EXCLUSIV. Un milion de lei! Suma oferită de APCH pentru a scăpat de Dorin Șerdean. Oferta de ultimă oră a fanilor- acționari pentru acțiunile Lotus. „Condiții total inacceptabile”

Cătălin Mureșanu 12.02.2023, 12:17
EXCLUSIV. Un milion de lei! Suma oferită de APCH pentru a scăpat de Dorin Șerdean. Oferta de ultimă oră a fanilor- acționari pentru acțiunile Lotus. „Condiții total inacceptabile”
 • Asociația Peluza Cătălin Hîldan i-a oferit un milion de lei lui Dorin Șerdean pentru ca acesta să cedeze pachetul majoritar de acțiuni din cadrul SC Dinamo 1948 SA; 
 • Fanii- acționari s-au angajat să-i plătească, în mai multe rate și salariile pe care administratorul Lotus le-a câștigat în instanță după ce a fost destituit din funcția de președinte executiv; 
 • În contul tranzacției, Dorin Șerdean se angajează să renunțe la toate litigiile pe care le are atât în dosarul de reorganizare judiciară, cât și împotriva APCH, dar și la creanța de la masa credală. 
 •  

  PlaySport.ro a dezvăluit, în exclusivitate, oferta pe care Dorin Șerdean a primit-o, prin intermediul administratorului special Vlad Iacob, din partea Red&White Management 2022, o firmă înființată anul trecut. Este vorba de o propunere materială în valoare de 400.000 euro, bani care ar putea ajunge la patronul Lotus în mai multe tranșe, în funcție de obiectivele de performanță, respectiv votul, în Adunarea Generală a Creditorilor, a unui nou plan de reorganziare. 

  Iacob vine cu Red&White Management 2022,  APCH merge separat

  Aceasta nu este, însă, singura ofertă înaintată omului de afaceri din Ardeal. 

  PlaySport.ro a aflat că administratorul Lotus a primit, zilele trecute, o propunere pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni din cadrul SC Dinamo 1948 SA și din partea Asociației Peluza Cătălin Hîldan! 

  Un milion, plus salariile în rate 

  APCH a oferit un milion de lei pentru acțiunile lui Șerdean. Dacă ar accepta, fostul președinte de la Dinamo urmează să își păstreze o cotă simbolică de 1%. 

  • IDEE. Silviu Ciuhulescu, purtătorul de cuvânt al „Dinamo Socios”, un ONG în care s-au strâns mai mulți fani dinamoviști, a dezvăluit că a purtat negocieri cu Dorin Șerdean pentru a-i cumpăra acțiunile, iar acesta a transmis că dorește să își păstreze un procent în cadrul SC Dinamo 1948 SA. 

   

  Pe lângă milionul de lei pe care APCH l-a oferit, fanii- acționari s-au angajat să-i plătească lui Dorin Șerdean, în mai multe rate, salariile pe care acesta le-a câștigat în instanță după ce a fost destituit din funcția de președinte executiv, peste 200.000 lei. 

  Dacă acceptă oferta, Șerdean trebuie să renunțe la toate acțiunile deschise împotriva noului plan de reorganizare, dar și la procesul îndreptat împotriva APCH 

  În schimb, șeful Lotus ar fi trebuit să renunțe la toate contestațiile pe care le are în cadrul reorganizării judiciare a SC Dinamo 1948 SA, împotriva planului de reorganizare modificat, cât și împotriva acțiunii de dizolvare a APCH pe care a deschis-o la Judecătoria Sectorului 2. 

  La fel, conform propunerii APCH, Șerdean se angejează să renunțe la creanța sa, în valoare de aproximativ 16.000 lei din tabelul creditorilor SC Dinamo 1948 SA. 

  Dorin Șerdean: „APCH nu are capacitatea de a rezolva problemele clubului”

  Contactat telefonic, Dorin Șerdean a recunoscut că a avut pe masă această ofertă și spune că propunerea a expirat, după ce a refuzat-o. Motivul? Expus tranșant:

  „Consider că au fost puse condiții total inacceptabile și cred că APCH nu are capacitatea de a rezolva problemele clubului. A existat un termen pentru această ofertă, am răspuns, a expirat”.  

  Eduard Galan, președintele Programului Doar Dinamo București, nu a putut fi contactat până la ora publicării acestui articol. 

   

Urmăriți Playsport.ro și pe