EXCLUSIV | Transfer de senzație la Craiova! Aproape să aducă un fost internațional U21, cu zeci de meciuri la Lazio Roma

Mihai Cheles 26.01.2021, 15:10
EXCLUSIV | Transfer de senzație la Craiova! Aproape să aducă un fost internațional U21, cu zeci de meciuri la Lazio Roma

Universitatea Craiova este aproape de realizarea unui transfer de senzație! Oltenii sunt pe cale să aducă un italian, fost internațional de tineret, cu zeci de meciuri la Lazio Roma.

Transfer de senzație la Craiova! Aproape să aducă un internațional de tineret de la Lazio

Universitatea Craiova este într-o evidentă criză de formă în Liga 1. Are cinci etape în care a înregistrat patru rezultate de egalitate și o înfrângere, iar diferența de primul loc a crescut la șase puncte. Pentru a scoate echipa din această „pasă” proastă, conducerea clubului a demarat negocieri cu mai mulți jucători.

Unul dintre ei este Alessandro Murgia, un mijlocaș de 24 de ani, legitimat în prezent la SPAL, în Serie B. Fotbalistul este nemulțumit de faptul că nu mai este titular și a anunțat că vrea să părăsească clubul cât mai curând.

EXCLUSIV | Transfer de senzație la Craiova! Aproape să aducă un fotbalist cu zeci de meciuri la Lazio Roma

Ce susține presa din Italia

Pe fir a intrat Universitatea Craiova, dar și alte formații din Serie B. Potrivit presei din Italia, sunt șanse mici ca transferul să se realizeze, deoarece Craiova nu dispune de puterea financiară necesară.
Alessandro Murgia a fost cumpărat de SPAL, în vara lui 2019, de la Lazio Roma, pentru 4 milioane de euro. Conducerea italienilor speră să obțină o sumă de bani care să acopere investiția făcută.

În acest moment, Murgia este cotat de Transfermarkt la 2,5 milioane de euro. O sumă destul de mare pentru Craiova care, cel mai probabil, ar fi interesată în primul rând de un împrumut, în primă fază, apoi de un transfer definitiv. SPAL și-ar dori să-l vândă definitiv cât mai repede.

Asul din mâneca Universității Craiova

Șeful departamentului de scouting de la Craiova, italianul Alessandro Casaglia nu este atât de radical precum presa din țara sa. Acesta recunoaște că va fi greu să-l aducă pe italian la Craiova, însă nu imposibil.

Îl știm de foarte multă vreme pe Murgia. Este genul de jucător care ar aduce valoare. În condițiile financiare potrivite, ar fi un plus pentru echipa noastră. Trebuie să recunosc, acum are alte idei, să rămână în Italia, să rămână aproape de casă, dacă interesul nostru nu se concretizează. În România, mai avem o fereastra de transferuri durează cu o săptămână mai mult decât în alte părți. Probabil după 1 februarie, va exista o oarecare nemulțire că nu s-au găsit angajamente și jucătorii vor fi mai ușor de adus, a declarat Alessandro Casaglia, pentru CMIT TV, citat de Calciomercato.it.

Cine este Alessandro Murgia, fotbalistul dorit de Craiova

Alessandro Murgia s-a născut pe 9 august 1996, la Roma, și este un produs al academiei lui Lazio Roma. Avea să debuteze în echipa de seniori la 20 ani, fiind considerat un jucător de mare perspectivă. De asemenea, a jucat pentru naționalele de juniori și tineret ale Italiei.

În vara lui 2019 a fost cumpărat definitiv de SPAL, care activa în Serie A, de la Lazio Roma, pentru 4 milioane de euro. După un sezon cu 25 de prezențe, Murgia nu s-a mai regăsit. SPAL a retrogradat, iar fotbalistul și-a pierdut locul de titular.

În acest sezon, din 14 prezențe pe care le are, a fost titular doar de cinci ori. În ultimele trei etape din Serie B, Alessandro Murgia a fost rezervă neutilizată.

  • 49 de meciuri, 4 goluri și 2 pase de gol are pentru Lazio Roma
  • 61 de meciuri, 2 goluri și 6 pase de gol a adunat pentru SPAL

EXCLUSIV | Transfer de senzație la Craiova! Aproape să aducă un fotbalist cu zeci de meciuri la Lazio Roma

Urmăriți Playsport.ro și pe