Explicații surpriză ale lui Kyros Vassaras, după ultimul scandal din arbitrajul românesc: „S-a procedat corect”

Robert Zanfir / 08.08.2022, 16:30
Explicații surpriză ale lui Kyros Vassaras, după ultimul scandal din arbitrajul românesc: „S-a procedat corect”

Kyros Vassaras a precizat într-un comunicat postat pe site-ul FRF că al doilea penalty acordat de Istvan Kovacs a fost unul corect. FC U Craiova a pierdut, 1-2, în fața rivalei locale Universitatea Craiova. Toate cele trei goluri au fost marcate din lovituri de la 11 metri.

„La pomul lăudat, nici mere nu face”. Știți proverbul adaptat de Dorinel Munteanu. Derby-ul local dintre FC U Craiova și Universitatea Craiova nu a avut mai nimic. Nici fotbal, nici spectacol în tribune. În schimb, nervii din teren și greșelile de arbitraj au abundat. Prilej pentru Adrian Mititelu și compania să mai plătească niște polițe.

Explicații surpriză ale lui Kyros Vassaras, după ultimul scandal din arbitrajul românesc

FC U Craiova a amânat prima victorie în fața celor de la Universitatea Craiova. Unul dintre vinovați este Istvan Kovacs, crede tabăra lui Adrian Mititelu. Arbitrul numărul 1 din România a acordat penalty la un presupus henț, iar gazdele au acuzat nu doar justețea deciziei, dar și faptul că „centralul” nu a consultat VAR-ul.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) a reacționat public în urma atacurilor venite dinspre Bănie.

„În urma verificărilor realizate s-a constatat că protocolul VAR a fost aplicat în mod corespunzător la faza respectivă. Arbitrul a dictat penalty văzând o atingere cu mâna, depărtată de corp şi aflată într-o poziţie nenaturală, iar arbitrul VAR, revăzând imaginile din toate unghiurile de filmare ale tuturor camerelor disponibile, i-a confirmat acestuia decizia.

CCA consideră drept nefondate atacurile lansate în mass-media de către oficialii clubului U Craiova 1948 şi va sesiza comisiile abilitate”, a spus Vassaras, în comunicatul postat pe site-ul FRF.

Craiovele au făcut rocada în clasament

FC U Craiova, cu un joc unanim lăudat în acest început de sezon, a făcut rocada în clasament cu Universitatea Craiova, criticată pe linie după venirea lui Laszlo Balint. Chiar se vorbește intens despre înlocuirea antrenorului, în ciuda primei lui victorii în campionat.

Laszlo Balint ar putea să nu fie salvat nici de VAR. Sistemul de video – arbitraj a fost ținta lui Marius Croitoru. Antrenorul gazdelor l-a luat exemplu pe Adi Mihalcea și a ironizat implementarea VAR în România.

„Prima impresie este că a fost un meci frumos. Cred că rezultatul este nemeritat pentru noi, dar se întâmplă și astfel de momente. Degeaba avem VAR. Avea dreptate domnul Mihalcea.

Ar trebui să mergem să apărăm Taiwanul pentru că avem nevoie de componente bune. Este un derby, ambițiile sunt foarte mari. Cine greșește mai puțin, acela are șanse mai mari. Scorul nu reflectă realitatea din teren.

Am jucat tot meciul mai bine”, a spus antrenorul lui FCU Craiova la finalul meciului de pe „Ion Oblemenco”.

FCU Craiova 1948 – CS Universitatea Craiova 1-2 (Compagno ’70 (pen.) / A. Ivan ’41 (pen.), Hanca ’45+3 (pen.). ECHIPELE DE START:

FCU Craiova: R. Popa – R. Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert – Asamoah, V. Achim – Baeten, Bahassa, Van Durmen – Compagno
Rezerve: S. Mogoșanu – R. Grigore, G. Enache, Dr. Albu, Sidibe, Marquet, Chițu, Cl. Bălan, G. Iancu
Antrenor: Marius Croitoru

CS Universitatea Craiova: Lazar – Martic, Papp, Da Silva, N. Bancu – Mateiu, Al. Crețu – Hanca, Baiaram, A. Ivan – Markovic
Rezerve: I. Popescu – Șt. Vlădoiu, Căpățînă, Screciu, Vătăjelu, Roguljic, Cîmpanu, Koljic, Rivaldinho
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion de Fotbal pentru municipiul Craiova
Arbitru: Kovacs Istvan (Carei) / A1: Marinescu Vasile (Bucureşti), A2: Artene Ovidiu (Vaslui) / Arbitru VAR: Popa Cătălin (Piteşti), Arbitru AVAR: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti)

Trebuie să iasă Vassaras. E o nebuloasă totală, noi nu ştim ce a fost acolo. De la VAR-ul nostru se vede că nu e penalty,
MM potrivit Orange Sport.