EXCLUSIV. Simona Halep l-a ignorat pe Ion Țiriac și miliardarul nu mai vrea să audă de ea. Explicația criticilor vehemente la adresa avocaților jucătoarei din Constanța

Andrei Alexandra 13.01.2023, 13:42
EXCLUSIV. Simona Halep l-a ignorat pe Ion Țiriac și miliardarul nu mai vrea să audă de ea. Explicația criticilor vehemente la adresa avocaților jucătoarei din Constanța

Simona Halep și avocații ei au fost atacați destul de contondent de Ion Țiriac pentru strategia adoptată în cazul procesului de dopaj în care este implicată jucătoarea de tenis de 31 de ani. Miliardarul a spus că oamenii care o reprezintă pe sportiva din Constanța își fac treaba într-un ritm foarte greoi, fapt ce îi va afecta foarte mult acesteia cariera ulterioară.

Simona Halep a refuzat ajutorul juridic oferit de Ion Țiriac în procesul de dopaj

Potrivit surselor Playsport, motivul pentru care omul de afaceri în vârstă de 83 de ani a avut aceasă ieșire publică acidă este reprezentat de faptul că el ar avea o „vendetă” personală cu Simona Halep. Ion Țiriac este supărat pe fosta sa „protejată” pentru că i-a refuzat ajutorul juridic în această speță în care este implicată.

Concret, fostul tenismen român i-a propus Simonei să accepte în acest proces ajutorul unor avocați apropiați de el, specializați în astfel de cazuri de dopaj. Țiriac i-a explicat fostului lider WTA că este vorba despre niște specialiști, care i-au reprezentat de-a lungul timpului pe toți jucătorii manageriați de el.

Halep a refuzat însă acest ajutor și a preferat să își aleagă singură „echipa juridică”. În ciuda faptului că „mentorul” său a avertizat-o și i-a transmis: „Ăștia te vor îngropa!”. Această decizie a Simonei a provocat supărarea lui Ion Țiriac, supărare care s-a revărsat în declarațiile pe care acesta le-a făcut joi la patinoarul din Otopeni, pe care el l-a construit.

Pe lângă faptul că i-a criticat apărarea, miliardarul a spus și că Simona Halep este vinovată în acest caz, din moment ce în organismul ei a fost găsită o substanță interzisă. De asemenea, Țiriac i-a atacat și pe Patrick Mouratoglou și pe colaboratorii acestuia, pentru neglijența de care au dat dovadă în raport cu Simona.

Discursul dur al miliardarului român

„Simona este o doamnă de 30-31 de ani care a fost de sute de ori controlată şi e controlată înaintea unui turneu în care a şi pierdut în primul tur. Ea a făcut un gest… A spus: „Nu-mi atingeţi echipa”. Cum să nu-ţi atingă nimeni echipa când tu habar nu ai ce mănânci? Ce bei când te antrenezi? Ăia au responsabilitatea. Eu îmi aduc aminte la Sydney că antrenorii schimbau farfuriile cu sportivii.

Asta ca nu cumva (n.r. – să le fie contaminată mâncarea voit). Şi ne aducem aminte de Nurofen. Însă lucrurile astea se pot întâmpla. E absolut justă legea. Ori le dai drumul tuturor să facă ce vor, vorba aia, să moară drogaţi, sau respecţi legea. Eu am spus, am fost la WADA, eu am fost în comitetul ăla de cinci când s-a înfiinţat şi am avut cuvânt mare.

Dacă eu îi deschid gura unui sportiv şi altul îi bagă ceva, e dopat. Are dreptul să se apere, dar e dopat.

Am văzut-o acum trei zile pe Simona, se antrenează la Stejarii. Acolo îi dau eu voie să se antreneze, pentru că nu trebuie să cer voie la nimeni. După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi, lenţi.

Eu din ce am înţeles, Simona este de apărat din toate punctele de vedere. Problema este că ea din august nu a mai jucat. Că eu nu sunt de acord nici cu ce a jucat cu 2 ani înainte, e altceva. Însă dacă ea nu mai a jucat… Și are 25-26 de ani… lăsaţi 30 şi… arată de 25 pe teren. Însă săptămânile în care nu joacă se adună şi e periculos şi trist.

Ion Țiriac despre Simona Halep: „Până în ziua de azi nu a depus toate probele”

Dacă merg scriptologia şi manipulările (n.r. – în cazul de doping) cred că o să o vedem din nou pe teren peste 2-3 ani. Nu vedeţi că până în ziua de azi ea nu a putut să depună toate probele? Că să se ducă la producător, iar producătorul să spună ”Da”. Iar după aceea să vină cu producătorul la o comisie… şi tot aşa… când ajunge totul măcar la TAS? Iar când ajunge la TAS oamenii de acolo fac ce vor.

Responsabil nu e nimeni dacă după ce TAS îi spune că are dreptate şi că nu e vina ei. Alea 5-6-8 luni din viaţa ei cine le plăteşte? Nimeni! Din viaţa Andreei Răducan cine a plătit lunile alea? Nimeni! Unui sportiv de nivelul ăsta trebuie să îi dai şi puţină credibilitate. Legile alea eu le-am făcut, cu Samaranch, cu WADA… eram cinci inşi care am făcut WADA şi absolut sunt nişte legi corecte.

Însă legea din păcate au schimbat-o următorii care au venit, şi nu mai e suspendat definitiv din viaţa olimpică cel pe care îl prinzi (n.r. – un sportiv dovedit dopat), ci doar 2 ani. Dar dacă nu e, pentru asta există justiţie”, a spus Ion Țiriac într-un dialog cu presa.

Urmăriți Playsport.ro și pe