S-a creat precedentul! Scapă FCSB-ul de carantină, după revenirea din Turcia?

Marian Cărăvan 09.01.2021, 12:41
S-a creat precedentul! Scapă FCSB-ul de carantină, după revenirea din Turcia?

Oficialii FCSB speră să scape de carantină la revenirea din cantonamentul din Antalya, asta în pofida faptului că autoritățile sanitare au comunicat că nu le-au oferit roș-albaștrilor nicio derogare. S-a creat însă precedentul după meciul disputat vineri de UTA în Ungaria, o altă țară din zona galbenă, la fel ca și Turcia. Delegația formației arădene nu a fost băgată în carantină la întoarcerea în țară. Decizia Direcției de Sănătate Publică Arad i-ar putea ajuta pe cei de la FCSB să scape de cele 14 zile de carantină, după întoarcerea din cantonamentul din Antalya.

Scapă FCSB de carantină, după revenirea din Turcia? S-a creat precedentul

Prezența liderului Ligii 1 în cantonamentul din Antalya a dat naștere unor discuții aprinse. Cum Turcia este în zona galbenă, la întoarcerea în țară, jucătorii și staff-ul FCSB ar urma să intre în carantină pentru 14 zile. Ceea ce ar bulversa campionatul, dacă se va lua această măsură. Oficialii liderului susțin că au toate aprobările din partea autorităților sanitare, pentru ca roș-albaștrii să fie exceptați de la măsura carantinării. Ulterior, autoritățile sanitare din București și Ilfov au transmis că o astfel de derogare nu putea fi dată în scris.

Lucrurile iau o întorsătură neașteptată după decizia DSP Arad de a nu-i obliga pe cei de la UTA să intre în carantină, după meciul disputat vineri în Ungaria. Prim-divizionara s-a deplasat la Szeged, pentru un meci cu echipa locală. Elevii lui Laszlo Balint s-au impus cu 3-0, iar la întoarcerea în țară nu au fost obligați să intre în carantină. Chiar dacă Ungaria este în zona galbenă. Cum a fost posibil așa ceva?

„Oficialii celor de la UTA au spus că e competiție, iar noi considerăm competiție un meci amical disputat în altă țară. Pe baza acestui fapt s-a decis că nu se discută despre carantină”, a declarat Horia Timiș, directorul DSP Arad, pentru GSP.

Un meci amical devine astfel „competiție sportivă”. S-a creat precedentul!

Scapa FCSB de carantina?
Scapa FCSB de carantina?

Decizia DSP Arad de care se leagă speranțele FCSB

După ce UTA a revenit în țară din zona galbenă, fără a fi obligată să intre în carantină, de același tratament speră să aibă parte și cei de la FCSB. S-a creat precedentul, după decizia DSP Arad.

„UTA a jucat azi în Ungaria. Noi ne-am antrenat în Turcia (complet izolați). Ungaria e pe același tabel cu Turcia. UTA, cu noi. QED”, a precizat Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB.

Aflați în cantonament în Antalya, cei de la FCSB ar putea disputa chiar un meci amical acolo, pentru a putea astfel invoca precedentul de interpretare de la Arad. Asta i-ar expune unor riscuri pe care roș-albaștrii au ținut să le evite. Nu și-au programat amicale, tocmai pentru a nu risca eventuale infectări. De altfel, Mihai Stoica a dezvăluit condițiile în care se pregătește liderulîn cantonamentul din Antalya.

„Suntem complet izolați, nu intrăm în contact cu nimeni, tocmai ca să nu riscăm ceva”.

În hotărârea 48 a Consiliului Național pentru Situații de Urgență din 8 octombrie 2020, punctul 1, alineatul T se arată că de la carantină pot fi exceptați „sportivii români care își desfășoară activitatea în alte stat și care sunt convocați la loturile naționale pentru a reprezenta România la competiții sportive organizate în condițiile legii, membrii delegațiilor sportive românești care se întorc în România de la competiții sportive internaționale, oficialii și arbitrii români care au fost delegați la competițiile internaționale precum și jurnaliști acreditați la aceste competiții”.

Rămâne de văzut ce decizie se va lua în cazul celor de la FCSB, la revenirea în țară, pe 13 ianuarie.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe