EXCLUSIV. Un fost rapidist, adversarul „câinilor” în Cupa României. „Dinamo este favorită prin prisma ligii, tradiției și palmaresului!”

Bădulescu Silvian 13.09.2022, 10:06
EXCLUSIV. Un fost rapidist, adversarul „câinilor” în Cupa României. „Dinamo este favorită prin prisma ligii, tradiției și palmaresului!”
  • Dinamo debutează în noul sezon competițional al Cupei României. „Câinii”, echipă cu 13 trofee în palmares, se deplasează la Tunari pentru confruntarea cu echipa din Liga a 3-a. Cele două formații s-au întâlnit și într-un amical disputat în vară, la Săftica, scor 2-0 pentru bucureșteni. Pentru alb-roșii au marcat Moura și Pop;
  • Playsport.ro l-a contactat pe Vali Negru, tehnicanul formației din județul Ilfov. Acesta a vorbit despre confruntarea cu echipa din „Ștefan cel Mare”, pe care o vede favorită în această întâlnire, indiferent de forma pe care o are formația din „Groapă”;
  • Totodată, fost jucător la Rapid, Vali Negru consideră că elevii lui Adrian Mutu trebuie să rămână cu picioarele pe pământ. „Trebuie să aibă ca principal obiectiv accederea în play-off.”

„Dinamo este favorită”

Vali Negru, fost jucător la Rapid, este antrenorul celor de la CS Tunari. Playsport.ro l-a contactat pe tehnicianul ilfovenilor.

Fostul mijlocaș de bandă consideră că, indiferent de situația în care se află „câinii”, bucureștenii pleacă cu prima șansă în meciul de cupă.

Cupa României este o competiție aparte. Sperăm să facem o figură frumoasă însemnând să trecem mai departe. Nu plecăm favoriți. Dinamo este favorită prin prisma ligii în care joacă, dar și a tradiției și a palmaresului. Întotdeauna, mai ales în cupă, rezultatele pot fi suprinzătoare. Încercăm să ne jucăm șansa, indiferent de echipe pe care o înfruntăm.”

CS Tunari va întâlni, în decurs de mai puțin o lună, a doua echipă cu numele Dinamo. Pe 26 august, în prima etapă a Ligii a 3-a, CS Dinamo, echipa MAI-ului antrenată de Daniel Iftodi s-a impus cu 2-1, în „Groapă”.

Ce se întâmplă la Dinamo (n.r. – trei echipe), Craiova (două echipe) sau Steaua (n.r. – două echipe care luptă pentru aceeași identitate) s-a întâmplat și la Progresul, chiar și la Rapid, la un moment dat. Nu este un lucru bun. Probabil, ca și în cazul Rapidului, FCSB – Steaua, unde vor fi suporterii, acolo va fi și echipa. Despre CS Dinamo pot spune că a fost un meci pierdut de noi. Nu cred că meritam. Ăsta este fotbalul. Eu cred că ne vom bate la promovare cu Popești-Leordeni mai degrabă.”

Dinamo și formația din județul Ilfov s-au mai întâlnit o dată în acest an. În vară, cele două echipe alb-roșii au disputat un amical la Săftica.

Am avut un amical cu formația din Liga a 2-a. Eram la început și noi, dar și ei. Am pierdut 2-0.”

„Ovidiu Burcă are un loc important în ceea ce privește noul Rapid. Dacă i se va da timp la Dinamo, va scoate ceva!”

Ovidiu Burcă a fost implicat în proiectul renașterii din Giulești. Vali Negru și antrenorul „câinilor” au lucrat „tangențial” la formația de sub Podul Grand.

Am lucrat tangențial cu Ovidiu Burcă. Am fost secundul lui Adrian Iencși, la începutul sezonului în care Rapid a promovat în Liga 1 (n.r. – 2020-2021), iar Ovidiu era șeful Centrului de Copii și Juniori. Când am fost la Rapid, la echipa secundă, am fost adus în locul lui. Avem o relație bună, îl respect foarte mult și consider că are un loc important în ceea ce s-a întâmplat în noul Rapid. Și la Dinamo, dacă i se va da timp, va reuși să scoată ceva din această echipă. Eu cred că problemele sportive ale lui Dinamo se vor rezolva. Totuși, până când cele financiare nu se vor rezolva, lucrurule nu vor veni pe un făgaș bun pentru ei.”

Făcând parte din generația UEFAntasticilor, Vali Negru a comentat și șansele Rapidului la campionat.

Toată lumea își dorește, în anul centenarului, un rezultat extraordinar cum ar fi câștigarea campionatului. Cred că și ei, dar și noi, suporterii, trebuie să avem ca principal obiectiv accederea în play-off. După ce va ajunge acolo, atunci vom putea vorbi cu adevărat la câștigarea campionatului.”

CS Tunari – Dinamo se joacă miercuri, 14 septembrie, de la 16.30. Ca și jucător, Vali Negru a cucerit Cupa României în sezonul 2005-2006, după o finală cu FC Național București.

După această fază a cupei, urmează play-off-ul, ce se va disputa pe 29 septembrie. Aici vor intra în competiție și primele formații din Superligă.

  • Vali Negru a jucat la Rapid în perioada 2004-2006. A făcut parte din echipa care ajunge în sfertul Cupei UEFA din sezonul 2005-2006, când au fost eliminați de Steaua. Mijlocașul de bandă a evoluat în meciurile eliminatorii, cu Hertha Berlin, Hamburg și Steaua;
  • Dinamo, alături de Rapid, sunt echipele cu al doilea cel mai bun palmares în Cupa României. Ambele formații din București au câte 13 astfel de trofee în vitrină.
  • CS Tunari ocupă locul secund în seria a patra a Ligii a 3-a, cu șase puncte din trei meciuri. Dinamo, pe de altă parte, ocupă doar poziția 15 din 20 în eșalonul secund. „Câinii” au șase puncte din șase etape scurse.

Sursă foto: FC Rapid 1923.

Urmăriți Playsport.ro și pe