FCSB și Dinamo, finanțate de Stat! Eduard Novak, anunțul momentului pentru fotbalul românesc

Robert Zanfir 25.12.2021, 19:12
FCSB și Dinamo, finanțate de Stat! Eduard Novak, anunțul momentului pentru fotbalul românesc

FCSB, Dinamo, CFR Cluj sau Universitatea Craiova vor putea accesa bani de la Stat. Eduard Novak a anunțat că Academiile din fotbalul românesc se pot finanța de la buget.

Fotbalul românesc este puternic susținut prin drepturile TV, care revin echipelor conform contractului. Cu toate acestea, rezultatele nu doar că întârzie să apară, dar criza traversată de cluburile din Liga 1 pare tot mai adâncă.

FCSB și Dinamo, finanțate de Stat! Anunțul lui Eduard Novak

Ministrul Tineretului și Sportului este conștient că redresarea și dezvoltarea fotbalului românesc nu poate veni decât prin intermediul sectorului juvenil. Cum MTS va avea parte de cel mai mare buget din ultimii 30 de ani, Eduard Novak a făcut un plan și pentru cluburile care dețin academii.

„În 2022 ne dorim foarte mult să finanţăm academiile de fotbal de copii şi juniori ale FRF, afiliate FRF. Cine are academii de fotbal, cine are copii şi juniori, prin FRF o să finanţăm aceste academii.

Ei trebuie să vină să-şi depună actele pentru finanţare, conform metodologiei, dacă e totul în regulă, noi finanţăm. Fotbalul e tot sport românesc, acei copii sunt copiii noştri şi e foarte normal ca statul să investească în copii.

Fotbalul, cât acoperă din sport, e ceva imperios necesar”, a declarat Eduard Novak, citat de TelekomSport.

Gigi Becali anunță reducerea bugetului

Deși unul dintre cei mai bogați români, Gigi Becali a anunțat recent că nu va mai finanța echipa. FCSB a încasat, în 2021, 16 milioane de euro doar din vânzarea jucătorilor. Nu a fost suficient pentru omul de afaceri din Pipera, care se împacă greu cu probabila ratare a unui nou titlu.

„La ora asta sunt foarte dezamăgit și nu dau nici cinci bani pe jucători, așa am zis. Dacă eu am zis că nu mai dau bani, cum să dau acum ca să aduc jucători?

Până nu sunt sigur că banii mei, ai familiei mele, sunt în siguranță și că ăla care bagă mingea în poartă îmi va aduce mie bani, nu mai dau niciun ban. Nici cinci bani”, a declarat Gigi Becali cu câteva zile în urmă.

521 de milioane de lei va fi bugetul MTS pentru 2022. Eduard Novak spune că o parte din bani vor fi direcționați către academii.

 TOP 10 cele mai tari academii de fotbal în 2021:

1. Farul
2. FCSB
3. Csikszereda
4. Concordia Chiajna
5. FC Voluntari
6. CFR Cluj
7. ACS Sport Team Bucureşti
8. Universitatea Craiova
9. Dinamo
10. Poli Timişoara