Final de drum pentru Tudor Băluță în Premier League. Brighton nu i-a mai prelungit contractul

Ștefănescu Dragoș / 04.06.2022, 14:01
Final de drum pentru Tudor Băluță în Premier League. Brighton nu i-a mai prelungit contractul

Aventura lui Tudor Băluță în Premier League va lua sfârșit din păcate la finalul acestei luni. Clubul Brighton & Hove Albion a anunțat oficial despărțirea de mijlocașul român.

Aventura lui Tudor Băluță în Premier League a ajuns la final. Brighton a anunțat despărțirea de mijlocașul român

Tudor Băluță (23 de ani) s-a transferat în ianuarie 2019 de la Viitorul Constanța la Brighton & Hove Albion în schimbul sumei de 2,9 milioane de euro. La acel moment, el era considerat noua senzație a fotbalului românesc. Băluță debutase la o vârstă extrem de fragedă la naționala mare a României și chiar impresionase cu evoluțiile sale sigure.

Din păcate, lucrurile nu au mers deloc bine pentru Tudor Băluță la Brighton. Măcinat de accidentări, internaționalul român nu a reușit să se impună la prima echipă a ”pescărușilor”. Astfel, Băluță a jucat într-un singur meci oficial, în septembrie 2019 contra lui Aston Villa, în Cupa Ligii Angliei. În rest, doar partide la echipa U23 a clubului din sudul Angliei. În ultimii doi ani, Băluță a fost împrumutat de Brighton în două rânduri, la Ado Den Haag și la Dinamo Kiev. A fost însă chinuit de accidentări și acolo și nu a reușit să se impună.

Contractul lui Băluță cu Brighton expiră pe 30 iunie, iar clubul englez a anunțat oficial despărțirea de mijlocașul român.

Tudor este un adevărat profesionist și a fost o plăcere să lucrăm cu el. A muncit din greu pentru a reuși, dar nu a avut multe oportunități.

Simțim că varianta cea mai bună pentru Tudor este să caute o nouă provocare, îi dorim mult succes. Îl vom ajuta să facă asta și îi mulțumim pentru contribuția adusă”, a declarat directorul tehnic David Weir, pentru site-ul lui Brighton.

Băluță nu și-a pierdut speranța de reveni la cel mai înalt nivel

La finalul anului trecut, Tudor Băluță a oferit un interviu în presa britanică în care a vorbit despre problemele medicale care i-au stopat ascensiunea. El a subliniat că toate aceste încercări l-au făcut mai puternic și speră să revină la cel mai înalt nivel. Băluță nu a renunțat la visul său de a juca în Premier League.

Nu îmi doream să decurgă așa lucrurile după ce am plecat de la Viitorul, dar poate că așa a trebuit să fie. Nu prea am jucat, au existat multe accidentări și lucruri pe care nu le-am putut controla. E dificil din punct de vedere mental, e normal să nu fiu fericit pentru că nu joc.

Pot să am orice, dar am început să joc fotbal pentru că iubesc acest sport și vreau să fiu pe teren. Încerc să iau partea pozitivă din orice experiență și, chiar dacă nu am jucat, mă simt mai matur. Problemele m-au făcut mai puternic.

Anglia a fost visul meu și încă este. Vreau să joc în Premier League, chiar dacă va fi la Brighton sau în altă parte. Sunt în continuare convins că pot ajunge unde vreau. Vedem jucători precum Mohamed Salah sau Kevin De Bruyne… celor de la Chelsea nu le-a păsat de ei, dar acum sunt doi dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Va dura și e nevoie de răbdare”, a declarat Băluță.