FCSB, fără rivală pe podiumul celor mai valoroși fotbaliști din Liga I. Cum arată topul, după ultima actualizare a cotelor

Olteanu Ștefan / 23.12.2021, 07:08

Cotele jucătorilor din Liga I au fost actualizate recent, iar FCSB nu are rivală pe podiumul clasamentului la acest capitol. Roș-albaștrii dau cei mai valoroși trei fotbaliști din campionatul României.

Cei mai valoroși trei fotbaliști din Liga I vin de la FCSB. Cum arată topul actualizat

Site-ul de specialitate Transfermarkt.com a actualizat recent cotele jucătorilor din Liga I, iar în urma acestui update a reieșit că FCSB dă cei mai valoroși trei fotbaliști din campionatul României.
Jucătorii lui Gigi Becali care domină clasamentul sunt Florin Tănase (26 de ani), Florinel Coman (23 de ani) și Darius Olaru (23 de ani).
Primul dintre cei menționați are o cotă de 5.5 milioane de euro și este cel mai valoros fotbalist din Liga I. În spatele lui Tănese se află Florinel Coman, a cărui cotă de piață a scăzut cu 500.000 de euro, până la 4 milioane de euro.
Podiumul este completat de Darius Olaru, care este evaluat de Transfermarkt la 4 milioane de euro.

Cum arată TOP 10 cei mai valoroși jucători din campionatul României

În spatele celor trei menționați de la FCSB vin și primii fotbaliști ai campioanei. Andrei Burcă este pe locul 4 în clasament, cu o cotă de 3.5 milioane de euro, în timp ce pe locul 5 este Cristian Manea, care este evaluat la 2.7 milioane de euro.
În spatele acestora este un alt nume important de la FCSB. Octavian Popescu, a cărui cotă a crescut cu 300.000 de euro, este evaluat la 1.9 milioane de euro.
Aceeași cotă o are și Deian Sorescu, singurul dinamovist aflat în top. De asemenea, în TOP 10 se află și un jucător de la CSU Craiova. Nicușor Bancu este evaluat, la fel ca Tavi Popescu și Deian Sorescu, la 1.9 milioane de euro.

Ultimii dintre cei 10 sunt doi jucători de la CFR Cluj. Adrian Păun are o cotă de 1.8 milioane de euro, în timp ce Gabriel Debeljuh închide lista, cu o cotă de 1.6 milioane de euro.

Florin Tănase, cel mai valoros jucător din Liga I, ar putea prinde un transfer în străinătate

În următoarea fereastră de transferuri, podiumul celor mai valoroși jucători din Liga I s-ar putea schimba. La începutul acestei luni s-a scris că Tănase ar fi bătut palma cu viitoarea echipă. Căpitanul FCSB este dorit de mai multe formații, însă cu toate acestea, după penultimul meci al roș-albaștrilor a declarat că „nu are bagajele făcute”:

Șanse mai mari pentru mine sunt de play-off. Nu mi-am făcut bagajele, nu. Discuții sunt, dacă se vor finaliza, o să fiți anunțați.
Dacă simt că e momentul să plec? Am mai simțit, dar mi-a trecut”, spunea Tănase, după FCSB – Rapid 3-1.

Ulterior, după meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, inclusiv managerul Mihai Stoica a lăsat de înțeles că, de fapt, căpitanul FCSB nu ar avea o ofertă sigură de plecare.