FCSB și CSA sărbătoresc 76 de ani de la înființarea clubului Steaua. Mesajele virale postate pe rețelele de socializare

Bogdan Solomon 07.06.2023, 13:20
FCSB și CSA sărbătoresc 76 de ani de la înființarea clubului Steaua. Mesajele virale postate pe rețelele de socializare

Aniversarea celor 76 de ani de la înființarea Stelei a oferit prilejul unui nou episod al „războiului” dintre FCSB și CSA, consumat de data aceasta în mediul online. Mesajele postate au devenit imediat virale.

FCSB și CSA, dispută pe rețelele de socializare în ziua în care Steaua a împlinit 76 de ani de la înființare

Echipa lui Gigi Becali a fost cea care a dat startul, trecând în revistă denumirile purtate de clubul Steaua de-a lungul timpului. O inițiativă menită să sugereze că este continuatoarea de drept a roș-albaștrilor.

Bătăliile duse în justiție pentru culori, marcă și palmares sunt, însă, departe de a se fi încheiat. Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis spre rejudecare ultima dintre aceste spețe, ceea ce înseamnă că lucrurile rămân, deocamdată, neschimbate: CSA are trofeele din 1947 – 1998, în timp ce vicecampioanei îi revin cele din 2003 până în prezent.

„FCSB aniversează astăzi, 7 iunie, 76 de ani de la înființarea celui mai mare club din istoria fotbalului românesc. În 1947, printr-un ordin al Ministrului Armatei Regale, Generalul Mihail Lascăr, lua naștere ASA București, iar primul meci din istorie al echipei a avut loc pe data de 24 august 1947. De-a lungul timpului, echipa a avut cinci denumiri: ASA București (Asociația Sportivă a Armatei), în perioada 1947-1948, CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) între 1948 și 1949, CCA București (Casa Centrală a Armatei) între 1950 si 1961, iar denumirea Steaua București a fost adoptată în 1961.

Odată cu deciziile ÎCCJ, clubul nostru a fost obligat să își schimbe denumirea în Fotbal Club FCSB.  Secția de fotbal a devenit privată în totalitate la începutul anilor 2000, fiind preluată de la Clubul Sportiv al Armatei, în conformitate cu prevederile FIFA și UEFA și a continuat tradiția glorioasă la nivel profesionist și în noul mileniu!”, a transmis FCSB.

Reacția CSA: „Steaua e mare familie roș-albastră, de care suntem foarte mândri”

O oră mai târziu, Clubul Sportiv al Armatei a transmis la rândul său un mesaj, menționând mulți dintre sportivii care au scris istorie în cei 76 de ani de existență. Handbaliștii Cristian Gațu, Radu Voinea, Cornel Oțelea, primul lider al ierarhiei ATP, Ilie Năstase, sau Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu, respectiv Marius Lăcătuș și Gabi Balint, sunt doar câteva exemple.

„La mulți ani, Steaua București! Steaua e un fenomen. E clubul de lângă inimă. Steaua înseamnă istorie, înseamnă tradiție. Steaua înseamnă performanță la cel mai înalt nivel. De 76 de ani, Steaua este simbolul Armatei României! Grație dăruirii celor care au îmbrăcat, de-a lungul timpului, tricoul clubului, numele STEAUA este, astăzi, iubit și respectat în toate colțurile lumii. Numele Steaua, alături de puternica imagine care-l însoțește, este cel mai de preț lucru pe care l-am moștenit și pe care avem datoria să-l ducem mai departe.

Când spui Steaua te gândești la Iosif Sârbu, primul campion olimpic al României, la Iolanda Balaș, prima atletă din lume care a doborât cinci recorduri mondiale, la Gheorghe Gruia, Cornel Oțelea, Cristian Gațu, Ștefan Birtalan, Werner Stockl, Radu Voina, handbaliștii noștri de legendă, cu care ne-am mândrit când i-am văzut pe primul loc în lume. Steaua înseamnă Ilie Năstase, primul jucător de tenis ajuns numărul 1 în lume, în era Open, Steaua înseamnă sutele de fotbaliști care ne-au încântat la fiecare atingere de balon, la fiecare gol marcat.

De la Toma, Zavoda, Constantin, Tătaru, prima generație campioană, până la celebra echipă din 1986 pe care o știa orice copil, în care străluceau Duckadam, Lăcătuș, Bumbescu, Belodedici, Iovan, Boloni, Tudorel Stoica, Pițurcă, Balint, Majearu. Steaua devenise deja Magica Steaua, câștigase Cupa Campionilor Europeni, iar trei ani mai târziu, juca din nou cu trofeul pe masă.

Era acum generația lui Ilie Dumitrescu, Gheorghe Hagi, Iosif Rotariu, Dan Petrescu. Fotbaliști cu care am crescut, cu eroi de care ne-am îndrăgostit. De la cei mai în vârstă, până la cei mai mici. Steaua înseamnă cele 31 de medalii olimpice de aur, cele 705 titluri mondiale și miile de medalii europene. Steaua e spirit de luptă, e emoție, e victorie. Steaua înseamnă milioanele de susținători care vibrează la competițiile la care participă sportivii clubului. Steaua e marea familie roș-albastră de care suntem foarte mândri. La mulți ani Steaua! Îți mulțumim că exiști! La mulți ani tuturor suporterilor Stelei!”, se arată în mesajul publicat de CSA Steaua.

Urmăriți Playsport.ro și pe