FC Barcelona pleacă de pe Camp Nou! Decizie de ultimă oră luată de conducerea catalanilor

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.10.2021, 19:55
FC Barcelona pleacă de pe Camp Nou! Decizie de ultimă oră luată de conducerea catalanilor

FC Barcelona se confruntă cu mari probleme financiare în ultimul an și jumătate în urma managementului dezastruos al echipei conduse de fostul președinte Jose Maria Bartomeu. Pentru a se redresa, clubul catalan are nevoie de un împrumut de 1.5 miliarde de euro.

Ultimele informații venite din Catalunya sunt că Joan Laporta ar fi luat legătura deja cu cei de la consorțiul financiar bancar Goldman Sachs în acest sens. Tranzacție are însă nevoie de „unda verde” a suporterilor cotizanți „socios” ai Barcelonei.

FC Barcelona ar urma să se mute temporar de pe Camp Nou

În eventualitatea în care această tranzacție s-ar face în cele din urmă, FC Barcelona are nevoie de soluții pentru a se asigura că va putea să restituie acei bani în timp util.

Astfel, una dintre variantele vehiculate este aceea măririi capacității stadionului Nou Camp pentru ca echipa blaugrana să poată obține sume mai mari de bani din vânzarea de bilete și abonamente.

Chiar Joan Laporta a dezvăluit că extinderea stadionului Barcelonei este esențială pentru viitorul clubului pe care îl conduce. De asemenea, el a spus și că echipa antrenată în prezent de Ronald Koeman ar urma să joace meciurile de pe teren propriu pe stadionul Johan Cruyff. Cel pe care evoluează în prezent echipa feminină a clubului catalan.

Noul stadion Camp Nou este fundamental pentru viabilitatea acestui club și pentru viitorul său imediat. Impactul pe care îl va avea pentru Barcelona va fi unul vital astfel încât noi să putem concura cu rivalele noastre care au făcut deja ce era necesar. Luăm în considerare mai multe variante. Dar cel mai puternic candidat este stadionul Johan Cruyff”, a spus președintele Barcelonei la postul de radio RAC1.

Stadionul Camp Nou ar urma să fie extins la 110.000 locuri pe scaune. Față de cele 99.000 pe care le are în prezent. Pe lângă acest aspect, se vor face lucrări de modernizare și la muzeul clubului. Dar și la spațiile comerciale din jurul arenei.

Catalanii ar putea juca pe stadionul istoric al rivalilor de la Espanyol

Joan Laporta a spus că lucrările de modernizare la Camp Nou vor începe peste un an. Și vor dura aproximativ 3 sau 4.

O altă variantă care este luată în calcul este ca FC Barcelona să își dispute meciurile de pe teren propriu din această perioadă pe celebra arenă Montjuic.  Acolo a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 1992.

Singura problemă ar fi reprezentată de faptul că acest stadion a fost pentru mult timp casa rivalilor de la Espanyol. Astfel că e posibil ca fanii FC Barcelona să nu fie chiar de acord cu această variantă.