„Fantoma” din derby-ul Dinamo – Rapid! „Golul turcesc” al lui Gabi Torje i-a păcălit pe fani, dar și platforma flashscore. Ce s-a întâmplat în „Ștefan cel Mare”

Robert Zanfir / 23.10.2021, 21:18
„Fantoma” din derby-ul Dinamo – Rapid! „Golul turcesc” al lui Gabi Torje i-a păcălit pe fani, dar și platforma flashscore. Ce s-a întâmplat în „Ștefan cel Mare”

Gabi Torje a fost eroul unei faze mai puțin întâlnite în fotbal. Mijlocașul lui Dinamo a reușit un gol turcesc în derby-ul cu Rapid, fază care i-a păcălit nu doar pe fanii prezenți la stadion, dar și cunoscuta platformă flashscore.

Dinamo a început mai bine derby-ul cu Rapid. Mircea Rednic a fost atât de sigur pe el, încât a anunțat înaintea partidei chiar și tactica pe care o va aborda. Derby-ul din etapa a 13-a este primul jucat de cele două echipe după mai bine de 6 ani.

„Fantoma” din derby-ul Dinamo – Rapid! „Golul turcesc” al lui Gabi Torje i-a păcălit pe fani, dar și platforma flashscore

Rapid a venit în Ștefan cel Mare din postura de favorită, după victoria surprinzătoare cu CFR Cluj, 2-0, din etapa trecută. Mai mult, echipa lui Mihai Iosif este pe locul 6, cu 14 puncte peste rivala tradițională.

Cu toate acestea, gazdele au început meciul cu mare curaj. Iar Gabi Torje a fost cel mai activ dintre elevii lui Mircea Rednic.

Torje a fost chiar aproape de deschiderea scorului în minutul 22. Atunci, mijlocașul de buzunar a șutat puternic de la marginea careului mare, mingea a fost deviată și a atins plasă porții lui Moldovan. Mai mulți dintre fanii prezenți la stadion au izbucnit în urale.

Iluzia optică i-a păcălit nu doar pe cei prezenți la stadion, ci și pe cei care se ocupă de cunoscuta platformă flashscore, care a anunțat imediat golul, ca apoi să îl șteargă.

Mircea Rednic: „E un meci special”

Mircea Rednic a surprins înaintea partidei, când a anunțat tactica pe care o va aborda în derby-ul cu Rapid. Mai mult, antrenorul a vorbit și despre cum vor acționa oaspeții.

„Mă aștept la un meci greu, cu o echipă care vine după o victorie cu campioana României. E o echipă cu multă experiență. Noi ne-am pregătit foarte bine săptămâna asta, am analizat foarte bine adversarul. E vorba și de atitudine, pe care n-am avut-o la Mediaș. Cred că băieții sunt conștienți că e un meci special astăzi.

Filip a fost accidentat și n-am vrut să-l risc. A avut o problemă musculară. E prezent, dacă o să fie nevoie o să joace. Debutează Michel Espinosa. A venit bine pregătit, își dorește să joace. La testul fizic, a arătat foarte bine. Sigur, n-o să poată juca tot meciul, dar îi doresc un debut fericit.

Am discutat cu Sorescu, își dorește să joace fundaș dreapta, cu toate că eu mi-am exprimat părerea. Am pregătit toată săptămâna cu doi atacanți, o să joc 4-4-2, ținând cont că adversarul nostru o să joace cu trei fundași centrali.

Nu cred că Rapid o să schimbe sistemul astăzi, cu toate că e pus Săpunaru dreapta. Cred că o să găsească o soluție”, a spus Mircea Rednic la flash-interviu.

ECHIPELE DE START:

DINAMO: Iliev – Sorescu, Pinto, R. Grigore, A. Radu – Torje, Răuță, Espinosa, Itu – Ivanosvki, Măgureanu
Rezerve: Eșanu, Ehamnn, Giafer, St. Filip, C. Matei, Bordușanu, Neicuțescu, Vestenicky, Bani
ANTRENOR: Mircea Rednic

RAPID: Moldovan – Dandea, Săpunaru, Dr. Grigore – Cl. Belu, Crepulja, Al. Albu, Hlistei – Sefer, Stahl – Ad. Bălan
Rezerve: Drăghia, Nastos, Moise, Carnat, A. Ilie, Florică, Alami, Marzouk, Al. Ioniță
ANTRENOR: Mihai Iosif

Stadion: Dinamo (Bucureşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca), A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare)