EXCLUSIV. Singură în lumea bărbaților. Cine este femeia misterioasă care le face concurență lui Rădoi și Mutu. ”Amândoi au ținut cont de părerile mele”

Marian Cărăvan / 24.12.2020, 13:21
EXCLUSIV. Singură în lumea bărbaților. Cine este femeia misterioasă care le face concurență lui Rădoi și Mutu. ”Amândoi au ținut cont de părerile mele”

O fotografie apărută de curând pe site-ul FRF face furori în mediul online. Cine este femeia misterioasă care le face concurență lui Rădoi și Mutu? E o întrebare, care și-a găsit răspuns de curând. La fel și povestea femeii misterioase, care-i demnă de film.

Fotbalul nu mai este o lume doar a bărbaților. Printre cei care au susținut în această săptămână examenele finale pentru obținerea licenței UEFA PRO s-a aflat și o femeie. Alături de selecționerii Mirel Rădoi și Adrian Mutu. Acum așteaptă cu nerăbdare data de 27 decembrie, când vor fi anunțate rezultatele. PlaySport a aflat chiar de la ea cum s-a înțeles cu cei doi selecționeri și ce ambiții are.

Cine este femeia misterioasă care le face concurență lui Rădoi și Mutu

La examenul pentru obținerea licenței UEFA PRO s-a aflat, alături de nume sonore din fotbalul românesc, și Irina Giurgiu. La nici 30 de ani, cu planuri bine stabilite și vise îndrăznețe, maramureșeanca și-a făcut câștigat un binemeritat loc în fotbal. Chiar dacă la început a cochetat cu handbalul. Asta până s-a înființat echipa la care a debutat în fotbalul feminin.

„Din păcate, am auzit de fotbal feminin pe la 18 ani, când s-a înființat prima echipă de fotbal în Baia Mare. Până atunci am jucat handbal la o echipă din Baia Mare și mi-am dat seama că, de fapt, mie îmi place să joc mai mult fotbal. A fost cumva o decizie radicală, trecerea de la handbal la fotbal, dar nu mi-a părut rău. Așa am ajuns să joc fotbal la Independența Baia Mare. Am mers pe ideea de a face ceva de plăcere, nu neapărat de a face carieră în fotbal”, a povestit Irina Giurgiu, în exclusivitate pentru Playsport.ro.

Și-a înființat propriul club de fotbal feminin

Nu a trecut mult timp și Irina Giurgiu a primit o ofertă de colaborare cu Federația Română de Fotbal. Asta i-a schimbat destinul. Ambițioasă din fire, Irina Giurgiu a dat curs ofertei. Chiar dacă asta a însemnat că trebuia să se mute din Baia Mare la București.

În 2016, am primit ofertă de la Federația Română de Fotbal pentru a lucra în cadrul federației ca și coordonator pe fotbalul feminin. A trebuit să mă mut din Maramureș în București. Până atunci eram și antrenoare la senioare și la junioare U15. Cumva, puteam să lucrez fiind în Baia Mare, deoarece mă prezentam doar la acțiunile loturilor naționale”, spune Irina Giurgiu.

Numai că Irina Giurgiu nu s-a mulțumit cu atât. Simțea că lipsește ceva.

În momentul în care a trebuit să mă mut, atunci am zis că nu pot sta departe de terenul de fotbal și să merg doar la acțiunile echipei naționale. M-am gândit că mi-ar plăcea să fiu zi de zi pe teren.
N-am găsit însă niciun proiect care să mă încânte în București și am decis să-mi fac propriul club în care pot să mă exprim și să pun în practică toate cunoștințele pe care le-am dobândit.
Încă de la început am vorbit cu soțul meu și i-am spus să ne facem un club de fotbal. A fost pornit ca un proiect de familie, Dream Team București”, mai povestește Irina Giurgiu.

Irina Giurgiu si-a infiintat propriul club de fotbal
Irina Giurgiu si-a infiintat propriul club de fotbal

O carieră în antrenorat, visul îndrăzneț al Irinei Giurgiu

Irina Giurgiu și-a dat seama că are potențial și a îndrăznit să viseze la mai mult. O carieră în antrenorat. Și așa a ușor, ușor, până la momentul în care a susținut examenul pentru licența UEFA PRO.

