EXCLUSIV. Ultimele detalii despre negocierile legate de vânzare lui Dinamo. Dorin Iacob și Ionuț Negoiță fac dezvăluiri: „Sunt deschis să colaborez cu dânsul!”

Bădulescu Silvian 23.08.2022, 19:12
EXCLUSIV. Ultimele detalii despre negocierile legate de vânzare lui Dinamo. Dorin Iacob și Ionuț Negoiță fac dezvăluiri: „Sunt deschis să colaborez cu dânsul!”
  • Situația formației din „Ștefan cel Mare” se poate schimba în cursul acestor zile. În exclusivitate pentru Playsport.ro, Dorin Iacob, consilierul administratorului special de la Dinamo în materie de găsire a investitorilor și negociere cu aceștia, a vorbit despre persoanele care și-au exercitat interesul pentru „câini”;
  • Acesta a explicat cum pot, din punct de vedere juridic, investi cei interesați sume la formația din „Ștefan cel Mare”. În același timp, deși Mohammad Murad a subliniat „impedimentul” Dorin Șerdean, Dorin Iacob a lămurit situația;
  •  Mai mult, referitor la interesul lui William Diya Shoucair, Iacob Sr. a declarat că poate veni, în același timp cu Murad, la Dinamo.
  • Ionuț Negoiță a confirmat, de asemenea, pentru Playsport.ro, faptul că, în a doua parte a săptămânii, urmează să se întâlnească cu patronul Farm Tech România. Fostul acționar de la Dinamo a menționat în plus că ar fi deschis să colaboreze cu omul de afaceri libanez.

„Trebuie să te înțelegi cu măcar un acționar!”

Dorin Iacob a lămurit „problema” Dorin Șerdean, subliniată de Mohammad Murad pentru Playsport.ro.

Voința de a investi este de de 100%. Multe aspecte sunt lămurite în procent de peste 80%, iar restul de 19,9% sunt legate de domnul Șerdean și alte câteva amănunte. Eu mă aștept ca Dorin Șerdean să fie rezonabil în aceste zile. Am credința că acționarul majoritar își va limpezi poziția. Procedura de a se finanța Dinamo și de a fi juridic rapid este să te înțelegi cu acționarul, care este pasiv și nu dorește sau nu poate să investească. Cu unul, doi, trei sau toți. Măcar cu unul, nu cu cel majoritar neapărat, ca să poți simplifica pașii juridici. Noi discutăm cu investitorii și viitorii acționari să se angajeze, de acum și în fiecare an, la a investi 2,5-3 milioane pe sezon. Mă refer la domnul Murad și oamenii de lângă, co-investitori.”

A dat de înțeles că, indiferent dacă se ajunge la un consens cu Dorin Șerdean sau nu, lucrurile pot fi rezolvate în ceea ce privește ulterioarele finanțări.

Noi am fi vrut, de exemplu, să putem face transferuri pe bani, să dăm comisioane. Din cauza stadiului de reorganizare în care e Dinamo, implicit din cauza Legii Insolvenței, nu poți face multe lucruri, printre care să dai comisioane. Dacă aduci investitor, poți, prin mijloacele lui juridice, în afara cadrului insolvenței, să oferi aceste lucruri. Încercăm să găsim soluții rezonabile cu actualii deținători de acțiuni pentru a simplifica rapiditatea finanțării consistente. Dacă nu ne înțelegem cu acționarii, finanțarea se conturează într-un alt ritm de introducere a banilor și a capitalului, iar procedurile juridice sunt mai lungi. Actualii acționari nu pot împiedica finanțarea clubului. Pot doar complica procedurile pentru că ei consideră că-și pot vinde acțiunile la alt preț. Noi am dori ca și mâine să vină un investitor astfel încât, atât cât mai e perioadă de transferuri, să și achiziționăm jucători, nu doar fotbaliști veniți liberi.”

