EXCLUSIV. Veste bună pentru Dinamo înainte de barajul cu „U”. „Câinii” scapă de o datorie de 1,1 milioane de euro

Bădulescu Silvian Cătălin Mureșanu 20.05.2022, 19:29
EXCLUSIV. Veste bună pentru Dinamo înainte de barajul cu „U”. „Câinii” scapă de o datorie de 1,1 milioane de euro
 • Dinamo primește mai multe vești bune înainte de manșa tur a barajului de promovare/retrogradare cu Universitatea Cluj, programat sâmbătă, 20 mai, de la ora 20.30 pe „Cluj Arena”;
 • Vineri, în eternul diferend cu Politehnica Timișoara legat de transferul lui Dorin Rotariu la Club Brugge, Curtea de Apel le-a dat câștig de cauză dinamoviștilor, astfel că SC Dinamo 1948 SA scapă de o sarcină importantă, 5.418,600 lei (circa 1,1 milioane de euro), sumă care putea fi trecută în planul de reorganizare;
 • RTZ & Partners SPRL, administratorul juridic al SC Dinamo 1948 SA, a reușit o victorie importantă în instanță. Vineri, Curtea de Apel a respins formularea făcută de lichidatorul celor de la Politehnica Timișoara.
 • Dinamo scapă de o datorie de peste un milion de euro

  Politehnica Timișoara și Dinamo se judecă, de ani buni, pentru cota pe care bănățenii o solicită din transferul lui Dorin Rotariu la Club Brugge. Prin lichidatorul societății aflate în faliment, timișorenii au solicitat suma de 5.418.600 lei drept procent din tranzacția dintre Dinamo și belgieni, însă, în luna noiembrie a anului trecut, au pierdut procesul pe fond de la Tribunalul București.

  Lupta a continuat la Curtea de Apel, după ce bănățenii au contestat decizia primei instanțe. La intrarea în insolvență a SC Dinamo 1948 SA, lichidatorul societății care, în trecut, i-a aparținut lui Marian Iancu, a solicitat  înscrierea la masa credală cu suma menționată mai sus, iar judecătorul sindic a trecut suma sub condiție în tabelul de creanțe, până la finalul proceselor.

  În acest moment, după ce Curtea de Apel a menținut decizia Tribunalului București, dinamoviștii pot radia din calcule o sumă care, altfel, ar fi îngreunat, cu siguranță, planul de reorganizare propus de RTZ Partners SPRL, administratorul judiciar SC Dinamo 1948 SA.

   

  Dinamo s-a debarasat și de umbra lui Ionuț Negoiță

  Playsport.ro a anunțat astăzi, 20 mai, în exclusivitate că Dinamo a mai scăpat de o datorie de aproximativ 38 de milioane de lei, dar, de această dată, față de Ionuț Negoiță.

  Mai exact, în momentul în care Ionuț Negoiță a cedat Lotus către Pablo Cortacero, acțiunile din cadrul SC Dinamo 1948 SA nu puteau fi înstrăinate de către noul adminsitrator al firmei fără acceptul șefului de la RIN.

  În spatele acestei „interdicții de înstrăinare” se afla, sub forma unei garanții mobiliare, o sumă colosală, 38 milioane lei, datorie, în schimbul acțiunilor, către Ionuț Negoiță.

  Conform A.E.G.R.M. – Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare consultată de reporterul PlaySport.ro, garanția mobiliară a devenit „inactivă, a fost ștearsă, a fost anulată sau a expirat”.

  Pe firul informației, PlaySport.ro a încercat să afle mai multe detalii în legătură cu acest subiect. Conform surselor noastre, datoria către Ionuț Negoiță ar fi fost radiată zilele trecute, după ce Dorin Șerdean a purtat mai multe discuții cu avocații fostului șef de la Dinamo, cel care a acceptat să renunțe la acest detaliu cu greutate financiară însemnată pentru Lotus și, mai mult, pentru Dinamo.

  În aceste condiții, Dorin Șerdean, noul administrator al firmei Lotus, cu sediul mutat, între timp, la Alba Iulia poate ceda acțiunile de la Dinamo mult mai ușor, fără să aibă nevoie de acordul lui Ionuț Negoiță, așa cum era stipulat până acum.

   

Urmăriți Playsport.ro și pe