Din 2014, am început să mă gândesc mai serios la cariera mea de antrenoare și de atunci am început să studiez. De când am început, mi-am dorit să ajung la licența PRO. Sunt o persoană ambițioasă, care nu renunță. Dacă am pornit pe un drum, merg până la final”, a mărturisit Irina Giurgiu, în exclusivitate pentru Playsport.ro.

Irina Giurgiu a fost colega la cursurile pentru licenta UEFA PRO cu Mirel Radoi si Adrian Mutu
Irina Giurgiu a fost colega la cursurile pentru licenta UEFA PRO cu Mirel Radoi si Adrian Mutu

Colegă cu Mirel Rădoi și Adrian Mutu la licența UEFA PRO

Irina Giurgiu a avut colegi celebri la cursurile pentru licența UEFA PRO. Selecționerul primei reprezentative, Mirel Rădoi sau Adrian Mutu, selecționerul naționalei U21, au rămas impresionați de capacitățile colegei lor de breaslă. La început, cu multe emoții, Irina Giurgiu a prins curaj. I-au dat încredere și colegii săi, pe care mărturisește că îi văzuse până atunci doar la TV.

Într-adevăr, aici la licența PRO a fost ceva neașteptat. Nu-mi venea să cred că am ajuns atât de departe și am colegi celebri lângă mine. La început a fost mai grea acomodarea, pentru că aveam lângă mine colegi pe care îi văzusem doar la televizor. Mă gândeam că probabil nu mă vor accepta în grup sau vor face comentarii la adresa mea, dar nu a fost așa. Chiar am avut un grup foarte unit la licența PRO”, a spus Irina Giurgiu.

Fără „răutăcisme” la adresa Irinei Giurgiu

Nu, la licența PRO nu se pune problema de așa ceva. Pentru că sunt deja antrenori care activează la echipe foarte bune și nu se pretează la așa ceva. Chiar a fost un grup foarte foarte bun. M-au respectat, m-au susținut. Au ținut cont și de părerea mea, dacă am avut anumite idei. Chiar am lucrat foarte bine”, a mărturisit Irina Giurgiu.

Despre Mirel Rădoi și Adrian Mutu are numai cuvinte de laudă.

Chiar mi-a plăcut să-i văd. Sunt convinsă că nu ajungeau la echipa națională dacă nu erau implicați, dacă nu se vedea pasiunea, până la urmă.”

Irina Giurgiu este antrenor secund al echipei nationale feminine a Romaniei
Irina Giurgiu este antrenor secund al echipei naționale feminine a României

A început cursurile chiar de ziua ei. Ce planuri și-a făcut până la 30 de ani

Irina Giurgiu are emoții mari, acum de Sărbători. Asta pentru că pe 27 decembrie vor fi anunțate rezultatele examenului pentru obținerea licenței UEFA PRO. Aflată în vacanță în Maramureșul natal, Irina Giurgiu se gândește la momentul adevărului.

Cu siguranță, emoții sunt, ca la fiecare examen. E un examen important pentru mine. Aștept cu nerăbdare data de 27 decembrie. Chiar dacă sunt sărbătorile, nu pot să mă bcuur în totalitate de tot ce înseamnă asta, pentru că vreau să fiu sigură de rezultat, după care să pot să sărbătoresc”, ne-a mărturisit Irina.

Pentru Irina Giurgiu, aceste cursuri au o semnificație aparte. Și asta pentru că le-a început chiar de ziua ei, anul trecut, pe 30 septembrie.

Acum am 29 de ani. Eu mi-am făcut planuri până la vârsta de 30 de ani. Mi-am dorit până la vârsta de 30 de ani să ajung să-mi fac toate studiile, pentru această meserie. Am terminat și masterul. Acum am susținut examenul pentru obținerea licenței UEFA PRO. Aștept rezultatul, după care îmi voi spune planurile”, a mai spus Irina Gurgiu.

Născută la data de 30 septembrie 1991, Irina Giurgiu este în prezent antrenor secund la echipa națională de senioare și principal la naționalele feminine U17 și U16.

Astfel, întrebarea: cine este femeia misterioasă care le face concurență lui Rădoi și Mutu și-a aflat răspunsul. Rămâne de văzut care va fi drumul său într-o lume a bărbaților.