EXCLUSIV. Veste bună pentru „câini”: FIFA urmează să radieze interdicția la transferuri. Dubiosul caz Gluhakovic

Bădulescu Silvian 28.06.2022, 14:10
EXCLUSIV. Veste bună pentru „câini”: FIFA urmează să radieze interdicția la transferuri. Dubiosul caz Gluhakovic
  • Vin și vești bune pentru Dinamo. După anunțul revenirii lui Bogdan Gavrilă, „câinii” au achitat o datorie de la sfârșitul anului 2021 către Petar Gluhakovic, fotbalist din „lotul Rednic”. Astfel, interdicția de a legitimat fotbaliști a fost ridicată, formația din Capitală primind confirmarea din partea FIFA;
  • Fundașul dreapta austriac a venit în „Ștefan cel Mare” în noiembrie anul trecut și a jucat doar 2 partide în tricoul alb-roșiilor. Acesta a fost după dat afară de Mircea Rednic, cel care-l adusese pentru a acoperi banda „câinilor”. 162 de minute a bifat Gluhakovic în Liga 1, pentru Dinamo.
  • Dinamo poate, după această plată, să legitimeze din nou jucători. Bucureștenii au avut parte de a 5-a interdicție la transferuri în ultimul an, din cauza datoriilor către foști jucători.

160 de euro pe minut jucat

Petar Gluhakovic a fost adus de Mircea Rednic în „Ștefan cel Mare”. La momentul sosirii în București, „Puriul” i-a făcut o caracterizare pozitivă acestuia.

Se vede că e bun, chiar dacă nu a jucat de mult timp. Lovește bine cu ambele picioare, e puternic și are viteză”, spunea Mircea Rednic la momentul respectiv.

La aproximativ o lună de la acea declarație, Gluhakovic părăsea „haita”. Și nu oricum, ci cu un memoriu depus, ulterior, la FIFA.

Două meciuri și aproximativ 162 de minute a bifat Gluhakovic pentru Dinamo.

Sursele Playsport.ro menționează că formația din Liga a 2-a a trimis o plată de 26.000 de euro către fotbalist, iar interdicția pentru legitimarea fotbaliștilor a fost ridicată.

FIFA a confirmat acest lucru printr-un email.

Astfel, bucureștenii au plătit 160 de euro pe minut jucat pentru fundașul dreapta care a greșit chiar la debut.

În înfrângerea din 22 noiembrie 2021, cu FC Voluntari, austriacul a gafat decisiv la golul marcat de Ion Gheorghe.

Petar Gluhakovic a făcut parte din „lotul Rednic”. A venit, a jucat câteva partide, a plecat și a depus memoriu.

Interdicția la transferuri a fost ridicată. Din nou

Dinamo poate, din nou, să legitimeze jucători, după plata celor 26.000 de euro către Gluhakovic.

Astfel, „câinii” ar fi riscat, în caz contrar, să înceapă stagiunea 2022-2023 precum cea de sezonul trecut, cea mai dezastruoasă.

Practic, „câinii” ar fi fost puși, din nou, față-n față cu problema de a-și disputa meciurile doar cu fotbaliștii pe care-i are deja legitimați, din propria curte.

Totuși, în acest moment, nu mai este cazul. Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar, a declarat, în cadrul conferinței de presă organizate de Dinamo și DDBDinamo „încă trage ponoase” după deciziile lui Mircea Rednic.

Știți ce s-a întâmplat atunci, după începerea campionatului. A fost o interdicție la transferuri, bine, nu că n-ar exista și acum. Ca urmare a lotului adus de domnul Rednic, tragem ponoase. Am primit o nouă interdicție la transferuri, a 5-a cred, din cauza lui Gluhakovic. Am avut banii pentru a plăti, deci probabil azi sau mâine se va ridica această interdicție.”

Urmăriți Playsport.ro și pe