Explicaţia oferită de Dică pentru absenţa „Sfinxului” cu Anderlecht: „Nu avea rost să riscăm cu el”

George Drafta 29.10.2022, 14:17
Explicaţia oferită de Dică pentru absenţa „Sfinxului” cu Anderlecht: „Nu avea rost să riscăm cu el”

Andrei Cordea a lipsit la meciul împotriva belgienilor, Dică netrecându-l nici măcar pe foaia de joc pe mijlocaşul vicecampioanei României.

Tehnicianul de 42 de ani a lămurit problema înaintea întâlnirii cu Universitatea Cluj, din prima rundă a returului Superligii. El a mărturisit că o problemă medicală l-a împiedicat să conteze pe Cordea în faţa unui adversar mia bine cotat.

„Am jucat luni seara la Sepsi, ne-am întors la 4 la bază. A doua zi am avut pentru cei care n-au jucat un antrenament de refacere. Am venit apoi miercuri în Belgia. Cordea a avut o contractură după meciul cu Sepsi. Nu avea rost să riscăm cu el și să îl pierdem o lună sau o lună și jumătate. Putea să joace, dar nu am vrut să risc cu el. Dacă eram pe primul loc cu 7-8 puncte avans, riscam. Dar asta fost gândirea cu Cordea”, a detaliat Dică situaţia jucătorului de 23 de ani.

Dică pregăteşte meciul cu U Cluj, din prima etapă a returului Superligii
Dică pregăteşte meciul cu U Cluj, din prima etapă a returului Superligii

Motivator pentru colegi

Cordea a fost integralist la Sfântu Gheorghe, iar la finalul disputei din Ardeal a povestit cum l-a motivat pe Târnovanu să fie şi mai concentrat în cazul în care adversarii vor beneficia de o lovitură de la 11m. Iar portarul s-a descurcat de minune la execuţia lui Tudorie.

„Am încercat să strângem rândurile și se vede asta. Suntem o echipă puternică și ne batem la titlu. Eram convins că va scoate Ștefan Târnovanu penalty-ul. Am avut încredere în el, suntem o familie. El analizează! Și la antrenament l-am motivat și eu puțin, i-am dat 10 goluri din 10 şuturi.

Iar acum am simțit că va scoate. E liniște la antrenamente, dar trebuie să și luptăm. Obiectivul nostru e câștigarea titlului, nu ne putem culca pe o ureche. Sezonul trecut am avut 12 victorii consecutive și sezonul ăsta vrem să depășim ce am făcut bine sezonul trecut”, a dezvăluit Cordea după victoria de luni seară.

Favoritul patronului

Cordea a fost adus la FCSB în vara anului trecut. Şi a ajuns foarte repede unul dintre oamenii preferaţi ai lui Gigi Becali. Cota sa pe siteurile de specialitate este acum de 1,5 milioane de euro.

„Cordea e demenţial, ce poţi să îi zici? E Sfinxul. Face şi faza de apărare şi unu contra unu. Am vorbit cu MM şi îmi spunea: „Dacă l-ai vedeai la antrenamente, ăsta a devenit Messi”. A avut el la un moment dat o perioadă mai puţin bună, COVID-ul l-a distrus atunci”, spunea Gigi Becali în urmă cu aproape trei săptămâni la Pro Arena.

Urmăriți Playsport.ro și pe