FC Barcelona a obținut semnătura unui jucător de 17 ani. A fost o luptă în trei, alături de Real Madrid și Manchester City

Bădulescu Silvian / 29.12.2021, 21:05
FC Barcelona a obținut semnătura unui jucător de 17 ani. A fost o luptă în trei, alături de Real Madrid și Manchester City

FC Barcelona a realizat deja al treilea transfer. Pe lângă Ferran Torres, proaspăt adus, și Dani Alves care a fost legitimat, catalanii l-au adus și pe Fabio Blanco, internațional u19 spaniol.

Asemănat cu Ferran Torres

Echipa din Catalunia se pregătește să intre într-o nouă eră. Aceștia vor renova stadionul „Camp Nou” printr-o investiție ce se învârte în jurul a 1,5 miliarde de euro. Pe lângă partea de imagine și cea financiară, trebuie rezolvată și partea sportivă.

Clubul intră într-o nouă perioadă odată cu venirea lui Xavi Hernandez la cârmă. Dani Alves a fost primul jucător cooptat în lotul echipei, liber de contract. Catalanii au finalizat și transferul lui Ferran Torres, venit de la Manchester City. Aceștia se ocupă și de viitorul sportiv al echipei, iar noul fotbalist adus este Fabio Blanco, internațional spaniol under-19, venit tocmai de la Eintracht Frankfurt. De asemenea, Cesar Azpilicueta este și el aproape de a semna cu Barcelona. Totuși, visul președintelui Laporta îl reprezintă norvegianul Haaland.

Fabio Blanco a fost dorit de mai multe cluburi, printre care și Real Madrid și Manchester City cel mai intens, dar și de Juventus, sau Borussia Dortmund, dar a preferat să vină la trupa lui Xavi. După doar șase luni petrecute în Germania, conform celor de la Sport, catalanii l-au convins să se întoarcă în țara natală.

Acesta este comparat de presa din Spania chiar cu Ferran Torres, proaspăt transferul fotbalist al catalanilor și cel care îi va fi coleg la echipă. Cei doi au calități și stiluri de joc foarte asemănătoare, conform specialiștilor. În acest sezon, el a adunat opt meciuri, reușind două goluri și un assist în Bundesliga U19.

Stadionul „Camp Nou” va fi renovat

Stadionul „Camp Nou” a fost construit în 1957. Acesta va fi supus acestei renovări, ce se va desfășura pe parcursul sezonului 2022/2023, în ciuda faptului că echipa are datorii de peste 1,4 miliarde de euro.

Lucrările au primit votul online din partea a 42.693 de socios cu acest drept, în adunarea generală a clubului. Președintele Barcelonei, Joan Laporta, este cel care a organizat votul pentru aprobarea planului. Din momentul în care votul a fost încheiat, Laporta a pornit demersurile necesare.

Titlul proiectului este „Espai Barca” și fondurile necesare vor fi asigurate în urma unui împrumut contractat de la o entitate financiară externă. Aceasta este Goldman Sachs.

Termenul de finalizare este 2025. Acest lucru înseamnă că stadionul va fi închis, cel puțin, pe perioada sezonului 2022/2023. Capacitatea extinsă a acestuia va atinge 105.000 de locuri pe scaune, iar noile dotări vor fi de ultimă generație.

În prezent, starea este una la limită. De exemplu, firmele de catering nu mai au voie să folosească cuptoarele din incinta arenei de teama izbucnirii unui incendiu sau a unei explozii. De asemenea, angajații stadionului monitorizează atent instalația de nocturnă învechită pe durata meciurilor de acasă ale echipei.