Pierde FCSB primul meci la ”masa verde”? Autoritățile: „Nu există derogare!”. Gigi: „Mergem la judecător!”

Marian Cărăvan 08.01.2021, 09:54
Pierde FCSB primul meci la ”masa verde”? Autoritățile: „Nu există derogare!”. Gigi: „Mergem la judecător!”

Liderul campionatului ar putea intra în carantină la întoarcerea din cantonamentul din Antalya. Turcia este țară aflată pe lista celor 43 de state pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei. Iar acest lucru presupune obligativitatea intrării în carantină la întoarcerea în țară. FCSB nu a primit derogare de la această măsură, susțin autoritățile sanitare.

FCSB, 10 zile de carantină? Gigi Becali: „Mergem la judecător!”

FCSB a plecat în cantonament în Antalya, iar acum riscă să intre în carantină la întoarcerea în țară. O carantină de 14 zile, care se poate reduce la 10 zile. Se poate ieși din carantină după a zecea zi dacă se efectuează un test în a opta zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nici nu există simptomatologie specifică. Cei de la FCSB susțin că au făcut toate formalitățile, în plus asigură că în Turcia beneficiază de toate condițiile. Dar după ce au apărut informații conform cărora FCSB nu a primit derogare de la măsura carantinării, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. În peisaj a revenit și Gigi Becali, care își anunțase acum câteva zile, din nou, retragerea din viața publică. Nu a putut sta deoparte. Patronul FCSB recunoaște că nu are decât o înțelegere verbală cu DSP, iar totul s-ar putea lămuri în instanță.

„Legea spune că excepție fac echipele care participă la competiții sportive, care înseamnă și pregătire sportivă. În Turcia, în fiecare zi joacă 11 la 11, fac competiție sportivă! Eu vă explic băbește. Ne-am interesat, nu puteam să primim o hârtie oficială. Dar cei de la DSP cu care am vorbit ne-au transmis că la revenirea în țară o să dăm o declarație: „Am făcut pregătire sportivă, n-am luat contact cu nimeni, am făcut antrenamente doar între noi, am stat în hotel”. E mai multă siguranță așa, n-am jucat nici amicale.

Plecam dacă nu luam asigurare?! Dacă nu o să avem dreptate, mergem la judecător, ce să facem?! Nu poate să ne bage în carantină, că nu-i lasă legea! Noi am fost la pregătire de competiție sportivă”, a declarat Gigi Becali în emisiunea „Digi Sport Special”.

FCSB risca sa intre in carantina la intoarcerea din cantonamentul din Antalya
FCSB risca sa intre in carantina la intoarcerea din cantonamentul din Antalya

Autoritățile sanitare sunt ferme: Nu există derogare pentru FCSB!

Atât Direcția de Sămătate Publică a Municipiului București, cât și DSP Ilfov au precizat că nu au primit nicio solicitare din partea FCSB, prin urmare nu există derogare de la măsura carantinării.

„Până în prezent, DSPMB nu a emis niciun fel de derogare cu privire la întoarcerea în țară a staff-ului și jucătorilor echipei de fotbal FCSB” precizează cei de la DSP București.

Aceeași poveste și la DSP Ilfov, autoritate sanitară de la care FCSB putea solicita derogare:

„Nu avem nicio solicitare din partea echipei FCSB referitoare la o derogare de la măsura carantinării la reîntoarcerea din cantonamentul din Turcia”, este răspunsul primit la solicitarea GSP.

Autoritățile sanitare au venit și cu o precizare importantă: „O eventuală exceptare de la carantină se decide la întoarcerea în țară”.

Startul returului, dat peste cap

Dacă FCSB va fi obligată să intre în carantină la revenirea în țară, atunci programul din prima parte a returului va fi dat peste cap. FCSB revine în țară pe 13 ianuarie, iar staff-ul și jucătorii ar putea fi obligați să stea în izolare cel puțin 10 zile. Astfel, liderul campionatului nu ar putea disputa în această perioadă trei meciuri.

Echipa antrenată de Toni Petrea ar urma să le întâlnească pe Astra (15 ianuarie), Viitorul (19 ianuarie) și pe FC Voluntari (23 ianuarie).

 

Urmăriți Playsport.ro și pe