FCSB și Universitatea Craiova se bat, Rapid câștigă. Cel mai dorit jucător din Liga 1 e aproape de echipa giuleșteană

Robert Zanfir / 13.04.2022, 18:01
FCSB și Universitatea Craiova se bat, Rapid câștigă. Cel mai dorit jucător din Liga 1 e aproape de echipa giuleșteană

David Miculescu ar fi pe lista celor de la Rapid, care l-ar dori pentru noul sezon. Mijlocașul arădenilor a fost curtat de Gigi Becali, care l-a chemat la FCSB, dar și de Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova. Laszlo Balint a dezvăluit la Playsport Live că Miculescu a refuzat o ofertă consistentă din America.

Rapid se bate cu șanse mari pentru câștigarea play-out-ului. Giuleștenii vizează calificarea în Conference League, iar speranțele sunt la cote înalte, după seria excelentă pe care o traversează de la numirea lui Adi Mutu. Și starea de spirit este schimbată în Giulești: Victor Angelescu tocmai a devenit unicul patron al Rapidului.

David Miculescu, aproape de Rapid

Cu 8 goluri în acest sezon de Liga 1, David Miculescu rămâne unul dintre cei mai curtați tineri jucători din România. Mijlocașul ofensiv nu duce lipsă de oferte, chiar dacă recent l-a refuzat pe Gigi Becali. Conform ProSport, Miculescu este dorit de Adi Mutu la Rapid, iar mutarea ar avea șanse bune de a fi perfectată.

Recent, David Miculescu a fost dorit în Statele Unite ale Americii, de unde a avut o ofertă concretă care l-ar fi putut propulsa în Major League Soccer. Fostul antrenor al arădenilor de la UTA, Laszlo Balint a dezvăluit la Playsport Live că jucătorul a refuzat transferul în America, pentru că își dorește să joace într-un campionat puternic.

Laszlo Balint, totul despre secretul lui David Miculescu

„David Miculescu, în momentul în care am preluat UTA, era unul dintre cei mai promițători tineri jucători din Liga 2. Știți că era acea obligativitate, chiar doi erau impuși de regulament în primul 11 de-a lungul tuturor celor 90 de minute.

David Miculescu, fiind un jucător de profil ofensiv, clar că suscita și mai mult interes în jurul lui. Toată lumea spunea că David Miculescu este mai mult un număr 10. Eu l-am văzut un pic având calitățile altui post, fapt care mi-a atras și destule critici.

Ideea este că David Miculescu a crescut constant. La Liga 2 a fost jucătorul tânăr cu cele mai multe minite jucate. În primul sezon de Liga 1 a avut o perioadă în care forma lui sportivă a oscilat puțin. Jucătorii aceștia care sunt forțați de regulament trebuie să gestioneze această presiune, această responsabilitate.

În acest sezon, este principalul marcator, are calitate foarte bună pe interpretarea acelei poziții, pe modul în care apare la finalizare, dar nu ca vârf clasic. El are nevoie de o anumită dinamică în acea zona, ceea ceea îi conferă și un avantaj.

Când intră în vederile unui club pe partea de scouting, categoric intervine și această abilitate de a se adapta pe mai multe posturi”, a spus Laszlo Balint la Playsport Live.

Laszlo Balint: David Miculescu a refuzat o ofertă din America

„A fost o ofertă concretă din America, cluburile agreaseră, eu nu mai eram la club. David a zis pas în ideea în care își dorește un transfer în străinătate. Este un copil cuminte.

David a înțeles foarte bine și ce înseamnă aspectele vieții extrasportive. Și nu mă refer neapărat la faptul că ar fi fost indisciplinat, că ar pierde nopți. Mă refer la partea de alimentație, de hidratare, de odihnă”, a mai spus fostul antrenor al UTA-ei, la Playsport Live.

„(despre David Miculescu – n.r.) 2001, unul dintre liderii generației, el și Cristian Dumitru, jucător interesant, fizic chiar interesant, genul Milinkovic-Savic. Probleme mari a avut în Liga 1, acum a început să joace mai bine. Dacă am vrea să-l achiziționăm de la UTA, ar vrea un milion UTA, cred eu”,
Mihai Stoica, manager FCSB, despre David Miculescu

1 milion de euro este cota de piață a lui David Miculescu, potrivit Transfermarkt.
8 goluri în 32 de meciuri a marcat David Miculescu pentru UTA Arad în actuala ediție a Ligii 1.