EXCLUSIV. Unitate în lumea ultras! După cei de la Dinamo, Gheorghe Mustață sare în apărarea suporterilor FCU. „De ce a trebuit să întrerupă meciul?”

Bădulescu Silvian 30.01.2023, 19:04
EXCLUSIV. Unitate în lumea ultras! După cei de la Dinamo, Gheorghe Mustață sare în apărarea suporterilor FCU. „De ce a trebuit să întrerupă meciul?”
 • Sepsi – FCU 1948 a intrat în istorie ca fiind primul meci din fotbalul românesc abandonat din cauza scandările xenofobe. La scurt timp, prin intermediul social media, Peluza „Cătălin Hîldan Dinamo” a emis un comunicat cu privire la acest eveniment, arătându-și susținerea față de olteni. „Câinii” au condamnat „atitudinea arbitrului Andrei Chivulete de a opri definitiv partida”. În acest context, Playsport.ro a luat legătura cu Gheorghe Mustață. Deși rivali pe stadion, liderul de galerie al Peluzei Nord FCSB a împărtășit aceeași părere precum cei din „Ștefan cel Mare”. „De ce a trebuit să întrerupă meciul? Trebuia să vorbească cu suporterii celor de la FCU și să termine cu scandările”.
 • „Cântă pe pământ românesc despre Ungaria și nu le zice nimeni nimic”

  Pentru prima oară în fotbalul românesc, un meci din prima ligă a fost abandonat în urma scandărilor xenofobe. Inițial, arbitrul partidei a întrerupt, preț de zece minute, partida. Suporterii celor de la FCU 1948 nu s-au oprit, astfel, „centralul” Andrei Chivulete a luat decizia de a trimite echipele la cabine.

  La scurt timp, Peluza Sud Craiova a emis, pe social media, un comunicat prin care a condamnat această decizie. Deși există o veche rivaliate între Dinamo și Craiova, rivalii din „Ștefan cel Mare” au postat, pe Facebook, un mesaj de susținere pentru suporterii din Bănie.

  Peluza „Cătălin Hîldan” Dinamo a blamat, ca și oltenii, „atitudinea arbitrului Andrei Chivulete de a opri definitiv partida Sepsi – FC Universitatea Craiova ca urmare a așa-ziselor scandări xenofobe”.

  În acest context, Playsport.ro a luat legătura cu Gheorghe Mustață. Liderul Peluzei Nord FCSB a vorbit pe marginea acestui subiect.

  De ce a trebuit să întrerupă meciul? Trebuia să vorbească cu suporterii celor de la FCU, să termine cu scandările și atât. Totuși, pe ei de ce nu îi sancționează nimeni? Ei cântă pe pământ românesc despre Ungaria și nu le zice nimeni nimic. Să nu mai cânte nici ei, suntem în România. O să existe și un comunicat din partea Peluzei Nord FCSB cât de curând. Nu am nimic cu ungurii, am prieteni unguri, totuși, trebuie să respecte acest pământ. Noi, suporterii, suntem naționaliști. Mai mult decât politicienii. N-au ei idee cum ne iubim noi țara. Și noi, când am jucat la Sepsi, am avut o tentativă să scandăm. Totuși, ne-au rugat cei din conducere să nu mai strigăm și am respectat acest lucru.”

  „Ne instigă! Vorbesc de discriminari, xenofobie, dar au însemne cu Ținutul Secuiesc pentru a provoca”

  În plus, Gheorghe Mustață a subliniat, că, de fiecare dată, galeriile adverse sunt provocate. Prin diverse mijloace, cei de la Sepsi instigă, conform liderului de galerie al vicecampioanei.

  Pun imnul și steagul Ținutului Secuiesc la meciuri. De ce nu pun imnul României?  Noi ar trebui să-i respectăm pe ei pe pământul nostru, dar ei să nu ne respecte pe noi, nu? Soluția este să-și vadă de treaba lor. Și, să vă mai zic ceva, ei și instigă. Zic în ungurește, „Trăiască Ungaria”. Vorbesc de discriminări, xenofobie, dar la fiecare meci au însemne cu Ținutul Secuiesc pentru a provoca. Știu că suporterii iau foc la aceste lucruri, dar ei vor să speculeze. Pe vremea lui Ceaușescu nu le auzeai gura.”

  Laszlo Dioszegi iese la atac. Decizie fără precedent a patronului lui Sepsi

  Conștienți de amploarea scandalului, cei de la FCU 1948 au remis un comunicat prin care clubul se degrevează de acțiunile celor din Peluza Sud.

  Enervat de atitudinea clubului oltean, Laszlo Dioszegi a ieșit la atac. Patronul lui Sepsi intenționează să nu mai primească suporteri ai echipelor oaspete pe arena din Sfântu Gheorghe decât în anumte condiții.

  Acel comunicat al domnilor de la Craiova chiar m-a deranjat. Dacă e sa punem problema așa, atunci o să schimbăm și noi foaia. Mi se pune acum mie în spate organizarea acestui meci. Ok! Noi am fost gazdă, dar vă anunț acum următorul lucru. Am primit până acum de la toate echipele astea cu galerii mari doar solicitări ca ale celor de la Craiova. Suntem mereu anunțați că cluburile respective nu își asumă prezența galeriei la acest meci. Foarte bine. De acum, dacă cluburile nu își asumă prezența propriilor galerii, atunci nici noi nu vom mai primi la noi pe stadion niciun suporter al oaspeților ca să nu mai fim noi făcuți răspunzători de organizare pentru oaspeți.”, a declarat Lszlo Dioszegi pentru ProSport.

   

Urmăriți Playsport.ro și pe