„Farul călăuzitor”, Răzvan Marin elogiat în presa din Italia. Românul a devenit vedeta formației din Serie A

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.08.2021, 22:56
„Farul călăuzitor”, Răzvan Marin elogiat în presa din Italia. Românul a devenit vedeta formației din Serie A

Răzvan Marin a devenit rapid unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai lui Cagliari. Mijlocașul central în vârstă de 25 de ani a fost împrumutat sezonul trecut de la Ajax și a avut evoluții extrem de apreciate. El a fost titular atât sub comanda lui Eusebio Di Francesco, cât și a lui Leonardo Semplici. Marin a jucat nu mai puțin de 37 de meciuri în sezonul trecut de Serie A, dintr-un total de 38.

De asemenea, el a avut și o perioadă de pregătire foarte bună în această vară. Fostul fotbalist al Viitorului (actualul Farul) a înscris chiar și un gol foarte frumos într-un meci de pregătire al lui Cagliari. Astfel, el a ajuns în vizorul jurnaliștilor de la celebrul cotidian italian Gazzetta dello Sport.

Răzvan Marin este considerat „punct fix” în primul 11 al lui Cagliari

„Un lider pentru roş-albaştri. Cagliari are acum un nou ‘far’”, a fost titlul dat de jurnaliștii italieni articolului despre mijlocașul central al echipei din Sardinia. Ei au subliniat faptul că Răzvan Marin reprezintă unul dintre punctele fixe ale echipei lui Semplici, dar și progresul fantastic pe care românul l-a înregistrat după numai un an. De asemenea, jurnaliștii au evidențiat și faptul că au existat câteva oferte foarte bune pentru Marin în această vară.

AC Milan și Olympique Lyon s-au interesat de serviciile sale. Însă oficialii lui Cagliari nici nu au vrut să ia în calcul posibilitatea de a se despărți de mijlocașul român. Deși ar fi putut face un profit foarte bun într-un schimb foarte scurt. Sarzii le-au achitat la începutul lunii iulie 10 milioane de euro celor de la Ajax în schimbul lui Marin. Iar în presa din Italia au fost zvonuri confirm cărora Lyon și Milan ar fi plătit 20 de milioane de euro pentru el.

Ce a scris Gazzetta dello Sport despre fotbalistul român

De la sosirea lui Semplici, românul continuă să facă progrese şi e printre cei mai în formă. În doar 12 luni, viaţa lui Răzvan Marin în Sardinia s-a schimbat radical. De la un echivoc tactic, a devenit de nelipsit. Mijlocaşul român în vârstă de 25 de ani este una dintre certitudinile lui Leonardo Semplici cu mai puţin de o săptămână rămasă până la startul Serie A. Semplici l-a desemnat să execute loviturile libere şi cornerele pentru noul sezon. Și l-a încercat şi în spatele vârfurilor.

În această vară, Cagliari a refuzat mai multe oferte din Serie A şi din Ligue 1, dar dacă românul va confirma ce a arătat în ultima parte a sezonului trecut, sarzii vor avea o nouă comoară. Între timp, el a ajuns să iubească Sardinia şi Italia, în general. Aici, a petrecut toată vacanţa, între Insulă, Coasta Amalfitană şi lacul Como, alături de logodnica sa, Crina”, au notat jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport în ediția tipărită de miercuri, 11 august.