EXCLUSIV „Vă informez, vă declar oficial, vă spun direct. Da!” Omul gata să se arunce în haosul de la Dinamo, pentru noul proiect din Ștefan cel Mare. VIDEO

Robert Zanfir / 05.07.2022, 19:30
EXCLUSIV „Vă informez, vă declar oficial, vă spun direct. Da!” Omul gata să se arunce în haosul de la Dinamo, pentru noul proiect din Ștefan cel Mare. VIDEO

Ion Marin (67 de ani) a declarat la Playsport Live că este gata să ajute Dinamo, chiar și fără pretenții salariale sau de altă natură. Fostul jucător și antrenor din Ștefan cel Mare trage mai multe semnale de alarmă și spune că este deja foarte târziu pentru organizarea noii echipe. Mai mult, acesta le dă o veste proastă fanilor din Ștefan cel Mare. Nu se poate vorbi, în haosul de la Dinamo, despre promovare.

Dinamo este în prag de vânzare, după cum Playsport a informat în exclusivitate zilele trecute. Adrian Tomșa, un cunoscut „mogul” media, dorește să-i preia pe „câini”, iar Ovidiu Burcă ar fi numele de antrenor spre care l-ar dori noii investitori. În afacere ar fi implicat și un anume Vlad Iacob, despre care Playsport a anunțat că ar fi omul-cheie în posibila vânzare a clubului.

Ion Marin, omul gata să se arunce în haosul de la Dinamo, pentru noul proiect din Ștefan cel Mare

Conducerea lui Dinamo, sau ceea ce a mai rămas din ea, ar trebui să se miște rapid. Mai este doar o lună până la începerea campionatului din Liga 2. Mai mulți foști dinamoviști trag un semnal de alarmă în privința riscului la care se expune echipa.

Ion Marin a vorbit la Playsport Live despre dezastrul în care se poate afunda Dinamo, după coșmarul retrogradării. Roș-albii au părăsit Liga 1 pentru prima dată în istoria de 74 de ani.

„Nu sunt implicat absolut deloc acolo, nu am nicio funcție oficială și probabil că nu voi avea. Eu am răspuns cu plăcere solicitării domnului Zăvăleanu, dar grupul acela nu are nicio calitate oficială de a decide ceva. Noi nu decidem nimic, sunt doar niște consultări, despre care nu putem spune că au dat roade prea multe.

Pașii la care se referea că trebuie făcuți încă nu s-au făcut. Domnul Zăvăleanu a spus că are niste pași. Numirea președintelui, președintele să numească grupul tehnic și de acolo să înceapă să se deruleze toate celelalte”, a reacționat Ion Marin la Playsport Live.

Semnal de alarmă al lui Ion Marin: Nu e posibilă promovarea!

„Dacă nu greșesc, mai este o lună de zile până la începerea campionatului. Nu este timp absolt deloc că să pregătești echipa a doua. Nu vei putea, din punct de vedere financiar nu ai nicio șansă se aduci jucători de valoare

Situația e incertă în continuare, mie îmi pare rău că în primul rând nu s-au refăcut structurile de conducere ale clubului. Făceți-o, că nu ai timp. Eu trag un semnal de alarmă, pentru că s-a vehiculat că s-ar dori ca Dinamo să promoveze din primul an în Liga 1. După părerea mea nu este posibil așa ceva”, a mai spus fostul jucător și antrenor din Ștefan cel Mare.

Gavrilă, Roșu și Lazăr sunt singurii jucători prezentați de Dinamo până acum.

„Noi facem niste schimb de mesaje pe telefon. Eu, să mă apuc să spun că jucătorul acesta e bun și poate face față, ar trebui să îl cunosc în primul rând. În privința lui Lazăr, chiar daca are o vârstă, poate fi util, din mai multe puncte de vedere. Este un copil care a jucat la Dinamo, știe ce înseamnă Dinamo și îi poate modela și pe ceilalți. Dar nu am cum să mă exprim despre ceilalți jucători.

Vă informez, vă declara oficial, vă spun direct. Da! Ajut din toate punctele de vedere, cu orice pot, fără să am o funcție oficială, pentru că sunt sub contract cu FRF. Nu am pretenția de salariu, de funcții, dacă este nevoie să îmi spun o părere, o fac cu mare placere.

Eu sunt sub contract cu FRF, sunt clauze foarte clare în acest contract, dar problema pe care o ridicați este mult mai complicată. Vorbim de un Dinamo într-o dezordine extraordinar de mare, care nu poate asigura absolut nimic. Contracte, transferuri, grup tehnic, nu avem președinte.

Această colaborare, care va trebui să existe, ar trebui să fie o colaborare extraordinare extraordinară, ca să avem succes. Cine crede că liga 2 este ușoară și că se vă promova din primul an, se înșală. Nu are nicio șansă, așa cum este acum.

Ion Marin cere convocarea AGA: De ce se trage de timp?!

„Din punctul meu de vedere, Saftica este salvarea lui Dinamo. Este centrul de pregătire extraordinară. Dar te găsești în situația în care doctorul pleacă, bucătarul pleacă, magazinerul pleacă…

Eu nu înțeleg de ce se trage de timp și nu se întuneste AGA?! Eu știu că domnul Șerdean este acționar majoritar. Eu credeam că Șerdean, ca acționar majoritar, ar trebui să caute soluții financiare, între prietenii pe care îi are, să participe la consolidarea financiară a lui Dinamo, ca să facă față. Nu să caute să își dea acțiunile!! El și-a luat acțiuni ca să caute să le dea?!”, a încheiat Ion Marin la Playsport Live.