Federația ține cu FCSB în lupta cu Armata. “E păcat să nu-l folosești. Ar fi plin! Îți dai seama FCSB – CFR Cluj, în Ghencea?”

Ștefănescu Dragoș 22.04.2022, 09:40
Federația ține cu FCSB în lupta cu Armata. “E păcat să nu-l folosești. Ar fi plin! Îți dai seama FCSB – CFR Cluj, în Ghencea?”

FCSB a relansat lupta pentru titlu după ce a câștigat cu 1-0 în fața liderului CFR Cluj. În ultima etapă a sezonului cele două rivale se vor înfrunta din nou. Partida s-ar putea disputa în Ghencea, după cum a anunțat Gigi Becali. Mihai Stoichiță susține demersul roș-albaștrilor, argumentându-și poziția prin faptul că noul stadion a fost construit din bani publici.

FRF susține ideea disputării meciului FCSB – CFR Cluj pe noul stadion Ghencea

FCSB a reușit să câștige cu 1-0 derby-ul cu CFR Cluj și a relansat lupta pentru titlu. Formația roș-albastră s-a apropiat la doar două puncte de echipa lui Dan Petrescu. În ultima etapă, FCSB și CFR Cluj se vor înfrunta din nou, iar meciul ar putea fi decisiv în stabilirea noii campioane a României.

Gigi Becali a anunțat că echipa sa intenționează ca meciul cu CFR Cluj, din ultima rundă a play-off-ului Ligii 1, să-l joace în Ghencea. În ciuda opoziției de până acum a celor de la CSA Steaua, latifundiarul din Pipera a demarat procedura pentru ca FCSB să joace în Ghencea. Cei din FRF și-au exprimat și ei poziția față de această posibilitate. Mihai Stoichiță susține demersul celor de la FCSB de a juca în Ghencea, deoarece stadionul a fost contruit din bani publici. Astfel, orice club are dreptul de a  juca pe noua arenă.

Astea sunt stadioane care aparţin statului, deci, beneficiază oricine are cetăţenie română. Mi se pare absurd să nu foloseşti un bun, mai ales că e scump de întreţinut. Îţi dai seama ce ar însemna o finală de titlu CFR Cluj – FCSB, pe un stadion de 38.000 de mii de locuri? Totul ar fi plin”, a declarat Mihai Stoichiţă, pentru AS.ro.

Conducerea lui CSA Steaua va analiza solicitarea celor de la FCSB

Conducătorii lui CSA Steaua au oferit o primă reacție oficială după ce Gigi Becali a anunțat că vrea ca  FCSB să joace în Ghencea. Aceștia au subliniat că prioritare sunt meciurile echipei de fotbal și rugby ale clubului militar. Totuși, aceștia au admis că vor analiza cererea celor de la FCSB.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu comentează afirmațiile patronului FCSB. Vă putem comunica faptul că stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

Prioritate în folosirea acestuia o au echipele de fotbal și rugby ale clubului. Ca și până acum, orice solicitare va fi analizată în cadrul clubului. Răspunsul va fi în conformitate cu prevederile legale.

Referitor la faptul că echipa națională a României a jucat pe stadionul Steaua, vă comunicăm că între Clubul Sportiv al Armatei Steaua București și Federația Română de Fotbal a fost încheiat un protocol de colaborare privind disputarea meciurilor reprezentativei României pe stadionul din Ghencea.”, se arată în comunicatul lui CSA Steaua, conform Gsp.ro.