonus de 1000 de euro, 700 euro dacă partida se termină la egalitate, 1000 de euro pentru gol sau pasă de gol, 300 de euro dacă este titular, indiferent de rezultat sau 100 de euro dacă intră pe parcurs.

Deian Sorescu are o singură pasă de gol

În acest context, Sorescu devine o corvoadă financiară, iar Flavius Stoican, poate singurul care s-ar bucura dacă fotbalistul ar rămâne, a fost anunțat că, în orice moment, o ofertă concretă pentru fostul căpitan al echipei poate fi acceptată după votul din Comitetul Creditorilor.

Deian Sorescu a bifat, în acest sezon, 19 apariții în Liga 1, toate ca titular, a înscris de 8 ori și a furnizat o singură pasă de gol. Astfel, pe lângă salariul său de 9500 euro, dinamovistul și-a rotunjit veniturile cu peste 8000 euro (Dinamo reușind trei victorii și un egal cu el în teren) pentru prezențe și 9000 euro pentru performanța individuală (goluri și assisturi).

Ar fi încasat 8000 euro dacă Dinamo intra în Play- Off

Din păcate pentru jucător, chiar dacă în contractul său existe și nenumărate bonusuri pe care le-ar încasa în funcție de performanța echipei, ținând cont de sezonul teribil al „câinilor”, acestea par simple cifre în contract. Chiar și cei 8000 de euro pe care i s-ar fi cuvenit în cazul în care Dinamo intra în „play-off” fiind departe de contul fotbalistului.