EXCLUSIV. Rapid ar putea primi lovitura decisivă din partea FIFA. Vine avalanșa declanșată de cazul Julio Cesar: „Mai sunt jucători care au hotărâri!”

Robert Zanfir 13.09.2022, 08:23
EXCLUSIV. Rapid ar putea primi lovitura decisivă din partea FIFA. Vine avalanșa declanșată de cazul Julio Cesar: „Mai sunt jucători care au hotărâri!”

Emilian Hulubei a declarat la Playsport Live că Rapid ar putea avea de suferit în urma cazului Julio Cesar. Giuleștenii au fost nevoiți să plătească o sumă uriașă brazilianului, după ce acesta și-a căutat dreptatea la FIFA.

Rapid are un sezon peste așteptări, chiar dacă începutul nu a fost deloc unul roz. Adi Mutu și compania au pierdut la debut, cu CFR Cluj, iar clubul a pierdut pe plan financiar în urma unui caz curios. Julio Cesar, fost fostbalist în Giulești, a primit dreptate din partea forurilor mondiale, la 13 ani după ce a îmbrăcat tricoul bucureștenilor. Iar cazul atacantului ar putea fi urmat de o avalanșă de alte litigii.

Rapid ar putea primi lovitura decisivă din partea FIFA. Vine avanșa declanșată de cazul Julio Cesar

Emilian Hulubei a vorbit la Playsport Live despre pericolul care îi paște pe Victor Angelescu și Dan Șucu. Cei doi nu au avut de ales și au plătit 600 de mii de euro pentru a debloca transferurile clubului, în urma deciziei FIFA. Președintele AFAN spune că mai sunt jucători în aceeași situație și că s-ar putea ajunge la același conflict.

„Din câte îmi aduc aminte, mai sunt jucători care au hotărâri FIFA. Nu știu dacă știu de cazul Julio Cesar. Probabil dacă vor afla și vor fi contactați de către avocați, de către cei de la FIFPro, pentru cei de la FIFPro se ocupă, se vor îndreptă și ei împotriva Rapidului.

Nu știu, nu am un număr exact al jucătorilor, pentru că aici trebuie să îndeplinești niște condiții ca să poți să îți recuperezi banii cum i-a recuperat Julio Cesar.

Trebuie să ai o hotărâre definitivă în timpul în care ai fost la Rapid, să fi făcut toți pașii ăștia și apoi să pui în executare la TAS. Mai departe primești încuviințarea TAS și clubul este obligat să plătească, pentru că altfel li se blochează transferurile”, a declarat Emilian Hulubei la Playsport Live.

Rapid, 12 transferuri în această vară

Din informațiile Playsport, pe lista de așteptare se mai află alți patru străini. Este vorba despre Daniel Barioni, Matic Darjan, Nemanja Milisavljevic și Carl Lombe.

Cu sau fără litigii la FIFA și la TAS, Rapid se ține tare în Liga 1. Este liderul campionatului, la egalitate cu Farul, și tocmai a bifat al 12-lea transfer.

Kevin Luckassen, Paul Iacob, Andrei Ciobanu, Valentin Costache, Marko Dugandzic, Jayson Papeau, Florin Ştefan, Alexandru Mățan, Damien Dussaut, Xian Emmers, Codruţ Sandu, Alexandru Crivac sunt jucătorii primiți de Adi Mutu în această vară.