EXCLUSIV. „Satana” crede în Dumnezeu de mic. Victor Pițurcă, dezvăluiri fără perdea: „Când eram mic, mă obliga mama să fac asta!”

Andrei Alexandra / 20.03.2021, 12:25
EXCLUSIV. „Satana” crede în Dumnezeu de mic. Victor Pițurcă, dezvăluiri fără perdea: „Când eram mic, mă obliga mama să fac asta!”

Despre Victor Pițurcă s-au spus multe. Și s-au țesut multe legende, alimentate și de faptul că fostul selecționer n-a fost niciodată genul prea deschis, mențindu-și întotdeaua aura de personaj învăluit în mister.
Lumea i-a atribuit cumva firesc o poreclă devenită în timp celebră și de care Pițurcă ar fi vrut să scape, la început, însă ulterior, situația l-a amuzat și a asimilat supranumele de ”Satana”.

„Satana” crede în Dumnezeu de mic. Victor Pițurcă, dezvăluiri fără perdea

I s-a tras de la vestimentație – faptul că Piți preferă negrul, dar și mai ales din cauza combinațiilor cu număr 666, pe care antrenorul le-a avut la telefon, dar și la mașină. Numere despre care a recunoscut, la un moment dat, că au fost pur și simplu întâmplătoare, cu cel de la mașină existând și o poveste pe care chiar Pițurcă a lămurit-o ulterior.

Celebrul număr de înmatriculare al mașinii lui Victor Pițurcă
Celebrul număr de înmatriculare al mașinii lui Victor Pițurcă

În urmă cu foarte mulți ani, când era selecționer la națională, Pițurcă și-a comandat o mașină din Germania și l-a lăsat pe Ciprian Marica să se ocupe de tot. A fost totul în regulă până când s-a trezit cu mașina acasă.

”Când a venit maşina, l-a văzut nevastă-mea şi m-a chemat. L-am sunat pe Marica şi i-a spus: «Ciprian ce e cu numerele astea?», el a zis: «Nu ştiu, aşa mi le-au dat ăştia». Şi numerele de telefon mi le-au dat, nu le-am ales eu. E o coincidenţă.”, a explicat Piți.

Secretele tinereții fără bătrânețe ale fostului selecționer

E drept că în timp, Pițurcă n-a mai fost deranjat că lumea îi spune Satana. Ceea ce l-au deranjat însă au fost toate glumele care s-au făcut pe seama faptului că arată ca-n tinerețe fiindcă are ”pact” cu diavolul.

”Nu doar că e o prostie, dar mă și deranjează teribil treaba asta, pentru că eu am fost crescut într-un anume fel. Eu când eram copil, de exemplu, nu mă culcam niciodată până nu spuneam rugăciunea ”Înger, îngerașul meu”. Așa m-au crescut părinții mei, iar aceste povești nu-și au rostul nici măcar în glumă”, a mărturisit Pițurcă.

Secretul tinereții fără bătrânețe a lui Piți este, de altfel, cât se poate de simplu.

”Eu nu consum decât fructe și legume de la ferma mea, carne, ouă și lapte de țară și m-am lăsat de fumat de tânăr. În plus, am grijă să fac sport regulat. Iar faptul că nu am încărunțit așa de tare să știți că e genetic, mama este așa”, a explicat fostul selecționer care are un fizic de invidiat la 64 de ani!