„Este adevărat! Aș fi deschis să colaborez cu dânsul!”

Dorin Iacob a abordat și subiectul William Diya Shoucair.

Domnul Shoucair nu este alternativă la domnul Murad cum s-a înțeles. Este un posibil investitor în acea gândire creionată de domnul Murad. Ar face parte dintr-un grup de co-investitori, alături de domnul Murad și alți oameni. Ar putea face din grup ca venind, ca și co-investitor în viitor, dacă se înțelege cu domnul Negoiță. Domnia sa a avut negocieri și contacte pe diferite canale. A discutat și cu domnul Negoiță, și cu Zăvăleanu, Vlad Iacob, Șerdean și Țălnar. A discutat cu toți, separat. I-a transmis lui Vlad că vrea să vină, dar că dorește să cumpere de la domnul Negoiță cele 1,5 hectare din baza sportivă Săftica și după să le dea în folosință clubului, exact cum face domnul Negoiță. Nouă, mie și altor co-investitori, ne-a dat de înțeles că vine să investească când i se îndeplinește această condiție. Este, din acest motiv, o persoană tratată în afara grupului de co-investitori, dar nu ca o alternativă, ci ca un viitor partener/acționar.”

Contactat de Playsport.ro marți, 23 august, Ionuț Negoiță a declarat că întâlnirea cu patronul Farm Tech România ar urma să aibă loc în a doua parte a săptămânii.

Încă nu ne-am întâlnit. Cred că ne vedem în a doua parte a săptămânii. Este adevărat! Da, aș fi deschis să colaborez cu dânsul, de ce nu? Nu știu dacă este omul potrivit pentru Dinamo pentru că nu-l cunosc personal.”

William Diya Shoucair este interesat de cele 1,5 hectare pe care le deține Ionuț Negoiță din baza de la Săftica. Trebuie menționat că această suprafața este trecută pe numele firmelor deținute de tatăl fostului acționar din „Ștefan cel Mare”.

„Vii acționar la Dinamo, îți creezi fragilitate în alte afaceri”

Situația de reorganizare în care se află clubul din „Ștefan cel Mare” încetinește posibilele investiții. Dorin Iacob a explicat, din punct de vedere juridic, care sunt riscurile în acest moment.

Unii poate vor să ajute Dinamo ca sponsori, din diverse motive. Există, însă, și inconveniente, ca să zicem așa. Îți dau un exemplu: unul se duce la bancă pentru finanțare și zice banca „Ești acționar și la Dinamo”. Vreau să înțeleagă și suporterii care nu cunosc domeniul afacerilor aceste lucruri. Tu ai o afacere și vrei să te duci la o bancă să te finanțezi. Tu apari că ești acționar și la Dinamo, societate care e în reorganizare. Asta înseamnă că banca care vrea să te finanțeze știe că ai o slăbiciune. De ce să vină un om de afaceri acum să-și cumpere, pe banii lui, o slăbiciune pe finanțare? Înțelege cineva acest lucru? Motiv pentru care lucrurile nu sunt simple. Vii acționar la Dinamo, îți creezi fragilitate în alte afaceri. A, sigur, ai afacere de 100 de milioane, ca domnul Murad și investești la Dinamo, banca nu va considera că ai o slăbiciune.”

Totuși, acesta a asigurat că, în cel mai scurt timp, lucrurile se vor rezolva.

Oamenii de afaceri cu dimensiuni mai mici sunt afectați în credibilitatea financiară bancară. Te auto-expui. Din cauza situației în care este acest SA al lui Dinamo, trebuie fiecare să-și găsească și gândească propria soluție și modul în care aderă. Eu înțeleg suporterii. Ne scriu, ne întreabă, ne cer vești bune, dar trebuie să înțeleagă și ei că există și voința și putința unor persoane de a finanța Dinamo și se va întâmpla acest lucru, dar nu este simplu.”

Urmăriți Playsport.ro și pe