FC Barcelona mai și vinde. Xavi a renunțat la un jucător de perspectivă

Robert Zanfir / 02.08.2022, 20:59
FC Barcelona mai și vinde. Xavi a renunțat la un jucător de perspectivă

Barcelona l-a cedat pe Oscar Mingueza la Celta Vigo. Fundașul a semnat un contract pentru următorii 4 ani, dar catalanii au păstrat o opțiune de a-l răscumpăra. Mai mult, Joan Laporta și compania vor avea 50 la sută dintr-un eventual trasnfer ulterior.

Barcelona a avut o perioadă excelentă în această pauză competițională. Catalanii au arătat o formă de invidiat și au învins Inter Miami, Real Madrid și New York Red Bulls și au obținut o remiză cu Juventus. Xavi și ai lui se anunța, astfel, ca una dintre candidatele la titlu, după un sezon ratat al echipei blaugrana.

FC Barcelona mai și vinde. Xavi a renunțat la Oscar Mingueza

Barcelona s-a mișcat bine pe piața de transferuri. Catalanii i-au adus pe Andreas Christensen, Franck Kessie, Raphinha, Robert Lewandowski și Jules Kounde. Dintre toți, cel mai bine s-a mișcat Raphina.

„Raphinha este un transfer spectaculos pentru Barca. Nu doar pentru acest sezon, ci și pentru anii următori. Se asociază bine, centrează bine, e cu fața la poartă, marchează. E un transfer minunat”, a declarat Xavi, potrivit sport.es.

Catalanii au „punctat” și la capitolul plecări. Oscar Mingueza a fost cedat la Celta Vigo. Fundașul crescut de Barca a semat până în 2026, dar Joan Laporta a impus anumite clauze în avantajul clubului.

Jucătorul poate fi răscumpărat, iar clubul păstrează 50 la sută din drepturi.

Ce număr va purta Robert Lewandowski la FC Barcelona

Venirea lui Robert Lewandowski la Barcelona a creat un entuziasm total printre fanii catalanilor. Catalanii sunt atât de convinși că atacantul va continua forma de la Bayern încât au plătit 45 de milioane pentru aducerea lui. Mai mult, i-au păstrat polonezului tricoul cu numărul 9, favoritul golgheterului din Bundesliga.

Îmi doream să joc într-o altă ligă decât Bundesliga, luasem această decizie de mult timp. Dar trebuie să subliniez că a fost cea mai grea decizie din viața mea. Sunt aici pentru a ajuta Barcelona să revină în vârf”, a declarat Lewandowski, potrivit Barca Universal.

Barcelona va închide pregătirea cu un amical în compania mexicanilor de la U.N.A.M, după care va deschide sezonul intern. Vallecano și Real Sociedad sunt primele adversare ale catalanilor.