UPDATE. Primele poze cu jucătorii FCSB pe aeroport. De ce au întârziat trei ore și s-au urcat în două autocare

Marian Cărăvan 14.01.2021, 15:40

UPDATE. Jucătorii FCSB-ului s-au întors în țară, din Turcia. Avionul roș-albaștrilor a întârziat trei ore, din cauza faptului că au așteptat toate aprobările din Turcia pentru a pleca în legalitate. Imediat ce au ajuns pe aeroport, jucătorii și staff-ul s-au îmbarcat în două autocare, pentru a putea menține distanțarea socială.


Liderul campionatului revine azi din Turcia, după ce a efectuat cantonamentul de iarnă, iar întrebarea care e pe buzele tuturor e dacă FCSB intră în carantină. Asta în condițiile în care Turcia e pe lista galbenă, în privința infectărilor cu noul coronavirus.

Intră FCSB în carantină la revenirea din Turcia?

FCSB se întoarce în țară cu o zi înaintea meciului de campionat cu Astra Giurgiu, din prima etapă a returului Ligii 1. Participarea roș-albaștrilor la cantonamentul din Antalya a dat naștere unor discuții aprinse. Deplasarea într-o țară de pe lista galbenă presupune intrarea în carantină de 14 zile la întoarcerea în România. Va intra FCSB în carantină la întoarcerea în țară? Oficialii FCSB susțin că și-au luat toate măsurile pentru a preîntâmpina această situație. În schimb, autoritățile sanitare susțineau zilele trecute că nu au primit nicio solicitare de derogare din partea celor de la FCSB.

După ultimele informații, FCSB va prezenta o serie de documente prin care să ateste faptul că membrii delegației și-au luat toate măsurile de precauție pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Totodată, oficialii FCSB vor să arate că deplasarea în Turcia a fost pentru participarea la o competiție sportivă. Competiție sportivă care înseamnă un joc amical disputat în cantonamentul din Antalya. Practic, oficialii liderului Ligii 1 mizează pe faptul că vor avea parte de același tratament ca și UTA. Prim-divizionara a participat la un meci amical în Ungaria, o altă țară de pe lista galbenă, iar la revenirea în țară DSP Arad nu a dispus carantinarea echipei.

Altfel, delegația FCSB s-a testat ieri pentru COVID-19, iar veștile sunt grozave: jucătorii și antrenorii sunt „negativi”. FCSB revine azi din Turcia, iar pe aeroport se va lua decizia finală în privința carantinării.

Scapa FCSB de carantina?
Scapa FCSB de carantina?

Ce spune Raed Arafat despre obligativitatea carantinării

Într-o ședință de la finalul anului trecut, Guvernul a decis ca persoanele care se întorc în ţară din zonele care necesită carantinare nu vor fi carantinate dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile şi pot dovedi acest lucru printr-un act medical, a declarat Raed Arafat, şeful DSU.

A fost adoptată hotărârea CNSU în baza căreia s-a emis inclusiv modificarea HG privind starea de alertă. În cadrul hotărârii CNSU s-a mai introdus o solicitare care a fost aprobată, prin care persoanele care se întorc în ţară din zonele care necesită carantinare nu vor fi supuse carantinării dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile şi pot dovedi acest lucru printr-un act medical, cu condiţia ca infecţia să nu fie depistată în ultimele 14 zile, bineînţeles, preciza atunci Raed Arafat.

Rămâne de văzut ce decizie se va lua în cazul celor de la FCSB. Echipa lui Gigi Becali e lider în Liga 1 și are programat mâine primul meci oficial din 2021. Elevii lui Toni Petrea urmează să întâlnească pe Astra Giurgiu, de la ora 20:00, pe Arena Națională.

Urmăriți Playsport.ro și pe