EXCLUSIV. Transfer pe ultima sută de metri reușit de Petrolul. Fundașul Felix Mathaus urmează să fie prezentat la formația din Ploiești

EXCLUSIV. Transfer pe ultima sută de metri reușit de Petrolul. Fundașul Felix Mathaus urmează să fie prezentat la formația din Ploiești

Petrolul Ploiești a reușit o campanie de transferuri foarte interesantă înaintea revenirii pe prima scenă a fotbalului românesc după o pauză de 6 ani. „Lupii galbeni” au adus jucători experimentați și foarte bine cotați în țara noastră, precum Gabi Tamaș sau Gicu Grozav și încă încearcă „pista” Constantin Budescu.

Petrolul Ploiești s-a înțeles cu Felix Mathaus, jucător scăpat din „infernul” de la Mediaș

Până la a stabili ceva definitiv în privința „magicianului”, oficialii Petrolului au reușit un nou transfer, cu doar o săptămână înainte de startul sezonului de Superligă. Din informațiile PlaySport, echipa de pe Ilie Oană a ajuns la un acord cu Felix Mathaus, iar fundașul central originar din Insulele Capului Verde urmează să fie prezentat oficial în scurt timp.

În vârstă de 31 de ani, Mathaus a evoluat ultima dată pentru Gaz Metan Mediaș, echipă la care a ajuns liber de contract în iulie 2021, după despărțirea de portughezii de la Academico Viseu. În urma problemelor financiare de la Gaz Metan, din cauza cărora clubul medieșean chiar a intrat în faliment, stoperul nu a fost plătit timp de mai multe luni. El a depus memoriu, comisiile de la FRF i-au dat dreptate și l-au declarat liber de contract. Din această postură, el va semna cu Petrolul Ploiești.

Până la experiența de la Gaz Metan, Felix Mathaus a evoluat exclusiv în Portugalia, pentru mai multe echipe din ligile inferioare. Printre acestea se numără GD Tourizense, Academico Viseu, Chaves, Freamunde sau Oliveirense. În prezent, este cotat de Transfermarkt la 100.000 de euro.

Rămâne de văzut dacă fotbalistul din Insulele Capului Verde va reuși să se impună în centrul defensivei echipei antrenate de Nae Constantin. În mod normal, acolo „stăpân” va fi Gabi Tamaș, iar partenerul său va fi decis, cel mai probabil, între Huja, Meijers și Felix Mathaus. De asemenea, Nae Constantin mai are varianta de a juca un sistem cu 3 fundași centrali, cum a făcut-o în mai multe meciuri de pregătire din această vară.

Nae Constantin a dat de înțeles anterior că va miza și pe jucători străini în sezonul viitor

Imediat după promovarea în prima ligă, antrenorul Petrolului a oferit un interviu în exclusivitate pentru PlaySport. În cadrul acestuia, el a vorbit, printre altele, și despre cum și-ar dori să fie construit lotul echipei sale pentru sezonul viitor de Superligă.

Sezonul acesta am avut în lot foarte mulți jucători și parcă nu e bine nici așa. Aș merge pe 22-23 de oameni. Plus încă trei-patru de la centrul de juniori, pe care să-i ținem lângă noi. Există un echilibru pe posturi. N-am probleme cu naționalitatea nimănui. Orice jucător e bine venit dacă poate aduce un plus valoare echipei”, a spus atunci Nae Constantin.

Urmăriți Playsport.ro și pe