Final de contract pentru Ștefan Radu la Lazio, dar românul a luat deja o decizie. Ce va face în sezonul viitor

Ștefănescu Dragoș / 26.05.2022, 22:43
Final de contract pentru Ștefan Radu la Lazio, dar românul a luat deja o decizie. Ce va face în sezonul viitor

Ștefan Radu este unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Lazio. Experimentatul fundaș a ajuns la final de conract cu formația capitolină. În ciuda vârstei sale, românul este dorit în continuare la Roma și va semna un nou contract valabil până în iunie 2023.

Ștefan Radu va semna un nou contract cu Lazio. Românul va juca pentru capitolini încă un sezon.

Chiar dacă și-a piedut postul de titular, Ștefan Radu (35 de ani) este în continuare un nume greu în vestiarul lui Lazio. Românul a scris pagini de istorie la formația capitolină de-a lungul celor 14 ani petrecuți la Roma. Ajuns la final de contract, Ștefan Radu este aproape de a semna o nouă înțelegere cu echipa romană.

Conform laziosiamonoi.it, Ștefan Radu este aproape să semneze prelungirea contractului cu Lazio. Dintre jucătorii ale căror contracte expiră în această vară, doar fotbalistului român și lui Pepe Reina li s-au propus noi înțelegeri. Astfel, Radu urmează să mai joace încă un an pentru capitolini. În această situație este foarte probabil ca el să-și încheie cariera la echipa din capitala Italiei. Devotamentul fundașului român pentru Lazio s-a demonstrat din nou în vara anului trecut. Acesta a refuzat să meargă la Inter alături de antrenorul Simone Inzaghi.

În acest sezon, Radu nu a mai fost titular de drept în echipa lui Lazio, însă chiar și așa a bifat 12 partide în toate competițiile. Lazio a terminat pe locul cinci în Serie A, cu 64 de puncte. Astfel, echipa lui Maurizio Sarri va juca în grupele Europa League.

Ștefan Radu, printre legendele lui Lazio

Ștefan Radu a fost cumpărat de Lazio în anul 2008 de la Dinamo, pentru aproximativ 5 milioane de euro. El a debutat pentru echipa romană pe 30 ianuarie 2008, într-un meci cu Fiorentina, din Cupa Italiei. Partida s-a jucat pe Artemio Franchi din Florența și a fost câștigată de romani cu scorul de 2-1.

Ștefan Radu a bifat nu mai puțin de 422 de prezențe pentru Lazio, devenind astfel jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate pentru capitolini. În acești 14 ani petrecuți la Roma, Radu a marcat 10 goluri și a oferit 24 de pase decisive. În tricoul lui Lazio, Ștefan Radu a câștigat de trei ori Cupa Italiei și de trei ori Supercupa.

Cristiano Bergodi, impresionat de bornele atinse de Ștefan Radu

Cristiano Bergodi este unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria lui Lazio. Tehnicianul lui Sepsi s-a declarat impresionat de bornele atinse de Ștefan Radu la formația capitolină. Bergodi îl consideră pe fundașul român un adevărat lilder, drept dovadă fiind și porecla sa.

Radu înseamnă foarte mult pentru Lazio! El este un lider al vestiarului. A depășit nume uriașe din istoria clubului la număr de meciuri jucate în tricoul biancoceleste. Porecla dată la Roma, ”Boss”, spune foarte multe despre felul în care este tratat de către club. Cred că va rămâne mult timp la Roma. Va mai juca cel puțin un an la Lazio.

Eu am jucat 7 ani la Lazio. Știu ce înseamnă să joci mult timp pentru o echipă de acest calibru, așa cum a făcut și Radu. Cred că a găsit atmosfera perfectă de a se dezvolta ca fotbalist, dar și ca om.”, a spus Cristiano Bergodi, pentru eurosport.ro.